Valve vysvetľuje obmedzenie darčekov na Steame

Podvodníci už distribútorovi prerastali cez hlavu. Riešenie zatiaľ nenašiel.

pridal roberto 4.5.2015 o 17:44 pod hry
Valve vysvetľuje obmedzenie darčekov na Steame

HRY > NOVINKY >

Obdarovať svojich známych pomocou Steamu je čím ďalej zložitejšie. Valve zaviedlo regionálne obmedzenia a počítať treba aj s dlhou čakacou dobou na vybavenie požiadavky. Prečo ide Valve proti vlastným zákazníkom? Zadržiavanie darovaných digitálnych predmetov vysvetlil zástupca Valve prostredníctvom Redditu. Motiváciou mu bolo zvýšené množstvo sťažností od ľudí, ktorí chcú svojim spoluhráčom z Dota 2 darovať 2015 International Compendium. 25 percent výnosu z predaja sa pritom prerozdelí medzi víťazov turnaja The International Compendium, ktorý už má na účte 5.3 milióna amerických dolárov.

"Nenávidíme obmedzenie darov rovnako ako vy a asi bude užitočné keď vám vysvetlíme, prečo existujú a ako sa dajú dary zneužiť na podvody. Tento príspevok sa môže týkať darovania prehľadov, ale všeobecne sa to vzťahuje na všetky itemy zakúpené v obchode.

Problém spočíva v tomto: Zlí ľudia nakúpia tieto prehľady za peniaze z odcudzených kreditných kariet a potom ich so zľavou predajú hráčom. Zistiť krádež karty môže trvať aj celé dni a podvodne získané itemy sa dovtedy dostanú do obehu. My nemôžeme účinne trestať podvodníkov, pretože sa spravidla nedajú vypátrať. Podvody robia cez nové alebo odcudzené účty, nie cez svoje vlastné. Okrem toho, tieto vedľajšie trhy im umožňujú hráčov jednoducho oklamať.

Valve vysvetľuje obmedzenie darčekov na Steame

Keď sa to v roku 2013 začalo, dospeli sme k záveru, že vplyv podvodov na hráčov a ekonomiku (Steamu) je menej závažný než nevýhody plynúce zo zavedenia obmedzení pre všetkých hráčov. Bohužiaľ, ako všetky podvody zarábajúce peniaze, aj tento sa rýchlo rozšíril. Explodoval skôr než sme stihli nájsť riešenie. V roku 2014 bol značný počet takýchto súhrnov nakúpený podvodníkmi a náš podporný tím zaznamenal masívny nárast sťažností od ľudí, ktorí nedostali itemy alebo im boli ukradnuté účty. Takéto podvody sú veľkým problémom aj pre nás, pretože ak by sa to stávalo pričasto, bolo by nám znemožnené prijímať platby prostredníctvom kreditných kariet.

Preto sme zaviedli časové obmedzenia, vďaka ktorým budeme mať viac času na odhalenie podvodu a minimalizáciu škôd. Sme presvedčení, že obmedzovanie našich hráčov ubližuje predajom, pretože teraz je zložitejšie kúpiť napríklad darček pre priateľa. Nenávidíme to, ale nenašli sme žiadne lepšie riešenie. Naďalej skúmame rôzne metódy riešenia tohto problému, pretože chceme skončiť s podvodníkmi a neovplyvniť tým legitímnych užívateľov," napísal redditor DanielJ_Valve.





Páči sa mi!

Zaradené pod: Steam






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20000)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk