Lightning Returns je novým Final Fantasy

Posledná kapitola hrdinky predošlých Final Fantasy hier sa chýli ku koncu. Zostáva jej posledných 13 dní života.

pridal spacejunker 1.9.2012 o 11:39 pod hry
Lightning Returns je novým Final Fantasy

HRY > NOVINKY >

Séria Final Fantasy tento rok oslavuje 25. výročie a pri tejto príležitosti zorganizoval Square Enix tlačovú konferenciu, na ktorej bol odhalený ďalší diel Final Fantasy XIII s Lightning v hlavnej roli.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII bude záverečnou kapitolou pre hrdinku aj pre svet, kam je hra zasadená. Navus Partus (na obrázku) tvorený niekoľkými ostrovmi so skalistými horami, zelenými pláňami aj vyprahnutými púšťami je obkolesený lagúnou, stojí však na kraji sveta, bezodnej priepasti a čelí nevyhnutnému koncu. 

O 13 dní má nastať armagedon a presne toľko dní zostáva aj Lightning. Plynutie času a čas samotný, ktorým sa bude platiť za oddialenie nevyhnutného, je základným kameňom pre koncept World Driven, ktorý podľa slov Motomu Toriyama nebol ešte objavený ani internetom. 

Čas v hre bude plynúť úplne normálne. Ráno vyjde slnko, prebudí ľudí, tí zaplnia sa ulice, na obed zase reštaurácie a s príchodom večera začnú vykukovať monštrá. Nič neobvyklé. Podľa grafikonu budú premávať vlaky medzi ostrovmi a v noci sa otvoria alebo naopak zatvoria niektoré cesty. A ak sa náhodou v novootvorenej lokalite zdržíte dlhšie a cesta sa zavrie, budete musieť počkať na ďalší západ slnka. 

Square Enix priamo nehovorí o otvorenom svete, ale v súvislosti s World Driven spomína, že každý hráč môže prežiť iné dobrodružstvo. Svet má reagovať na hráča a ten má mať oveľa väčšiu slobodu. Po prvýkrát sa bude možné voľne pohybovať v súbojoch! Lightning Returns má byť príbehom jednej postavy, ale ani zďaleka nemá ísť o čistú akciu. 

V hre bude použitý ATB systém (Active Time Battle) skombinovaný s možnosťou napamovať si na tlačítka priame útoky či schopnosti, napríklad úskok. Zmena povolania v reálnom čase Paradigm Shift bude podľa všetkého nahradená výmenou výzbroje, čomu nasvedčuje úprava zbraní, štítov, kostýmov a schopností, ktoré budú vytvárať celé sety. 

Pre Lightning autori pripravujú viac ako 20 kostýmov. Ich účel bude viac ako len estetický, budú ovplyvňovať vlastnosti postavy, podobne ako zbrane, ktoré budú mať dopad na útoky a pohyb.

Prezentáciu Lightning Returns: Final Fantasy XIII si môžete pozrieť celú na oficiálnej stránke, trvá niečo cez 37 minút, počas ktorých neuvidíte ani jeden záber z hry. Hrateľné demo z alfa verzie bolo predvedené iba zúčastneným. 

Tokyo Game Show je však za rohom, čo znamená, že o hre budeme počuť oveľa viac. Square Enix plánuje uviesť Lightning Returns: Final Fantasy XIII na trh v priebehu budúceho roka vo verziách pre PS3 a Xbox360. Zatiaľ nie je jasné, či tento termín platí pre celý svet alebo iba Japonsko.





Lightning Returns je novým Final Fantasy  Lightning Returns je novým Final Fantasy  Lightning Returns je novým Final Fantasy
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18418)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk