Xbox Live spustený na Slovensku

Odo dnes. Od teraz.

pridal spacejunker 23.10.2012 o 21:11 pod informácia
Xbox Live spustený na Slovensku

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Večná otázka “Kedy bude Xbox Live u nás” ktorá sprevádza konzolu Xbox 360 prakticky od svojho uvedenia na trh, je zodpovedaná. Odo dnes. Od teraz. Microsoft súčasne s novým updatom dashboardu sprístupnil službu Xbox Live pre Slovensko. 

Čo to znamená? Odo dnes sa už môžete na Xbox Live registrovať so skutočnou adresou na Slovensko, nebude už treba vymýšlať zahraničné adresy a pripájať sa k službám na druhý koniec sveta. Rovnako budú plne funkčné transakcie so slovenskou kreditnou / debetnou kartou a v obchodoch už oficiálne narazíte na nabíjacie kupóny pre nákup obsahu aj na aktiváciu zlatého členstva. To ostatné poznáte, hrať multiplayer, posielať správy kamarátom, využívať beacony atď.

Ponuka Xbox Live bude plne funkčná po hernej časti, teda neobmedzené sťahovanie arkádových hier, ponuka Games on Demand, DLC, podpora ukladania pozícií na Cloud a SmartGlass. Obmedzený však môže prístup k lokalizovanému obsahu jednotlivých aplikácií, kde sa napríklad na Netflix nepripojíte.

Medzi ďalšie dôležité kúsky skladačky patrí informácia o kompatibilite kódov medzi Českom a Slovenskom. Kód zakúpený u susedov pôjde aktivovať na slovenskom konte a naopak, to platí pre DLC, Games on Demand hry aj zlaté členstvo. Xbox Live bude komunikovať výhradne po anglicky.

Na slovenské konto nie je možné premigrovať vaše existujúce konto registrovaným na inú krajinu. Služba pre migráciu kont už nie je podporovaná.

“Apelujeme na stávajúcich užívateľov, ktorí nemajú akútnu potrebu pre migráciu konta, aby mali trochu strpenia, kým prídeme s automatizovaným riešením, alebo si založili nové konto v krajine, kde sa práve nachádzajú.”

V nasledujúcich dňoch sa dostanú do predaja aj kupóny s bodmi a Xbox Live Gold predplatným. Uvedené ceny sú doporučené, u predajcov sa môžu líšiť

Zlaté členstvo (3 mesačné) - 19,99 EUR
Zlaté členstvo (12 mesačné) - 59,99 EUR

Kupón s 800 MS bodmi - 10 EUR
Kupón s 1200 MS bodmi - 15 EUR
Kupón s 2100 MS bodmi - 25 EUR
Kupón so 4200 MS bodmi - 50 EUR

Xbox Live je okrem Slovenska spustený aj v Turecku, Izraeli, Saudskej Arábii a Spojených Arabských Emirátoch. 

Súčasne so spustením XBL bol uvoľnený aj nový update dashboardu, ktorý prináša nový vzhľad, Internet Explorer (nahrádza Twitter a Facebook) a podporu SmartGlass.

Update: aktuálny stav Xbox Live je predsa obmedzený, ponuka hier sa obmedzuje iba na vybranú vzorku Arcade hier a doplnkov. Zatiaľ absentujú položky pre demá a On Demand hry. 





Xbox Live spustený na Slovensku
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk