Výprask v Soul Calibur V

Dvadsať minútovka v spoločnosti novej bojovky, producenta a jednej turnajovej hráčky.

pridal spacejunker 5.9.2011 o 13:51 pod hry
Výprask v Soul Calibur V

HRY > NOVINKY >

V stánku Namco Bandai sa počas GamesCom nikto s nikým nemazná. Tlmočník mi vezme z rúk diktafón, pretože ich vraj budem potrebovať viac ako on, na čo sa producent Soul Calibur V Hisaharu Tago spýta: „Gamepad alebo arkádový stick?" Pad, odpovedám a dívam sa na súpera, ktorým je krehké žieňa. Tlmočník sa nahne ku mne a zašepká, je to známa turnajová jednotka, tak bacha.

Mohol by som tu písať o tom, ako so mnou vytrela podlahu a ponížení, aké zažijete iba v zafajčenej tokijskej herni, v ktorej protivník má ležérne vyloženú nohu na automate a má prečítaných oponentov skôr ako pošlú výzvu na férovku. Výprask sa však nekonal a i keď neznáma robila, čo mohla, vyhrala na zápasy iba 4:3. Gamepad alebo stick? Opakuje otázku Tago a pred konzolou postupne rotujú všetci v malom stánku. Neexistuje nesprávna odpoveď.

„Soul Calibur sa medzi fanúšikmi berie veľmi vážne. Chceme, aby ste dnes prenikli do nového súbojového systému," chopí sa po prvom zápase slova Tago. Nemusíte mať nahrané roky v bojovkách, ovládanie Soul Calibur V prechádza do krvi okamžite. O story móde ani multiplayeri sa nehovorí, na programe je iba držková. „Stále sa rozhodujeme, aké módy budú v multilpayeri. Urobíme však dramatické zmeny v online, ktoré budeme prezentovať na jeseň alebo počas zimy."

V čom je päťka odlišná od štvorky? Je rýchlejšia a dramatickejšia. Dokonca počas súbojov padli nadšené výkriky „Pôsobí ako Soul Calibur 2," na čo Tago reagoval: „Cieľom je mať balans a rýchlosť starých hier. Prosím, povedzte všetkým, že sa podobá na dvojku!" Odvážne slová sú podložené postavou Hilda, ktorú podľa slov producenta mnohí za svoju silu znenávideli. „Dôvodom, prečo sme ju do hry zakomponovali je, že veríme v naše schopnosti vyladiť súbojový systém a vybalansovať ho."

Zatiaľ je o finálnej podobe priskoro hovoriť, no nová funkcia – Critical Edge má drastický vplyv na vývoj zápasu. Dokáže otočiť vo váš prospech aj dopredu prehraný boj v posledných sekundách. Vychádza z Critical Finish, no bola vylepšená a zjednodušená. „Podmienky pre aktiváciu Critical Finish boli veľmi ťažké a komplikované. Critical Edge je navrhnutý tak, aby ho mohol urobiť ktokoľvek," vysvetľuje Tago. Akonáhle sa naučíte tento kritický úder, viete ho aktivovať pri každej postave, pretože používa rovnakú kombináciu tlačítok. Critical Edge má tri úrovne, každá s inou úrovňou poškodenia, ak sa protivník nestihne uhnúť.

Namco Bandai zatiaľ nemá jasno, ako budú vyzerať už aj predstavení bojovníci, na ktorých postupne dochádza k poškodzovaniu a odpadávaniu brnenia. Do finále má Soul Calibur V ešte ďaleko, no už teraz vieme, že keď vstúpite do arény, boj môže skončiť skôr ako sa nazdáte. 





Výprask v Soul Calibur V  Výprask v Soul Calibur V  Výprask v Soul Calibur V
Výprask v Soul Calibur V  Výprask v Soul Calibur V  Výprask v Soul Calibur V
Výprask v Soul Calibur V  Výprask v Soul Calibur V  Výprask v Soul Calibur V
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PS3
Xbox 360

Vývoj: Namco Bandai / Project Soul
Štýl: Bojovka
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. február 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20254)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk