Čo odhalilo demo Dragon Age 2?

Niekoľko dojmov z dema očakávanej RPG od BioWare.

pridal je2ry 25.2.2011 o 9:21 pod hry
Čo odhalilo demo Dragon Age 2?

HRY > NOVINKY >

Demo Dragon Age 2 už pár dní okupuje naše harddisky a zatiaľ čo niektorí hráči sa vyjadrujú v pochvaľnom tóne, iní si neberú servítku pred ústa a nový štýl titulu kritizujú. Smerovanie a herná náplň je totiž od prvého dielu výrazne posunutá smerom k akčnej sekačke.

Po vytvorení postavy (na výber sú tri povolania, každý v ženskom a mužskom prevedení) vás hra zoznámi so základnými princípmi. Radiálne menu ostáva, prepínanie medzi hrdinami taktiež. Pravý trigger slúži na prepínanie dvoch sád špeciálnych schopností, ktoré sa následne vyvolávajú štyri ákladnými tlačidlami A, B, X, Y (testovali sme Xbox verziu).

Naša voľba padla na ženskú zlodejku a musíme konštatovať, že hranie za ňu malo nebezpečne blízko k hack and slash akcii. Zúrivé stláčanie tlačidiel, takmer bez rozmyslu, častokrát v obkolesení niekoľkých protivníkov nápadne pripomínalo klasický button mashing. Áno, partii skladajúcej sa až zo 4 postáv je možné zadávať príkazy, ale takmer frenetická akcia potláča túto možnosť do pozadia. Hra sa mierne spomalí a ukľudní pri výbere mága, ale o nejakom plánovaní či strategickom postupe nemôže byť (aspoň v rámci tohto dema) ani reči.

Krátka ukážka nenecháva vyniknúť ani grafickému spracovaniu. Prvá časť dema sa odohráva vo vyprahnutých častiach depresívne ladenej krajiny. Prísny koridorový dizajn v kombinácii s prázdnymi prostrediami nepôsobí práve najlepším dojmom. Druhá časť dema a odohráva v mestskom prostredí, tam už je to s dizajnom o niečo lepšie. Je vidieť, že BioWare si dalo záležať na detailoch a kvalite postáv, ostatné modely ale ako keby práve na úkor nich boli odsunuté do pozadia. Celkovo môžeme hovoriť maximálne o mierne nadpriemernej grafike.

Kvality spracovania užívateľského rozhrania sa hodnotia ťažko, keďže inventár je v deme uzamknutý a nedá sa teda povedať či bol vylepšený, alebo nie. Rozdelovanie skillových bodov po dosiahnutí vyššieho levelu je rovnaké ako v desiatkach iných RPG hier, najprv zvýšite primárne vlastnosti, nasledovne môžete z ďalšej ponuky „zakúpiť“ niektorú zo špeciálnych schopností v klasickom skill-tree (rozdelenom do niekoľkých samostatných častí).

Celkový dojem z dema teda bude vo veľkej miere závisieť na vašej orientácii. Ak preferujete akčnejšie ladené hry, Dragon Age 2 privítate s otvorenou náručou. Ak naopak dávate prednosť niečomu pomalšiemu, budete sa zrejme musieť poobzerať po konkurencii (a na Witcher 2 sa príliš nepoliehajte, lebo podľa toho, čo vieme, budú súboje vyriešené veľmi podobne ako v DA2).





Čo odhalilo demo Dragon Age 2?  Čo odhalilo demo Dragon Age 2?
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






PC
Switch
PS3
PS4

Vývoj: EA / Digital Leisure
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk