Windows Phone 8.1 predstavené, dostane Cortanu

Microsoft na svojej vývojárskej konferencii predstavil aj Windows Phone 8.1 systém, ktorý prichádza na mobily už tento mesiac.

pridal saver 2.4.2014 o 22:32 pod
Windows Phone 8.1 predstavené, dostane Cortanu

> NOVINKY >

Microsoft na svojej vývojárskej konferencii predstavil aj Windows Phone 8.1 systém. Ten prichádza na mobily už tento mesiac a ostane niekoľko výraznejších vylepšení do základného systému a hlavne Cortanu.

- Cortana bude digitálnym asistentom, ktorý nahradí Bing, respektíve sa s ním spojí. Ak viete anglicky alebo iný podporovaný jazk budete môcť k nej hovoriť a ona vám bude odpovedať. Samotný anglický hlas patrí Jen Taylor, teda originálny hlas Cortany z Halo, aj keď Microsoft dodáva, že v aktuálnej bete je niekoľko rôznych hlasov, ale dodávajú, že chcú Jenine nahovorenie rozširovať.

- Cortana nebude čisto hlasový asistent, ale komunikovať s ňou môžete aj cez klávesnicu a  bude doplnená aj o textový zoznam vašich záujmov s rôznymi výbermi vám navrhovaných riešení.

 

- Ďalšou novinkou vo Windows Phone 8.1 systéme bude Action Center, ktorý bude spájať všetky notifikácie a alerty na jednej obrazovke umiestnenej hore, teda bude stačiť potiahnuť obrazovku dole a zobrazia sa notifikácie.

- Nová lock obrazovka bude ponúkať viac interaktívnych funkcii a možností zobrazení dátumu, času a notifikácii.  K tomu do pozadia štart obrazovky budú môcť užívatelia umiestniť vlastnú fotku a nastaviť sa bude dať trojstĺpcové zobrazovanie tile ikoniek na každom Windows 8.1 mobile, teda aj na menších uhlopriečkach.

- Vylepšené bude Store, ktoré dostane nové kategórie, nové rozdelenia free a platených aplikácii, upravený bude kalendár, pribudne wi-fi sense, s rozšírenými nastaveniami wifi pripojení, hlavne automatických pripojení cez wifi kontá priateľov.

- Upravené bude aj ovládanie klávesnice s prídavkom Shape Writing, ktorým môžete na klávesnici písať bez ťukania. Stačí pohybovať prstom. Je to najrýchlejší systém mobilnej klávesnice, predošlý svetový rekord prekonal o 8 sekúnd.

- Nakoniec pribudne aj nový IE11

- Zaujímavý prídavok bude aj monitoring batérie pre každú aplikáciu

Samotný systém vyjde na prvých mobiloch koncom apríla, staršie mobily ho budú dostávať postupne.





Windows Phone 8.1 predstavené, dostane Cortanu  Windows Phone 8.1 predstavené, dostane Cortanu  Windows Phone 8.1 predstavené, dostane Cortanu
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18416)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk