Wii hry môžete na Wii U hrať aj digitálne. V čom je to lepšie a ako to funguje?

Nedávno Nintendo na Wii U uviedlo možnosť hrať Wii hry digitálne. Prinieslo to so sebou aj niekoľko zmien. V čom je to lepšie?

pridal matus_ace 30.1.2015 o 14:02 pod hry
Wii hry môžete na Wii U hrať aj digitálne. V čom je to lepšie a ako to funguje?

HRY > NOVINKY >

Posledná generácia konzol zahodila za hlavu spätnú kompatibilitu s tou predchádzajúcou. PS4 to chce riešiť cloudovo, no svoje fyzické kópie nespustíte. O niečom podobnom kolovali dohady aj v prípade Xbox One, no tam to nikdy nebolo potvrdené. Jedine Wii U vám stále umožní zobrať disk so svojou milovanou Wii klasikou a užiť si hru v novej konzole. Nemusíte tak doma držať starý hardvér, aby ste si zahrali staré hry. A len nedávno pridali ďalšiu možnosť ako si zahrať Wii hry - digitálne.

Treba však povedať, že táto možnosť sa ešte len rozbieha, no zato veľmi sľubne. Postupne sa ponuka hier rozširuje a ceny nie sú také strašné, napríklad Metroid Prime Trilogy u nás kúpite v krabici výrazne drahšie ako v digitálnej podobe. Prvý týždeň od uvedenia na Wii U eShope je navyše cena hry polovičná, takže len €9.99. Metroid Prime Trilogy je aktuálnym prírastkom do ponuky, no predtým ste si už mohli zakúpiť Super Mario Galaxy 2 a Donkey Kong Country Returns. Čakajú nás ešte Kirby's Adventure Wii, Pandora's Tower, Sin & Punishment: Successor Of The Skies a ďalšie.

Hru si jednoducho zakúpite cez eShop a môžete ju pokojne dať sťahovať. Nakoľko sú to hry ešte z Wii, nie sú až také veľké, takže sa nemusíte báť, že by vám z disku výrazne ukrojili. Napríklad SMG2 má len niečo málo cez 1GB. Pre hranie hry nemusíte vstupovať do Wii Menu, jej ikonka sa objaví medzi ďalšími hrami a aplikáciami vo vašom Wii U Menu. Spustíte ju tak jednoduchým kliknutím, podobne ako pri digitálnych Wii U hrách. Podobne ako pri krabicovkách, aj tu vám dá konzola na výber, či chcete hrať len na TV, alebo na TV aj GamePade. Vtedy môžete prenechať TV niekomu inému a môžete hrať na GamePade a to dokonca aj s Wiimote ovládačom. Len nesmiete mieriť rovnakým smerom, kde je váš Sensor Bar.

Wii hry môžete na Wii U hrať aj digitálne. V čom je to lepšie a ako to funguje?

GamePad si s pohybovým ovládaním poradil výborne, musíte však dodržať odporúčanú vzdialenosť Wiimotu od neho, ktorá je od 30cm do jedného metra. Potom môžete už len jednoducho mieriť práve na ovládač a hrať hru tak. je to pohodlné, príjemné, o nič tým neprichádzate a môžete využiť najväčšiu možnosť GamePadu - hrať s ním mimo TV. Navyše pri hrách, ktoré podporovali Wii Classic Controller ani nebudete potrebovať Wiimote ovládač.

A na čom inom sme to mali vyskúšať, ak nie na Super Mario Galaxy 2? Hra vyšla pred takmer piatimi rokmi a v našej recenzii si odniesla desiatku. Je až pozoruhodné, ako sa pod ňu nepodpísal zub času. Vyzerá výborne ako na obrazovke GamePadu, tak aj na veľkej TV. Hrany objektov sú už síce trochu zubaté, no modely postáv stále vyzerajú veľmi dobre a aj v porovnaní s novšími časťami sa nemusia hanbiť. Stále vďaka veľmi príjemnému grafickému spracovaniu vynikne variabilita herných svetov, ktoré vás zabavia na pár desiatok hodín.

SMG2 totiž ponúka obrovský náklad obsahu. Pri hre musíte zabudnúť na skákanie po plošinkách v 2D priestore. Tri rozmery neboli v sérii použité prvý raz, no ešte nikdy predtým hre tak nepristali. Pohybujete sa po celej galaxii, kde samozrejme zachraňujete princeznú Peach, ktorú opäť uniesol Bowser. Planéty sú vašim ihriskom, čo bolo hore, je zrazu dole, stačí ich len obehnúť. To hrateľnosť rozširuje o nové prvky, ktorým sú prispôsobené aj nové podoby Maria. Navyše celému zážitku pomáha aj poslušná kamera a vyladené ovládanie pohybom, ktoré vôbec neotravuje. Opisovať opäť jednu z najlepších 3D platformoviek vôbec by bolo nosením dreva do lesa, stačí len spomenúť, že to, čo mal byť pri uvedení hry pre Wii U rýchly test, bolo opätovným zamilovaním sa do nestarnúcej hrateľnosti.

Wii hry môžete na Wii U hrať aj digitálne. V čom je to lepšie a ako to funguje?

Ak ste majiteľmi Wii U, no Wii vás minulo a radi by ste si aspoň niektoré jeho klasiky vyskúšali, toto môže byť ideálna cesta. Celé fungovanie emulácie digitálnych hier sa zatiaľ ukazuje byť bezproblémové. Navyše mu nahráva aj fakt, že niektoré hry už môže byť ťažšie zohnať, prípadne sú drahé.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18434)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk