Je kontroverzné DLC pre Mass Effect vaša chyba?

Forbes rozanalyzoval aktuálne prepieranú tému DLC, ktoré sa stávajú stále vtieravejšími.

pridal saver 25.2.2012 o 20:51 pod hry
Je kontroverzné DLC pre Mass Effect vaša chyba?

HRY > NOVINKY >

Forbes hodil do pléna otázku, či je Mass Effect DLC obsah chyba hráčov. A výsledok ich analýz je jednoznačné Áno! Aj keď z nášho pohľadu nie až tak Slovákov ako iných bohatých národov, kde hráči hromadne nakupujú DLC. Konkrétne to autor z Forbes vidí takto:

"Firmy vyrábajú len to, čo si hráči kupujú. Keby sa nepredávali tony map packov, DLC misií a preorder bonusov, tak by jednoducho neexistovali. Firmy neustále skúšajú a testujú, čo hráči chcú a za čo budú platiť. Myslíte, si, že keby nikto nekúpil prvý balík Call of Duty máp, že by vznikali ďalšie? Teraz má hra tržby 1 miliardu dolárov za prvé dva týždne s tým, že každý hráč dopredu vie, že vyjde ďalších 12 máp v troch balíkov v hodnote 45 dolárov."

Autor z Forbes tvrdí, že je to všetko tým, ako máte hru radi a čo ste za ňu ochotní dať. Mass Effect mu napríklad za 70 dolárov stojí. Hra u neho odpor proti sťahovateľnému obsahu vyhrala, nie je síce etické, ako sa DLC stále viac stávajú vtieravejšími, ale taktika funguje. Obsah mu ponúkol niečo, čo chcel a za čo bol ochotný zaplatiť. Prepočítal si to aj na hodiny a porovnal s filmami alebo inou zábavou, za ktorú by zaplatil v prepočte na hodinu viac. To isté platí aj pre Call of Duty hráčov, ktorým sa zaplatiť za ten obsah jednoducho oplatí. Ale nebude to tak stále:

"Existuje limit. Eventuálne firmy nájdu bod, v ktorom uberú z hier až príliš veľa obsahu a vyžiadajú od hráčov príliš veľa peňazí k základnej cene hry a hráčov to odradí. Bude to až vtedy, keď zárobky prestanú. Problém je, že tak ďaleko situácia ešte nie je. Aj keď každý nový krok vpred, je krok bližšie k tejto čiare. Zatiaľ sme totiž firmám neukázali, že nás to trápi, čo s hrami robia. Ak by to tak bolo, hry by sa nepredávali a tieto praktiky by sa minimalizovali. To sa zatiaľ nedeje."

Čo sa týka vašich reakcií, Mass Effect 3 DLC niektorým z vás spravilo posledný úder, ale celosvetovo to ešte má od spomínaného limitu ďaleko a tak skoro to nikto nezmení. Predtým ako bude lepšie, bude ešte horšie.





Páči sa mi!

Zaradené pod: DLC, mass effect, ati, call of duty






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk