Windows 8.1 update priblížený

Microsoft začal s predstavovaním jesenného updatu pre Windows 8, ktorý systém povýši na verziu 8.1.

pridal saver 31.5.2013 o 13:53 pod software
Windows 8.1 update priblížený

SOFTWARE > NOVINKY >

Microsoft začal s predstavovaním jesenného updatu pre Windows 8, ktorý systém povýši na verziu 8.1. V zásade nový update prináša rôzne menšie doladenia ako pre desktop, tak pre Modern UI (Metro)  a upravuje aj základné aplikácie. Techradar spísal  zmeny v 12 bodoch, my si ich ešte rozšírime o trinásty bod:

1. Lock screen slideshow - lock obrazovka už nebude statická, ale budú sa môcť vymieňať obrázky, bude aktívny aj foťák, odpovedať sa bude dať na Skype hovory a videohovory bez prihlasovania.

2. Viac typov pozadí - pozadie už môže byť aj za Metro obrazovkou a tak presun z desktopu do Metra už nebude ako presun do iného systému. Metro pozadie bude aj animované.

3. Ďalšie typy Tile ikoniek do Metra - pribudli malé štvrtinkové ikonky a aj veľké 4-násobne väčšie ikonky. Pribudlo aj sortovanie aplikácií do skupín.

4. Spojený search - Bing aplikácia vám umožní vyhľadať všade a to ako na počítači, tak aj v Skydrive, aj na webe.

5. Vylepšené aplikácie - základné Metro aplikácie dostanú updaty, napríklad Photos má pridanú editáciu, vylepšenia dostanú Mail, Skydrive, Camera, Music.

6. Viac typov Snap view - v Metro dizajne môžete rozdeliť obrazovku na viac častí, rozdelíte ju aj na polovicu, alebo v pomere 60:40, rôzne aplikácie môžete spustiť aj na rôznych obrazovkách.

7. Vylepšený bude Windows Store - updaty aplikácií sa budú nahrávať na pozadí automaticky, vylepšia sa rozdelenia, výpisy a Search ikonka bude v pravom hornom rohu. 

8. Ukladanie priamo na Skydrive bude implementované v systéme - a to ako v Metro, tak aj v desktope.

9. PC Settings sa rozrastie - Metro control panel bude už obsahovať takmer všetko z pôvodného ovládacieho panelu, pribudne aj nastavenie Skydrive.

10. Internet Explorer 11 - nový  browser príde spolu s novým updatom, zrýchli nahrávanie, touch odozvu, pribudne niekoľko nových funkcií a nastavení. V Metro verzii sa záložky presunú dole, adress bar môže byť stále viditeľný.

11. Vylepší sa podpora myši a klávesnice - ak ste prešli na Windows 8 na desktope, v 8.1 pribudne niekoľko vylepšení a zjednodušení ovládania a presunov z alebo do Metra. Nakoniec na to už Microsoft pridáva Start tlačidlo aj na myši.

12. Pribudne Start ikonka do desktopu, ktorá umožní prepnúť sa do Metra bez chodenia myšou do rohu obrazovky. Prechod bude plynulejší a menej rušivý, ale keďže klasické Start menu bude absentovať, Classic Shell alebo podobná utilita ostáva potrebná pre tých, ktorým zmena vadí.

13. Pridajme si najdôležitejšiu vec a to možnosť bootovania priamo do desktopu

Microsoft sa s Windows 8.1 dostane na polcestu k prirodzenému spojeniu Metro a Desktopu. Stále to nie je úplne ono, ale je to lepšie ako pôvodná verzia. Bližšie verziu 8.1 Microsoft ešte predstaví o niekoľko týždňov. K voľnému stiahnutiu bude na jeseň.





Windows 8.1 update priblížený
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19609)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk