Nový Xbox prepracuje DRM, Achievementy, priateľov

Oficiálne sa síce Microsoft prejaví až o mesiac, ale leaky nám pridávajú ďalšie nepotvrdené novinky do konzoly.

pridal saver 26.4.2013 o 20:06 pod software
Nový Xbox prepracuje DRM, Achievementy, priateľov

SOFTWARE > NOVINKY >

Oficiálne sa síce Microsoft prejaví až o mesiac, ale leaky nám pridávajú ďalšie nepotvrdené novinky do konzoly. Zdroje z internetu potvrdili niektoré už známe informácie a niekoľko nových pridali.

- Xbox podobne ako PS4 ponúkne capturovanie gameplayu aj sharovanie cez služby Facebook, Youtube alebo Ustream. Dĺžka grabovania nie je jasná, ale vraj sa budeme môcť ľubovoľne vracať ako v DVR videozázname, strihať ho a vyberať zaujímavé momenty. Táto funkcia sa bude dať vypnúť alebo nastaviť na automatiku, kde systém sám nahrá zaujímavé in-game eventy ako headshoty, situácie pri získaní achievementov, podľa nadefinovania autormi hry.

- Xbox bude mať rôzne formy vyžadovania online pripojenia, ktoré budú používať neherné aplikácie ako streamovanie videa, ale možu slúžiť aj ako protipirátska ochrana. Microsoft má v konzole zapracované možnosti na offline hranie, jednorázovej online aktivácie a aj neustáleho onlina pripojenia. Ale bude na distribútorovi, či ich v hre zapracuje a ako bude chcieť hráčov kontrolovať.

- Ďalšou novinkou v konzole budú zmenené Achievementy. Distribútori budú môcť do hry pridávať achievementy aj priebežne bez DLC obsahu a ovplyvňovať tak samotnú hru, respektíve viesť hráčov napríklad do určitých oblastí hry. Achievementy môžu byť následne viazané aj na akcie a dátum, ako napríklad víkendové úlohy. Zaujímavosťou budú cross-title achievementy, kde bude na seba naviazaných aj viac titulov. Nemusia byť ani z jednej série, ale napríklad môže distribútor tak odmeniť hráčov za viac jeho hier. Rovnako by mali pribudnúť aj cross-platform achievementy a to napríklad za použitie companion app v mobile / tablete, prístupe cez web alebo aj za zahratie prequelu na Xbox360.

- Nakoniec sa Microsoft pozerá aj na Xbox Live funkcie, konkrétne zapracovanie iných sociálnych sietí ako Twitter alebo Facebook. K tomu už užívateľ Xbox Live nebude mať obmedzenie priateľov a hráči sa už môžu len sledovať v štýle Twitteru. Nebude nutné obojstranné priateľstvo.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk