Prečo nextgen konzoly nemajú spätnú kompatibilitu?

CEO Take Two odhaduje, že nextgen konzoly prekonajú aktuálnu generáciu za 5 rokov a spätná kompatibilita mu nechýba.

pridal roman 5.12.2013 o 12:48 pod hry
Prečo nextgen konzoly nemajú spätnú kompatibilitu?

HRY > NOVINKY >

Strauss Zelnick, generálny riaditeľ spoločnosti Take-Two, ktorá okrem iných vlastní Rockstar Games a 2K, vyslovil na technologickej konferencii Credit Suisse' 2013 svoj názor na niekoľko zaujímavých skutočností ohľadom starých a nových hracích systémov. Najprv presvedčivo vyjadril svoj názor, že Xbox One a PS4 dokážu za 5 rokov predať rovnaké množstvo kusov, ako predali ich predchodcovia za 8 rokov svojej existencie, čo zatiaľ vyzerá dosť reálne keďže z oboch konzol sa predalo za prvých 24 hodín približne po 1 milióne kusov.

Zaujímavejší bol však jeho názor ohľadom chýbajúcej spätnej kompatibility spomínaných konzol, ktorá určite zamrzela mnohých hráčov. Zelnick sa v tomto ohľade vyjadril, že to absenciu kombaptility nevidí ako problém. Sám priznal, že port na staré hry je možný a dokonca by nebol ani veľmi nákladný, avšak nepokladá ho za príliš ekonomický. Jednoducho povedané, kto by investoval do systému, ktorý vytvára minimálny zisk.

Jediný herný systém z novej generácie podporujúci hry svojho predchodcu je momentálne Wii U. Hoci Xbox One ani PS 4 nemajú zabudovanú kompatibilitu s hrami na DVD nosičoch, staré hry bude pravdepodobne možné hrať aspoň na PS4, avšak až v budúcom roku a to len cez Gaikai streaming, pričom zoznam podporovaných hier ešte nie je známy a rovnako ani to, či u nás budú fungovať. O podobnom streamingu sa hovorilo aj v súvislosti s Xbox One, zatiaľ ale nie je nič potvrdené.

Vyzerá to tak, že Zelnick má v tomto smere pravdu a Sony ani Microsoft sa nebudú veľmi predbiehať v tom, aby nám umožnili plnohodnotne hrať naše obľúbené staršie hry, ako sme to mohli robiť na Xbox 360 a PS3, takže nám neostáva nič iné ako nechať si staré konzoly a poctivo sa o ne starať, nech nám vydržia ešte pár rokov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk