Point&Click adventúra Papetura vás zavedie do papierového fantasy sveta

Ak sa vám hra podobá na hry Neverhood či Machinarium, tak to nie je náhoda, autori sa nimi inšpirovali

pridal play3man 31.1.2015 o 9:45 pod hry
Point&Click adventúra Papetura vás zavedie do papierového fantasy sveta

HRY > NOVINKY >

Papetura - point&click adventúra z papierového fantasy prostredia. Slovo papier má už v názve, takže skutočne všetko, s čím sa v tejto hre stretneme, bude urobené výhradne z papiera: "Občas sa svetlo dotkne papiera a prebudí svet". V hre sa postavíme do role postavičiek Pape & Tura, s ktorými sa vydáme preskúmať papierový svet plný skrytých tajomstiev zahalených do papierovej temnoty, ktoré čakajú na odhalenie. Počas tejto cesty však narazíme na množstvo príšer a prekážok v podobe puzzle hádaniek.

Ovládať ale budeme iba jednu z dvojice postáv. Do našich rúk sa dostane postava Pape, no stále sa budeme musieť starať o jeho kamaráta Tura. Papetura je síce z papiera, no je to svet, v ktorom môže byť všetko živé. V hre narazíme na niekoľko monštier, ktoré sa skrývajú v tme a potichu čakajú na náš príchod. Na odhalenie zmyslu celej našej cesty nebudeme musieť čakať dlho - nie je totiž o prežití, ale o zachránení sveta pred zničujúcou silou ohňa, ktorá pochádza od bezcitnej príšery.

Ak sa vám Papetura spracovaním tak trochu podobá na tituly Neverhood alebo Machinarium, nie je to iba náhoda. Autori otvorene hovoria, že sa pri vytváraní hry inšpirovali práve týmito titulmi. Obe hry sa im veľmi páčili a tak chceli rovnako vytvoriť nejaký magický svet, ktorý stojí za skúšku. Hlavnými prekážkami budú už spomínané puzzle hádanky, ktoré budú dávať v každej situácii zmysel. Napríklad na začiatku si budeme musieť nájsť cestu na útek pred črevom príšery, ktorá nás práve prehltla. Súčasťou však budú aj menšie mini-hádanky, no a práve tu sa inšpirovali Neverhoodom.

Celý projekt však nie je ešte finančne zabezpečený. Autorom tak nezostávalo nič iné, ako skúsiť šťastie s kampaňou na Indiegogo. V nej požadujú 13 0000 amerických dolárov. Do konca kampane však zostáva celých 30 dní, takže autorom zostáva ešte dosť času. Na stránke projektu je pritom dostupné aj hrateľné demo pre Windows, Mac a Linux. Za $13 000 však autori spravia iba verziu pre Windows a Mac, pričom Linuxová verzia, spolu s iPad a Android verziami, by vyšla až po dosiahnutí $25 000. Vydanie je naplánované na tretí kvartál 2016.





Point&Click adventúra Papetura vás zavedie do papierového fantasy sveta  Point&Click adventúra Papetura vás zavedie do papierového fantasy sveta  Point&Click adventúra Papetura vás zavedie do papierového fantasy sveta
Páči sa mi!






Point&Click adventúra Papetura vás zavedie do papierového fantasy sveta
PC

Vývoj: Feardemic
Štýl: Adventúra / Logická
Dátum vydania:  2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19871)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk