Feelreal vylepšuje Oculus Rift, virtuálnu realitu obohacuje o pachy

Už ste niekedy pri prechádzke virtuálnym smetiskom chceli vedieť, ako to tam smrdí? Trápi vás, že po virtuálnom potápaní nie ste mokrí? Potom je toto presne zariadenie pre vás.

pridal roberto 10.3.2015 o 14:40 pod hardware
Feelreal vylepšuje Oculus Rift, virtuálnu realitu obohacuje o pachy

HARDWARE > NOVINKY >

Jednou z najväčších tém tohtoročného GDC boli headsety virtuálnej reality. Sony prišlo so svojím prototypom Morpheusa, Valve a HTC predstavili Vive a Oculus sa opäť pyšnil, že je technologicky zo všetkých najďalej. Tieto, aj všetky ostatné spoločnosti však ponúkajú iba audio-vizuálne virtuálne zážitky. Teda až na výrobcu masky Feelreal, ktorý hodlá zapojiť aj čuch a hmat.

Maska Feelreal zakrýva nos a ústa hráča a dá sa prostredníctvom Bluetooth prepojiť s Oculus Rift, aby spoločne poskytli ultimátny virtuálny zážitok. Jednou z najdôležitejších súčastí masky je vymeniteľný zásobník so siedmimi unikátnymi pachmi. Malo by ísť o arómy oceánu, džungle, požiaru, trávy, strelného prachu, kvetín a kovu. Tam to však zďaleka nekončí. Do masky je zabudovaný vibračný motorček, ale aj miniatúrny ohrievač a chladič vzduchu, pretože keď sa hráč prechádza po severnom póle, malo by mu byť aspoň trochu chladno (aspoň na tvári a nose).

Feelreal vylepšuje Oculus Rift, virtuálnu realitu obohacuje o pachy

Ultimátnou kombináciou sa zdá byť fúkanie horúceho vzduchu do tváre užívateľa, ktorému je zároveň do nosa vstrekovaná aróma ohňa, aj keď ťažko povedať, ako taký priemerný požiar vlastne zapácha. Pálené pneumatiky by mali "voňať" trochu inak ako horiaci les.

Okrem toho vidíme na obrázku aj rozprašovač vody využiteľný pri virtuálnom potápaní a predovšetkým pri prechádzkach popod vodopády, no a nezabudlo sa ani na vstavaný mikrofón, keďže bežné PC príslušenstvo je po nasadení masky pochopiteľne nepoužiteľné.

Pár ľudí si na GDC mohlo túto masku vyskúšať, ale zďaleka zďaleka nie každý mal dostatočne otvorenú myseľ, aby ju dokázal oceniť. Niektorým ľuďom prišiel takýto zážitok dokonca desivý. Feelreal bohužiaľ (alebo chvalabohu) prichádza v čase, keď sa výrobcovia headsetov virtuálnej reality iba snažia prelomiť nedôveru hráčov a s veľkou pravdepodobnosťou sa zaradí medzi "vynálezy ktoré predbehli svoju dobu", ak teda doba virtuálnej reality niekedy naozaj nastane.

Feelreal vylepšuje Oculus Rift, virtuálnu realitu obohacuje o pachy





Páči sa mi!

Zaradené pod: hardver, virtualna realita






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk