Ako opraviť rôzne chyby a padania GTA V?

Riešenia chýb a problémov s ktorými sa môžete stretnúť v GTA V. Sú to hlavne problémy pri inštalácii a so Social Clubom, kde to Rockstar nedotiahol.

pridal saver 14.4.2015 o 23:25 pod hry
Ako opraviť rôzne chyby a padania GTA V?

HRY > NOVINKY >

Riešenia chýb a problémov s ktorými  sa môžete stretnúť v GTA V. Sú to hlavne problémy pri inštalácii a so Social Clubom, kde to Rockstar nedotiahol.

GTA V PC chyba: "The Rockstar update service is unavailable (code 1)",  alebo hra pri inštalácii len zastala a len loadovala

Táto chyba sa vyskytne ak má vaše login meno vo Windowse neštandardný znak. Hra podporuje len písemná a ćísla A-Z a 0-9. Ak máte iné hra zblbne. Vytvorte nové administrátorské konto bez špeciálnych znakov.  Teda napríklad meno v systéme nesmie byť Jožko ale musí byť Jozko.

GTA V PC chyba: "Unable to detect Windows Media Player on your system"

GTA V potrebuje mať nainštalovaný Windows Media Player.  Povoľte ho v Control Panel - Programs - Turn Windows Features On/Off a zaškrtnite Media player pod Media Features (Ovládací panel - Programy a súčasti - Zapnúť alebo vypnúť súčasti Windows - Mediálne funkcie)

GTA V PC sa neodomkol na Steam po Pre-loade: Pokazený GTA V PC Pre-load

Niekedy sa hra na Steame jednoducho neodomkne, vtedy musíte len vypnúť a zapnúť Steam. Ak stále nejde, dajte znovu skontrolovať súbory hry.

GTA V sa nespustí a po kliknutí GTAVLauncher.exe vypíše "GTAVLauncher.exe has stopped working" (Program prestal pracovať), alebo len hra spadne po štarte

Stáva sa to pri problémoch s komunikovaním s primárnou grafickou kartou, hlavne keď máte dve. Napríklad na notebookoch ak je Intel grafika a napríklad nvidia grafika. Vtedy treba grafickú kartu zakázať cez Device Manager (Control Panel -> System -> Device manager -> Display adapters, dvojklik na grafickú kartu  (ak máte Nvidia/intel tak Nvidiu ak máte AMD/intel, tak intel) a stlačiť Disable), následne spustiť hru, aby sa dostala do Social clubu a vtedy znovu povoliť grafickú kartu. Po jej povolení spustite hru ďalej.

Ukážka postupu v animácii.

Chyby:

"Social Club failed to initialize.”
"Social Club failed to load due to an incomplete installation. Please exit the game and re-install the latest version of the Social Club.”
"A newer version of Social Club is required. The updater may have failed. Please exit the game and install the latest version of the Social Club.”

Odinštalujte Social Club a stiahnite si novú verziu z oficiálnej stránky. Otvorte task manager zistite, či  GTA5.exe, PlayGTAV.exe, GTAVLauncher.exe nebežia. Ak nie, kliknite na inštaláciu Social Clubu a spustite ju ako Run as Administrator.

Stratené spojenie s GTA V download serverom:

Ak sa vám nedá pripojiť na sťahovací server, choďte do inštalačného adresára a presuňte do iného adresára 'x64(*)rpf.part' súbory. Začnite hru sťahovať znovu.

Error "ERR_GEN_ZLIB_2 Failed zlib call. Please reboot or reinstall the game"

Inštalácia hry je pokazená. Vložte prvé DVD a vyberte možnosť Repair.  Ak ste na Steame dajte len Verify Game Cache.

GTA V PC Error 0xc00007b

Toto môže byť problém s inštaláciou .Net framework. Skúste spustiť GTAVLauncher.exe ako administrátor, ak nepomôže, skúste preinštalovať .Net framework

Ak máte DVD verziu hry a Social Club vám sťahuje update pomaly

Môžete skúsiť Ultrasurf utilitu, ktorá urýchli stiahnutie (obrázok), alebo vymažte "dlc.rpf.part" súbory a sťahovanie má isť rýchlejšie.

Ak máte Steam verziu  a po spustení vám len preblikne launching game okno

Otvorte inštalačný adresár GTA V (cez pravé tlačidlo na hre na steame/properties/browse local files), Otvorte potom "Installers" adresár a nainštalujte Rockstar Social Club manuálne..

Ak vám hra nejde spustiť môžete skúsiť aj manuálne stiahnutie patchu

356MB patch nájdete tu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk