Aký bude nový Xbox?

Allways Online, Allways On, Allways... bude to ešte konzola? PC? Alebo settopbox? Alebo všetko v jednom?

pridal saver 8.4.2013 o 15:28 pod hardware
Aký bude nový Xbox?

HARDWARE > NOVINKY >

Dnes sa nám objavili ďalšie neoficiálne a nepotvrdené informácie o Xbox720, ktoré smerujú konzolu do iného pola pôsobnosti. Podľa nich sa konzola viac presunie do trhu settop boxov a bude konkurovať Apple TV a Roku. Respektíve Microsoft sa tam snaží dostať, keďže klasický konzolový trh je obmedzený, casual sledovanie TV obmedzené nie je. Na druhej strane, pokiaľ má potrebný vykon, nie je to pre hráčov problém a dostať sa do tohto TV trhu s vysokou cenou nebude jednoduché.

Infomácie totiž dodávajú, že konzola má stáť 500 dolárov s tým, že minimálne v US by mala byť 300 dolárová verzia s paušálom (ku každej bude pribalený Kinect 2.0, čo sa odrazilo aj na cene). Paušál by zrejme zaberal ako splátky konzoly, tak aj Xbox Live Gold poplatky. Microsoft plánuje aj orezanú Xbox720 konzolu s kódovým menom Yumo, ktorá by skôr mohla byť settop boxom, ale ten vraj nevyjde tento rok.

Čo by ale konzola mohla mať spoločné s digitálnymi settopboxmi a môže byť problém pre hráčov, je povinné pripojenie na internet pre používanie, ktoré sa pravidelne skloňuje na internete. Stále nie je jasné, či skutočne bude a čo je primárny dôvod jeho zavedenia. Ale budúci mesiac sa to zrejme dozvieme.

Konzolu pôvodne Microsoft chcel ohlásiť 24. apríla, čím by sa konečne všetky fámy uzavreli, ale nedávno to posunul a ohlásenie príde 21. mája. Po ohlásení budú nasledovať prezentácie ako na Microsoft vývojárskej konferencii Build, tak aj na E3, obe budú v priebehu júna. 

Z programátorského hľadiska bude nový Xbox postavený na Windows 8 základe a bude sa na ňom rovnako programovať. Teda štandardne ako na PC. Nakoniec konfigurácia devkitov je jasná, AMD CPU+GPU.

Popri novom Xboxe má Microsoft predstaviť aj nový Xbox360 za 99 dolárov, je vyvíjaný s kódovým menom Stingray a zatiaľ nevieme, čo na ňom môže byť upravené alebo orezané.

Či je niečo z toho celého pravda, je otázne, je to celé od neznámeho bloggera, nakoniec tak ako všetky ostatné informácie. Zdroje Verge s ním vo veci dátumu predstavenia súhlasia, pôjde vraj o malý event len s prvými informáciami o konzole.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk