Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished

Vyhnanci založia svoju osadu na PC 18. februára a zaujať by chceli hlavne priaznivcov sérií Anno a Settlers.

pridal roberto 14.1.2014 o 19:06 pod hry
Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished

HRY > NOVINKY >

Indie vývojári sa v posledných rokoch nemajú príliš na čo sťažovať. Éra digitálnej distribúcie im evidentne prospieva. Za všetkých, ktorí im podávajú pomocnú ruku, sa patrí spomenúť Steam Greenlight, Kickstarter, alebo Indiegogo a Sony s Microsoftom sa stali indie scéne tiež oveľa prístupnejší.

Už sme si zvykli na pravidelné informácie o hrách od malých štúdií, v ktorých pracuje iba malý tím zakladateľov. Vývojárske štúdio Shining Rock Software už ale ani menšie byť nemôže. Celú hru Banished sa pokúša pripraviť jediný človek a zdá sa, že projekt sa dočká víťazného konca. Nie len, že má stanovený definitívny dátum vydania, 18. februára 2014, ale titul vyzerá aj celkom lákavo. Zaujať by mohol hlavne priaznivcov sérií Anno a Settlers.

Banished je stratégia, v ktorej sa pokúsime vybudovať si vlastné mestečko, aj keď minimálne na začiatku hry pôjde skôr o dedinku. Tú založia vyhnanci, ktorí sa rozhodli začať svoje životy odznova. Majú iba svoje šaty a košíky so zásobami, ktoré si nesú zo svojich bývalých domovov. Našou úlohou je udržať osadníkov nažive a pokúsiť sa o vybudovanie skutočne životaschopného mesta. Na začiatku ľudí uživíme lovom, rybolovom a jednoduchým poľnohospodárstvom, ale k rozvinutiu mesta povedie dlhá cesta. Osadníkom môžeme prideliť jedno z osemnástich povolaní, pričom hra kladie veľký dôraz na realizmus.

K najväčším výzvam patrí prežitie krutej zimy. Náš kožušník môže vyrobiť teplé oblečenie a ľudia si môžu postaviť domy a kúriť si v nich pripraveným drevom. Ale všetko má svoju cenu.

Výrub lesa v okolí osady zníži populáciu divokej zveri. Budeme teda potrebovať lesníka, aby zasadil nové stromy, ale liečivé rastliny v mladých porastoch už aj tak nenájdeme. Využívanie rovnakej pôdy na pestovanie poľnohospodárskych plodín niekoľko rokov po sebe začne nevyhnutne znižovať úrodu. Ak sa deficit jedla pokúsime vynahradiť rybolovom, môže sa stať, že sa ryby nebudú stíhať rozmnožovať, zdecimujeme ich populáciu a nakoniec si tým na seba privoláme hladomor. Našu populáciu môžu obohatiť kočovní nomádi, ale ak ich príjmeme do mesta, zvyšujeme tým šancu, že sa v meste rozšíri exotická choroba.

Banished nemá žiadny vývojový strom. Ktorúkoľvek budovu môžeme postaviť okamžite, ako si na ňu pripravíme materiál. V hre nie sú ani žiadne peniaze, ktoré by sme mali nahromadiť. Jediným cieľom je zveľaďovanie nášho mesta. K tomu potrebujeme šťastných a zdravých osadníkov a oni zasa potrebujú nás.

Banished si budete môcť zakúpiť na stránke vývojára, alebo na Steame. Predpokladaná cena by sa mala pohybovať okolo $20.





Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished  Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished  Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished
Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished  Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished  Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished
Páči sa mi!






Obrázky a video z prichádzajúceho indie titulu Banished
PC

Vývoj: Shinig Rocks
Štýl: Stratégia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19852)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk