PlayStation 4 - prvé dojmy

Rozbalili sme, nafotili a začali intenzívne testovať.

pridal spacejunker 4.12.2013 o 15:55 pod hardware
PlayStation 4 - prvé dojmy

HARDWARE > NOVINKY >

Konzola PlayStation 4 sa po úspešnom štarte v zámorí a vybraných krajinách západnej Európy, kde sa predalo v rekordnom čase 2,1 milióna kusov, má namierené v poslednej vlne na slovenský, český a maďarský trh. Stane sa tak 13. decembra.

Nám v redakcii pristála na stole v krátkom predstihu, do oficiálnej premiéry sa budeme snažiť pokryť a zodpovedať na všetky otázky týkajúce sa zariadenia, ktoré sa v našich podmienkach vďaka obmedzeným digitálnym službám správa inak ako povedzme v UK. Takže ak vás niečo zaujíma, smerujte otázky do diskusie alebo ich adresujte formou PM správy rovno mne. Zatiaľ rýchle prvé dojmy.

PS4 je balená v sparťanskej bielej kartónovej krabici, kde nájdete len tie nevyhnutné veci na prvotné spustenie, vrátane napájacej šnúry, 1,8m HDMI káblu, micro USB pre nabíjanie gamepadu a samotný Dual Shock 4.

Softvérová výbava je ešte sparťanskejšia, predinštalovaná aplikácia PlayRoom, demonštrujúca možnosti kamery a DualShocku 4 sa bez pripojenej kamery nespustí, prehrá sa iba krátke inštruktážne video. Skúšobné dvojtýždňové členstvo PS Plus umožní hrať hry aj online, no bez povinného updatu (v 1.51), ktorý sa začne po pripojení na internet automaticky sťahovať, si ich nezahráte. Proces inštalácie vrátane sťahovania 350 MB updatu trval niečo cez 20 minút.

Ak nie ste v dosahu internetu a chcete hrať, nemusíte vešať hlavu, launchové tituly majú na disku potrebný update (v 1.06) na spustenie.

PlayStation 4 - prvé dojmy


So slovenským kontom na PSN nepochodíte, je nutné prihlásiť sa českým alebo britským. Ak ste členom
PS Plus, členstvo sa prenáša a môžete si stiahnuť dvojicu hier Contrast a Resogun.

Hry distribuované na Blu-ray diskoch sa po vložení do mechaniky automaticky predinštalujú a kopírujú sa celé na 500 GB pevný disk. Na pozadí PS4 sa toho deje oveľa viac, sledujú sa aktivity priateľov, eviduje sa aj váš progres v hrách, automaticky sa sťahujú a inštalujú updaty.

Operačný systém veľmi pružne reaguje na všetky požiadavky a je výborné po dlhej dobe meniť systémové nastavenia aj počas hrania. Navigácia v menu je veľmi rýchla, nič sa zatiaľ dodatočne nenačítava ani nemusíte čakať, kým vôbec uvidíte ikonky po stlačení PS tlačidla.

Vysokú odozvu má aj Remote Play či ovládanie konzoly pomocou oficiálnej aplikácie pre mobilné zariadenia. Žiadne čakanie, spárovanie je otázkou pár sekúnd, rovnako ako prihlasovanie do PSN. Výborná je funkcia vzdialenej správy downloadov cez mobilný telefón - keď nie ste pri konzole, môžete na diaľku sťahovať demá aj celé hry.

PlayStation 4 - prvé dojmy


Cez deň si to neuvedomíte, ale s príchodom večera si začnete všímať modrého svetla emitovaného z čela DualShocku 4, ktoré zo vzdialenosti 2 m osvetlí aj televízor. Zatiaľ to nepôsobí rušivo, pri hrách využívajúcich farieb napríklad pre indikáciu životnej energie ako Killzone: Shadow Fall to môže priniesť potrebnú spätnú väzbu. Nielen v noci oceníte posielanie zvuku do slúchadiel pripojených cez DualShock 4.

PS4 oproti PS3 nie je tichšia, reguluje otáčky ventilátora veľmi pružne, ak ste v menu hry, vôbec ho nepočuť, akonáhle začnete hrať, už ho registrujete.

Zaujímavo sú vyriešené ovládacie tlačidlá na tele konzoly, sú dotykové a majú rovnakú zvukovú odozvu ako u PS3.

PS4 je zatiaľ čisto hernou mašinou, v menu nenájdete špeciálne ikonky pre fotografie ani videá, do jedného radu sa ukladajú všetky nainštalované hry. Nedajú sa zoraďovať do adresárov ani filtrovať.

Viac o PS4, vrátane podrobného testu a recenzií launchových hier, budeme prinášať v nasledujúcich dňoch.





PlayStation 4 - prvé dojmy  PlayStation 4 - prvé dojmy
PlayStation 4 - prvé dojmy  PlayStation 4 - prvé dojmy
PlayStation 4 - prvé dojmy  PlayStation 4 - prvé dojmy
PlayStation 4 - prvé dojmy  PlayStation 4 - prvé dojmy
PlayStation 4 - prvé dojmy  PlayStation 4 - prvé dojmy
PlayStation 4 - prvé dojmy  PlayStation 4 - prvé dojmy
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk