Planet Explorers bude osídlovať novú planétu a bojovať o prežitie

Píše sa rok 2287 a jedna z prvých kolonizačných lodí sa blíži k planéte Maria v systéme Epsilon Indi. Počas pristávacieho manévru ale dochádza k tragickej chybe...

pridal roberto 21.3.2014 o 11:48 pod hry
Planet Explorers bude osídlovať novú planétu a bojovať o prežitie

HRY > NOVINKY >

Planet Explorers prenesie hráčov do roku 2287, kedy sa jedna z prvých kolonizačných lodí blíži k planéte Maria, v systéme Epsilon Indi. Počas pristávacieho manévru ale dochádza k tragickej chybe a iba pár šťastlivcov uniká v záchranných člnoch...

Spolu s kolonizačnou loďou stroskotal aj premyslený plán na kolonizáciu planéty a vy sa o seba musíte postarať sami. Aby ste to náhodou nemali príliš jednoduché, Maria je plná nebezpečných tvorov, neraz gigantických rozmerov. Ak chcete prežiť, musíte skúmať, zhromažďovať, budovať, tvoriť, bojovať. Potom sa vám možno podarí založiť si na Marii nový domov.

Planet Explorers je tak trochu sandbox simulácia, trochu akcia, RPG i adventúra. Mnohé závisí na vás. Napriek tomu, že námet je ako vystrihnutý z brožúrky pre tvorcov MMO hier, vývojári ponúkajú okrem dvoch multiplayer režimov hneď tri voľby pre osamelého hráča.

Najvýraznejším je príbehový režim, ktorý sa bude odohrávať na ešte pomerne skromnej hernej mape s rozmermi 17x8 kilometrov. Okrem farmárčenia, trénovania, či bojovania vás tak čakajú aj príbehové úlohy, počas ktorých na Marii vybudujete sebestačnú kolóniu. Autori upozorňujú, že hoci pripravili pomerne akčne ladený trailer, hráči v tomto režime strávia oveľa viac času farmárčením, výrobou potravín, ťažbou a udržiavaním kolonistov nažive. Odohranie príbehu by malo zabrať viac než 20 hodín.

Režim dobrodružstva ponúka náhodne generovanú mapu a zameriava sa na plnenie misií, prieskum a boje proti bossom, pokým budovací režim neponúkne žiadnych nepriateľov, ale hráč obdrží nekonečné množstvo materiálu na výstavbu. Oba režimy sa odohrávajú na mape 40x40 kilometrov.

Multiplayerové režimy sa budú odohrávať na lokálnej sieti alebo hráčmi spravovaných serveroch. Pri vstupe do Steam EA ešte neboli tieto režimy dotiahnuté do finálnej podoby, ale jednou z ich hlavných myšlienok je, aby si každý hráč mohol so sebou do hry vziať aspoň jednu vlastnoručne vyrobenú vec - či už by šlo o meč, strelnú zbraň alebo vozidlo. Pokým kooperatívny režim prináša spoluprácu 32 hráčov, v kompetitívnom zápase sa proti sebe postavia dva 16-členné tímy. Cesta k víťazstvu však nebude založená len na eliminácii protivníkov.

Planet Explorers bude osídlovať novú planétu a bojovať o prežitie

Skôr, než hra opustí EA režim, mal by do nej pribudnúť príbehový editor, maznáčikovia, možnosť okrem zbraní a vozidiel vytvárať v editore aj zbroj a mechov. Navyše bude aj  rybolov a hardcore survival režim. Niektorí mimozemšťania budú dosť inteligentní na to, aby sa s nimi dalo vyjednávať, aj aby pochopili, že ste im vyhlásili vojnu.

Hra nepatrí k najlacnejším indie titulom - stojí 22,99 € - ale zatiaľ zbiera od hráčov veľmi pozitívne hodnotenia. Vyžaduje minimálne Windows 7, OSX10.7 alebo Linux Kernal 3.2., s podporou OpenCL (DX10.1).





Planet Explorers bude osídlovať novú planétu a bojovať o prežitie  Planet Explorers bude osídlovať novú planétu a bojovať o prežitie  Planet Explorers bude osídlovať novú planétu a bojovať o prežitie
Páči sa mi!






Planet Explorers bude osídlovať novú planétu a bojovať o prežitie
PC

Vývoj: Pathea Games / Pathea Games
Štýl: Simulácia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 8. november 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk