Don Mattrick odišiel z Microsoftu

Šéf Entertainment divízie Microsoftu Don Mattrick oficiálne odchádza z firmy a prechádza na nové miesto ako CEO v Zynge.

pridal saver 1.7.2013 o 23:01 pod iné
Don Mattrick odišiel z Microsoftu

INÉ > NOVINKY >

Šéf Entertainment divízie Microsoftu Don Mattrick oficiálne odchádza z firmy a prechádza na nové miesto ako CEO v Zynge. Odchod bol očakávaný, keďže z ohlásení konzol mal Xbox One zrejme najváhavejší a nakontroverznejší štart, pri ktorom PR oddelenie úplne zlyhalo. 

Nešlo pritom o to, že by konzola bola zlá, alebo boli problémy s výkonom, ale Microsoft chcel priniesť niečo nové v každej oblasti a zasekol sa vo vysvetľovaní dôvodov nových prídavkov. Hlavne vo vysvetľovaní nutnosti DRM ochrán a to ako online kontroly, tak aj bazáru. Tam firma chcela skúsiť pomôcť distribútorom, aby mali niečo z bazárového predaja, a zároveň chcela, aby hráči mohli všetky svoje hry mohli mať online. Tlaky hráčov, ktorí na to ešte neboli pripravení boli silné a to až tak, že od týchto zmien odstúpili vydavatelia a následne proti bazáru začali bojovať aj obchody. Pričom s obomi stranami to Microsoft mal dohodnuté. Microsoft tak tieto ochrany nakoniec zrušil a teraz mu už ostáva len pretlačiť konzolu s vyššou cenou, ako má konkurencia a ukázať, že pridaný kinect za tú stovku naviac stojí.

Čo sa týka samotného Dona Mattrick ten už plánoval odchod dlhšie, keďže správy naznačujú, že so Zyngou vyjednával už niekoľko mesacov. Zrejme posledné udalosti jeho odstúpenie urýchlili a to až tak, že Microsoft na jeho miesto nemá žiadnu pripravenú náhradu. Mattrick tak podlahol tlakom  a odišiel na pokojnejšie miesto. Microsoft teraz musí nájsť niekoho, kto povedie konzolu k vydaniu.

Don Mattrick bol v Microsofte od roku 2007, kam prišiel z EA,kde bol zodpovedný značky ako NFS, FIFA alebo Sims. V MS sa mu podarilo z váhavého štartu Xbox360 vydolovať maximum a z 10 miliónov predaných konzol zvýšil predaje na 80 miliónov a z 5 miliónov live užívateľov spravil 50 miliónov.  V Zynge už Don prebral post CEO a postará sa o expanziu firmy do budúcnosti, kde teda konečne firma dostane skutočné vedenie a nebude len tápať a snažiť sa zmeniť casual hry za hazardné hry.

Šéf Microsoftu Steve Ballmer už oficiálne Mattrickovi poďakoval za vykonanú prácu, zároveň osobne prebral vedenie divízie.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19507)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk