Sony Online Entertainment pod útokom

Po výpadku služieb PlayStation Network a Qriocity sú offline už aj servery EverQuest II, DC Universe a Free Reamls.

pridal spacejunker 3.5.2011 o 11:21 pod informácia
Sony Online Entertainment pod útokom

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Od údajnej údržby serverov PSN a Qriocity sa na Sony ako lavína nabaľujú problémy. V čase, kedy sa situácia stabilizovala otvornou komunikáciou Sony aj načrtnutím postupného spúšťania serverov sa objavuje informácia o odstavení služby Station.com prevádzkovanou Sony Online Entertainment, pričom je riziku vystavených všetkých 24,6 milióna účtov!

Spomína sa aj pravdepodobný únik 12 700 záznamov o kreditných kartách a ďalších 10 700 o debetných kartách. Drvivá väčšina záznamov pochádza z Japonska a Európy, konkrétne zo Španielska, Nemecka, Holandska a Rakúska. Spolu s číslami kariet došlo k úniku aj údajov o expirácii, security kódy sú však v bezpečí.

Sony Online Entertainment tvrdí, že došlo k odcudzeniu informácií zo starej databázy z roku 2007. „Nemáme dôkaz, že by došlo k ohrozeniu našej hlavnej databázy s údajmi o kreditných kartách. Je uložená na separovanom a bezpečnom mieste."

Hráči DC Universe Online, Free Realms (PC aj PS3) a EverQuest II, ktoré sú prevádzkované SOE na Station.com, budú kontaktovaní emailom.

Nepríjemnosti spojené s bezpečnosťou plánuje SOE kompenzovať predĺžením predplatného o 30 dní a o počet dní, počas ktorých budú servery vypnuté. Pre DC Universe a Free Realms chystá dodatočné odmeny.

Aj napriek tomu, že SOE servery nie sú na rovnakej sieti, je útok spájaný s výpadkom služieb PSN a Qriocity. O celej kauze PSN sme informovali v šérii článkov Týždeň bez PlayStation Network, Ako ďalej PlayStation Network vrátane oficiálnej Tlačovky k PSN hacku.

Sony na oficiálnom PS Blogu vyvracia fámy o plánovanom odkúpení odcudzenej databázy s 2,2 miliónom európskych kont od hackerov. Nick Caplin tvrdí, že správa nie je založená na pravde.

Caplin takisto objasňuje systém ukladania hesiel, ktoré na serveroch nie sú uložené v čistej textovej forme. „Uložené heslá neboli kryptované, ale zmenené pomocou kryptografickej hash funkcie," vysvetľuje. „Medzi týmito dvomi bezpečnostnými technikami sú rozdiely, preto sme povedali, že heslá neboli kryptované. Chcel by som ubezpečiť, že heslá neboli v našej databáze uložené v čistej textovej forme." dodáva.





Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, playstation, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19531)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk