Herný svet v krajinách Vikingov

Ako je to s hrami vo Švédsku, Nórsku a Dánsku?

pridal je2ry 29.3.2011 o 17:17 pod iné
Herný svet v krajinách Vikingov

INÉ > NOVINKY >

Pri príležitosti návštevy troch škandinávskych krajín - Nórska, Švédska a Dánska - sme nemohli obísť lokálne predajne s hrami, aby sme mohli porovnať tamojšie ceny s našimi.

V prvom rade si treba uvedomiť, že všetky tri štáty sú pre našinca pomerne drahé, viac tam zaplatíte za všetko, potraviny, oblečenie, elektroniku, ale nie vždy to platí u hier. O priazeň zákazníkov sa v Škandinávii bijú dva celosvetové reťazce s hrami - GameStop a Game. Častokrát sú predajne hneď vedľa seba, ale pri porovnaní cien je jasné, že si to môžu dovoliť. Sú totiž všade úplne rovnaké.

Pri prepočte na Eurá sa novinky s pohybujú okolo 55 - 65 Eur u konzolových verzií, PC hry sú aj na ďalekom severe o niečo lacnejšie. Výnimkou ale v iných, nešpecializovaných, obchodoch neboli ani novinky s cenou nad 70 Eur, pričom napríklad vo Švédsku je priemerný plat okolo 1500 – 2000 Eur. Ani staršie tituly, prípadne bazárovky sa nevyrovnajú napríklad anglickým (e-shopovým) cenám. Bazár ale v oboch reťazcoch funguje pomerne dobre a poličky s hrami z druhej ruky bývajú väčšinou preplnené.

Ak chceme hovoriť o rebríčkoch popularity, resp. o najväčšej marketingovej kampani v predajniach, všade vládnu známe zvučné mená. Obchody najviac promujú súčasné novinky Crysis 2, Dragon Age 2, nové legové Hviezdne vojny, poprípade Homefront alebo FIFA 11. No a nemôžeme zabudnúť ani na Nintendo 3DS, ktoré sa vo veľkom prezentuje nie len priamo v herných obchodoch, ale aj v novinách a iných periodikách.

Keď už spomíname tú tlač, vo Švédsku nie je problém si vybrať hneď z niekoľkých časopisoch o traktoroch, ale zohnať tam herný časopis sa ukázalo takmer nemožné. Nakoniec sme v inej predajni naďabili aspoň na lokálnu mutáciu PC Gamer s obálkou Battlefield 3.

Pomerne veľa (nie len mladých) ľudí sa v Škandinávii vo voľnom čase venuje hraniu na telefónoch, pričom absolútny prím má v tomto segmente iPhone. Zaujímavosťou je, že hry a herné automaty sa dostali dokonca aj na trajekty premávajúce medzi Dánskom a Švédskom. Okrem klasických arkádoviek vo veľkej spoločenskej miestnosti na čestnom mieste stál aj automatový Guitar Hero s dvoma gitarami. A nie, nemali sme odvahu to pred tými stovkami ľudí vyskúšať.





Herný svet v krajinách Vikingov  Herný svet v krajinách Vikingov  Herný svet v krajinách Vikingov
Herný svet v krajinách Vikingov
Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk