Čo je Division?

Ubisoft priblížil svoj titul Tom Clancy's Division v sérii otázok a odpovedí, v ktorých naznačil príbeh, postavenia a ohrozenie, ktorému budeme čeliť v hre.

pridal saver 13.7.2013 o 16:51 pod hry
Čo je Division?

HRY > NOVINKY >

Ubisoft priblížil svoj titul Tom Clancy's Division v sérii otázok a odpovedí, v ktorých naznačil príbeh, postavenia a ohrozenie, ktorému budeme čeliť v hre.

Na aké platformy sa Division vyvíja a kedy vyjde?

Division vyjde budúci rok pre PS4 a Xbox One.

O čom je Division?

Division je o spoločnosti a o tom, ako je zraniteľná. Ukazuje, že žijeme pohodlný život, ale sme len pár krokov od kolapsu. Naša spoločnosť je príliš komplexná a aj malý incident môže spôsobiť reťazovú reakciu, v ktorej všetky kocky domina spadnú. Napríklad, pomysleli ste na to, čo sa stane, ak ľudia prestanú chodiť do práce? Hra to ukazuje, ukazuje smrtiaci vírus, ktorý sa šíri a položí celý národ na kolená. Ale naštastie sú tu civilní agenti v sekcii Division, ktorých úlohou je zažehnať krízu.

V hre hráte za agenta divízie, ktorý je vysadený do New Yorku na pokraji kolapsu. Civilné násilnosti sú na rozmachu a základné služby už zlyhali. Ľudia si vytvárajú klany, bojujú a rabujú. Vašou úlohou bude obnoviť spoločnosť a vystopovať tých, ktorí sú zodpovední za pandémiu.

Čo inšpirovalo vytvoriť Divison?

Novela Toma Clancycho Clear and Present Danger je hlavným motívom hry, v nej Clancy ukazuje, aká je spoločnosť krehká. Tom Clancy však väčšinou píše o tom, ako zabrániť nebezpečenstvu, ale čo, ak sa už niečo deje? Autori to v hre rozpracovali. Je totiž veľa postapokalyptických hier, ale len málo o samotnej kríze a boji uprostred krízy, kedy ľudia žijú v stave ohrozenia.

Aký žáner je hra?

Division je online hra s otvoreným svetom a RPG prvkami. Môžete hrať so svojim priateľmi, stretávať ich online alebo vás hra spojí s hráčmi, ktorí sedia vašemu štýlu, budete kooperovať, bojovať spolu proti nebezpečenstvu, ale aj proti iným hráčom

Division ponúkne realistický, dynamický otvorený svet New Yorku s veľkým dôrazom na objavovanie. Herne bude spájať cover akciu, RPG systémy ako looting a crafting, so sociálnymi funkciami, plus masívnym zameraním na typy zbraní a customizáciu, ktoré určujú váš herný štýl.

S kým štúdio konzultovalo udalosti v hre?

Ubisoft konzultoval hru s ex-CIA agentmi, vojakmi, odborníkmi na prežitie, doktormi, ako aj expertmi v tomto obore. K tomu Massive Entertainment má skúsenosti v tomto žánri, niekoľkí členovia absolvovali tréning prežitia.

Prečo sa hra volá Division?

Division je prezývka organizácie v hre, tak ako sa CIA volá Agency, FBI je Bureau. Na rozdiel od nich vyráža do boja vtedy, keď ľudia bojujú o jedlo a vodu. To v hre vyvoláva aj morálne dilemy, potom ako ste ako agent divízie konfrontovaný so situáciou. Nebezpečenstvo môže prísť z hociktorej strany aj od vašich priateľov.

Kto šíri vírus a čo je to za vírus?

Hlavnou úlohou v hre bude ovládnutie vírusu, ktorý zasiahol mesto. Vírus je smrteľná forma chrípky, ktorá bola vytvorená na špecifický efekt a dôvod. Vírus napáda imunitný systém a robí telo zraniteľné pred vírusmi. Otázkou ostáva, kto ho vypustil.

Kto sú agenti z Division? 

V roku 2001 americká vláda uskutočnila skúšku simulácie biologického útoku na národ nazvanú Operation Dark Winter. Scenár sa však dostal mimo kontroly a bolo jasné, že národ nie je pripravený na takýto katastrofický event. Následne v roku 2007 prezident Bush podpísal Directive 51, ktorý dáva prezidentovi najvyššiu moc v prípade katastrofy, prezident vtedy obíde kongres a súdny systém. Toto všetko je reálne a už sa to stalo a tu naša hra začína.

Odvtedy boli agenti divízie starostlivo vyberaní, žili medzi nami a robili svoju bežnú prácu v rôznych oblastiach. Boli vytrénovaní a pripravení vyjsť do ulíc vtedy, keď ich bude prezident potrebovať. A teraz ich potrebuje, prezident aktivoval Directive 51, a tak je ich úlohou ísť, prešetriť aktuálne udalosti, zničiť hrozbu a obnoviť spoločnosť.

Ako hra dosiahne next-gen statusu?

Štúdio Massive Entertainment sa zameriava na ponúknutie najlepšej možnej hry a zvýšenie zážitku z univerza, v ktorom cítiť, že ide o simuláciu skutočného života. Aby to mohli zrealizovať, vytvorili úplne nový engine nazvaný Snowdrop, ktorý je od základu navrhnutý na maximalizovanie výkonu next-gen konzol. Engine zahŕňa reaktívny systém živého sveta s komplexnou AI, procedurálnou deštrukciou a dynamickým globálnym nasvietením. Umožní im to v prostredí integrovať viac objektov ako kedykoľvek predtým a vďaka nim ukážu zničený a chaotický New York.

Next-gen konzoly sa rovnako zameriavajú na online a sociálne funkcie, kde v ich engine je možné vyhľadávať ľudí s podobným štýlom a správaním. K tomu pridávajú aj doplňujúcu aplikáciu pre tablety a mobily, ktorá umožní niektorému z vašich priateľov hrať s vami.

Ako je to v porovnaní so skutočným New Yorkom?

Celá značka je postavená na realizme, ktorý robí príbeh hrozivý, ale aj pútavý. Mesiace analyzovali túto tému a stále viac sa obávali, čo by sa skutočne mohlo stať. Hráči budú môcť v hre spoznávať mesto New York, jeho pamätihodnosti, skutočné ulice a atmosféru po katastrofe, ale zároveň autori pridali aj vlastnú kreatívitu a vlastné doplnky do mesta.

V akom zmysle je hra otvoreným svetom?

Svet bude otvorený dynamický aj perzistentý. Dynamické elementy sú tie, ktoré robia svet živým a stále sa meniacim. Znovuzahranie oblastí alebo časti hry môže byť vždy iné a stále nové. Hráči budú môcť každú misiu znovu prechádzať a hľadať zabudnuté veci alebo achievemnety, ktoré im unikli. Perzistencia je rovnako dôležitá, keďže bude postupne pribúdať nový obsah.

Bude možné vstupovať do budov?

V hre budete môcť vstupovať do budov, napríklad v deme vstúpili postavy na policajnú stanicu, aby našli vybavenie a lepšie zbrane. Autori chcú dodať čo najviac voľnosti, aby si hráči vytvorili vlastné dobrodružstvo.

Čo robí túto hru RPG?

Divízia je online, otvorený svet, RPG hra, v prostredí, aké doteraz Clancyho fanúšikovia nevideli. V hre bude možné levelovať a vylepšovať postavu. Hráči budú získavať z veľkej a aktívnej ekonomiky, v ktorej lootované a craftované veci budú dostupné pre komunitu. Rovnako bude mať hra rozsiahlu ponuku zbraní, ktoré budú prideľované podľa hráčových skillov a talentov, aby si vytvorili vlastný herný štýl a zadelili úlohu vo svojej skupine. Nakoniec je hra aj o objavovaní každej časti zničeného New Yorku a objavovaní skrytých príbehov.

V deme bol ukázaný pulzný efekt z hodiniek, ako to funguje?

Technológia bola vždy hlavným aspektom Tom Clancy značky. V ich hre agenti používajú smart hodinky na komunikáciu a zbieranie dát o prostredí. Keď sú hodinky zapnuté, pulzy zoskanujú prostredie okolo agentov a vrátia relevantné informácie ako: infekční stav ľudí, lokalizáciu alebo iné potrebné veci. Pulz je jedným z mnohých funkcií hodiniek, ktoré sú previazané s hrou hráča.

Koľko hodín hry hra ponúkne?

The Division ponúka prakticky neobmedzené hodiny hrania so zameraním na objavovanie, lootovanie, craftovanie, customizáciu, vylepšovanie postavy a sociálne funkcie. Je to celé univerzum pre hráčov, ktorí si chcú hru vychutnať a stretnúť nových ľudí.

Bude v hre aj PvP?

PvP hrá v hre veľkú úlohu. Rozhodnutia, ktoré spravíte ako agent, môžu viesť k pokoju a obnoveniu mesta alebo zavedú mesto hlbšie do chaosu. Ľudia, ktorých stretnete v meste, môžu byť vaši najlepší priatelia, alebo aj najhorší nepriatelia.

Ako bude fungovať doplnková tabletová/mobilná aplikácia?

Autori presunú Companion aplikáciu do novej generácie, kde bude mať zmysluplné umiestnenie v hre. Hrať sa totiž bude dať aj z tabletu a mobilu a hráči môžu cítiť svoj dopad na svet a skutočne interagovať s inými. Hráči sa aj tu budú môcť spájať do skupín, bojovať v bojových situáciách a zažívať vlastný progres príbehom. Tento doplnok bude free 2 play, pretože chcú, aby si všetci hráči mali možnosť vychutnať si hru.

Hra bude na dedikovaných serveroch?

Áno, bude mať dedikované servre, keďže Division je online otvorený svet. Hra nebude limitovaná na server alebo realm, ale všetci hráči budú môcť hrať spolu nech sú hocikde na planéte.

Ako dlho bola hra vo vývoji?

Hra sa vyvíja dlho a s spolu s enginom je vo vývoji už niekoľko rokov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (1)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20350)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk