ASSASSIN'S CREED REVELATIONS

ASSASSIN'S CREED REVELATIONS

Spoznaj svojho zabijaka

Vojna templárov a zabijakov neutícha ani v testovacom zariadení Animus, kde sa režú regrúti vo vojne inak nazývanej multiplayer. Snahou Ubisoftu je vyhnúť sa visačke kozmetický doplnok a úspešný koncept predstavený v Assassin's Creed: Brotherhood zatraktívniť obsahom, prehĺbiť celý zážitok zvýšeným počtom módov a vyladenou mechanikou schovávania sa v dave. Ešte prebiehajúca betaverzia nám v predstihu umožnila stráviť niekoľko príjemných chvíľ v Animuse a opäť potvrdila, že zmena dynamiky multiplayeru je jednou z predností Assassin's Creed: Revelations.

Zabijaci používajú odlišnú taktiku aj v tak prevarených módoch ako Deathmatch, ktorí bude novinkou. Multiplayer totiž stojí na základoch splývania s davom, tichého zakrádania, čakania na obeť usmrtenú bez toho, aby vedela o vašej prítomnosti. Samozrejme, kto trpezlivosti nepobral, môže sa vyštverať na strechu a skúsiť agresívny lov, ktorý mu maximáne môže priniesť dočasné uspokojenie, pretože okrem iného sa hodnotí aj kvalita zabitia.

Škody na civiloch nepovolené

Bez ohľadu na režim, hra vám pridelí cieľ, na ktorý môže tentoraz poľovať aj celé družstvo zložené zo štyroch hráčov. Ak k nemu nestihnete prísť, môžete si do tela kopnúť, čo prinesie niekoľko XP bodov navrch a poľovať ďalej. Pre tých, kto nehral Brotherhood, hľadaniu cieľov pomáha kompas, ktorý indikuje smer, aj to kedy je vo vašom zornom poli, no nikdy neviete, kto v dave to môže byť. Tu pomáha pozorné sledovanie NPC postáv, ako sa pohybujú, či sa náhodou hráč neprezradí behom alebo inou chybou. Cieľ vždy vie, koľko zabijakov mu ide po krku, takže je možné, že nakoniec spanikarí. 


V Deathmatchi však kompas vidno nie je, musíte sa spoliehať iba na to, ako rýchlo dokážete prečítať dav a zapamätať si približne, za aké postavy hrajú súperi. Pri ôsmych hráčoch je naozaj ťažké si strážiť chrbát, súčasne trpezlivo vyčkávať v sene, kým prejde okolo kupec – váš cieľ. Lovený nie úplne bezmocný, môže sa brániť úderom, ktorý zabijaka dočasne omráči. Zlepšená je aj mechanika, kedy dochádza k naháňačke so zatváraním brán v úzkych prechodoch. Časomer vám ukazuje, kedy vás lovec vidí, kedy je čas zaliezť a schovať sa a kedy pokojne môžete vyjsť na ulicu. Úvodná dvojica kompaktných máp udržuje hru napriek trpezlivejšiemu lovu vo vysokom tempe.

Aj v Revelations platí, čím viac ste inkognito, tým viac bodov získavate za každý kill. Štedro sú odmené rôzne experimenty ako zabitie v prestrojení za inú postavu, výpad zo strechy na ničnetušiaceho a pod. Za XP body sa zvyšuje aktuálny level postavy a ten odomyká nové schopnosti a perky, ktoré si treba zakúpiť za kredity Absterga. Do hry sa vkradli kity, resp. vytváranie vlastných výzbrojí (loadoutov). Dvojicu predvolených čoskoro nahradí vlastný kit, ktorý si vyskladáte z dvoch aktívnych schopností, dvoch perkov a dvoch killstreakov.

Neujde nik

Medzi schopnosťami nájdete prestrojenie za inú postavu, silu prestrojiť civilov na vašu podobu a zmiasť tak útočníka, hádzanie nožov, útok oslepením a pod. Perky sú aktívne stále, ide o rozrážanie davu alebo zvýšenie rýchlosti pre prenasledovaní. Killstreaky sa delia podľa toho, či vás zabíjajú alebo ste ľahkým cieľom. V tom druhom prípade môžete označiť všetkých prenasledovateľov v dohľade alebo zabiť na diaľku váš cieľ. V prípade, že ste neohrození zabijak, si na účet pripisujete bonusové XP body za každé ďalšie zabitie alebo môžete aktivovať Animus Hack a zabiť kohokoľvek.

Okrem DM a známeho módu Wanted, beta obsahuje aj Manhunt a Artifact Assault. Manhunt je zaujímavý tým, že v jednom kole ste zabijakom a v druhom sa musíte schovávať pred súpermi. Ide o tímový mód, čiže vzájomná kooperácia je vítaná, prináša so sebou aj bodové bonusy. Artifact Assault varíruje CTF. Cieľom je ukradnúť vlajku súpera a dopraviť ju do vlastnej základne. Vtip je v tom, že zatiaľ čo na vlastnom území ste lovcom, po prekročení hranice zase korisťou. Keďže sú módy obmedzené na 4v4, dochádza k zaujímavým situáciám, kedy dvojica stráži vlajku napríklad schovaná na lavičke, ďalší sa s davom blíži k základni nepriateľa a sleduje ho zo strechy posledný hráč.  


Revelations od Brotherhood má vyššie tempo a dovoľuje postavám rýchlejšie liezť po domoch aj prekonávať akékoľvek prekážky. Aj pri naháňačke, ak stihne prenasledovaný spustiť všetky Chase Breakers (pasce, padacie dvere, vráta) pred vašim nosom, dokážete behom sekundy byť na trojposchodovej budove a sledovať ho zo strechy. Multiplayer tak pôsobí aj vďaka schopnosti omráčiť útočníka oveľa vybalansovanejšie. Napriek tomu vyžaduje čas a trpezlivosť, aby ste vôbec prenikli do systému a pochopili, ako pracuje svet zabijakov.

Sociálny aspekt

Multiplayer bude oddelenou súčasťou hry od príbehovej kampane, no okrem zbierania XP bodov a levelovania postavy, skrýva ešte 74 challengov rozdelených do štyroch kategórií. Sú spojené s krátkodobým a dlhodobým hraním, ale aj výzvami ako nazbierať 7000 bodov počas jedného kola či zostať nažive po dobu jednej minúty. V multiplayeri sa ešte zbierajú a kompletujú sady odznakov za najlepšie kill death ratio, najväčší počet zabití, smrtí či najviac času stráveného chodením počas jedného kola.

Revelations sleduje dosiahnuté skóre v každom móde a porovnáva ho okamžite s priateľmi vo vašom zozname. Okamžite tak vidíte, kto vás prekonal, komu ste zlomili týždňový rekord a koľko má kto Abstergo kreditov. Nejde o nič zložité ako Autolog od EA, no pomáha aj takto textovo udržať kompetitívnu náturu pred a po každom zápase.

Na multiplayeri Assassin's Creed Revelations je vidieť, že Ubisoft to myslí po pozitívnej odozve s hrou viacerých zabijakov vážne. Už teraz je jasné, že nebude obyčajným príveskom ku príbehovej kampani alebo prehliadaným komponentom.


napísal spacejunker 8.9.2011
Páči sa mi!
ASSASSIN'S CREED REVELATIONS

Zaradené pod: ati


PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Ubisoft / Conquest / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 15. november 2011
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk