Temná budúcnosť - mobily ovládnu herný biznis

Budúcnosť je nezastaviteľná, mobilné zariadenia valcujú všetky odvetia elektronického biznisu a v roku 2016 budú aj najväčším herným trhom.

pridal saver 4.5.2013 o 8:57 pod hry
Temná budúcnosť - mobily ovládnu herný biznis

HRY > NOVINKY >

Budúcnosť je nezastaviteľná, mobilné zariadenia valcujú všetky odvetia elektronického biznisu a v roku 2016 budú aj najväčším herným trhom. Aspoň tak tvrdia analytici, k tomu dodávajú, že mobilné zariadenia sa stanú primárnymi obrazovkami pre hráčov. Temná budúcnosť triviálnych hier je bližšie ako sa zdalo.

Celý trh sa na to pomaly pripravuje a firmy začínajú tvoriť stále podivnejšie zariadenia ako Nvidia svoj handheld alebo Razer tablet s gamepadmi. Stále nie je jasné, ako by do toho mohli zapadnúť skutočne hlboko prepracované hry, ale viac menej môže sa stať presne to isté ako pri prechode PC hier na konzoly a teda zjednodušovanie po každej stránke. Analytici tvrdia, že prídu aj sofistikované hry a cloud streaming. Ale k čomu budú sofistikované hry a cloud streaming, keď budeme hry ovládať ťapkaním na displej?

Rovnako je na tom aj dĺžka hry, už handheldové hry sa tvoria s kratšími levelmi pre kratšie herné sedenia, ale predstavte si to na mobiloch a tabletoch. Hodinový level sa tak zmenší na 10 minút (aby sa stihli prejsť aspoň dva-tri levely, kým sa minie batéria). Analytici hovoria, že presne toto rodiny chcú, krátke a jednoduché zahranie na chvíľkový oddych. Ľudí podľa nich lákajú tablety a inovatívna Ouya konzola a hlavne free 2 play hry, ktoré ovládnu mobilný trh. V roku 2017 odhadujú, že pri stiahnutí bude platených len 7 percent hier, zvyšok bude free 2 play a casual a sociálne hry budú najpopulárnejšie.

Na druhej strane zaujíma to skutočných hráčov? PC a konzoly nevymrú, aj keď žiaľ všetky tieto presuny financií ich ovplyvnia. O pár rokov sa dozvieme ako a dúfajme, že to bude len v štýle Watch Dogs, respektíve Xbox Smartglass, kde tablety a mobily pridajú možnosti do hry a nie to, že hry sa začnú primárne vyvíjať pre mobily a na ostatné platformy budú len portované.

V každom prípade, kto uverí analytikovi, ktorí napíše, že ľudí lákajú "inovatívné gameplay zariadenia ako Ouya konzola"?





Temná budúcnosť - mobily ovládnu herný biznis
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19463)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk