Demonštrácia na podporu Bohemia Interactive

Českí vývojári sú napriek pochybnému obvineniu naďalej väznení v Grécku. Nespokojnosť s riešením situácie vyústila do organizovaného protestu.

pridal uni 23.11.2012 o 15:41 pod informácia
Demonštrácia na podporu Bohemia Interactive

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Ako sme vás už informovali pred niekoľkými dňami, vývojári z Bohemia Interactive, Ivan Buchta a Martin Pezlar, sú v Grécku zatknutí za údajnú špionáž a situácia je vážna.

Do kauzy sa zapojil už aj samotný preziden Českej republiky Václav Klaus a pripravuje sa demonštrácia. Účastníci protestu vyjadria jednoznačnú podporu nespravodlivo obvineným a vyzvú veľvyslanca v Českej republike, jeho excelenciu pána Georges Paizisa, aby kontaktoval zástupcu gréckej vlády a snažil sa o čo najrýchlejšie vyriešenie problému.

Buchta a Pezlar sa ocitli vo väzbe kvôli nedorozumeniu, ktoré sa týka hry Arma III, čo sa odohráva na geograficky upravenej podobe ostrova Limnos v roku 2035. Vývojári sú obvinení z úmyselného fotografovania vojenských objektov, ktorého sa nedopustili. Boli zadržaní v hoteli a podľa dostupných informácií sa u nich našlo iba niekoľko záberov vojenských objektov, ktoré sú však zachytené popri bežných momentkách z dovolenky. Navyše sa jedná o rovnaké vojenské objekty, ktorých fotografie sú v oveľa lepšej kvalite ľahko dostupné na internete.

Účelom demonštrácie nie je posudzovať mieru viny v celej veci, ale upozorniť na zbytočné predlžovanie kauzy. Grécko je partnerom Českej republiky v EU a NATO a malo by dôstojne zaobchádzať s občanmi spriatelenej krajiny, bez šikany a odkladov. Dôkazy proti vývojárom sú nepresvedčivé a obžaloba zo špionáže absurdná. Situáciu komplikuje aj stávkovanie predstaviteľov súdnej moci. 

Podľa doterajších správ nie je podpora Ministerstva zahraničia a Českej vlády obvineným v Grécku dostatočná a čo sa v obdobných prípadoch z minulosti vyriešilo v priebehu niekoľkých dní, sa tentoraz bez zjavného pokroku ťahá už tretí mesiac.

Celá kauza je sledovaná nielen v Čechách a na Slovensku, ale aj vo svete. Petície na podoru obžalovaných už podpísalo viac ako 21 tisíc ľudí z celého svetana českej petičnej stránke Jana Modráka, skupina za ich prepustenie na Facebooku má takmer 4000 podporovateľov. O prípad sa zaujímajú české televízie a denníky, ale aj najväčšie svetové videoherné servery.

Demonštrácia sa uskutoční v pondelok 26. novembra 2012 v čase 13:00 - 14:30, Na Ořechovce 19 v Prahe. Detaily o chystanej akcii nájdete na tejto stránke.





Demonštrácia na podporu Bohemia Interactive
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Bohemia Interactive / Bohemia Interactive
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 12. september 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19601)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk