The Legend of Zelda oslavuje 25 rokov!

Vďaka bohu, že sa Miyamoto rád túlal po lesoch, inak by pred štvrťstoročím nevznikla jedna z najdôležitejších herných sérií.

pridal spacejunker 21.2.2011 o 17:45 pod hry
The Legend of Zelda oslavuje 25 rokov!

HRY > NOVINKY >

The Legend of Zelda sa dnes dožíva životného jubilea. Presne pred 25 rokmi bola vydaná v Japonsku pre herný systém Famicom historicky prvá hra z tejto série. Nestál za ňou nik iný ako Shigeru Miyamoto, ktorý spolu s dizajnérom Takashi Tezukom vytvorili pre Nintendo herný míľnik tak zásadný, že sa pre každý nový herný systém musela objaviť aj hra The Legend of Zelda.

Doteraz bolo vydaných 17 hier, celá séria má na konte 59 miliónov kópií a toto úctihodné číslo sa nezastaví ani tento rok. Pre Wii sa chystá Skyward Sword a pre 3DS Ocarina of Time, podľa mnohých remake najlepšej hry všetkých čias.

Napriek tomu, že sa v tajných kluboch hovorí o oficiálnej časovej osi, v skutočnosti hry na seba nenadväzujú. Obyčajne s mladíkom v zelenej tunike (Link) zachraňujete krajinu (Hyrule) pred zlom (Ganon) vymetaním dungeonov, riešením hádaniek, putovaním a získavaním špeciálnych schopností, ktoré rozširujú nielen možnosti hry, ale aj otvárajú cesty k pokladom.

Ikonický Link sa dostal aj do iných hier ako Super Smash Bros., Soul Calibur či WarioWare. Vplyv celej série siaha aj mimo hraníc videohier, v obchodoch narazíte rôzne darčekové predmety, plyšákov, figúrky a iné. The Legend of Zelda však nežala len chválu, ale aj kritiku a to prevažne za trojicu interaktívnych hier vydaných pre CDi, na ktoré by fanúšikovia najradšej zabudli.

Kto vie, čo by sa stalo, keby Miyamoto netrávil detstvo v lesoch blízko svojho rodiska v Kyote a neobjavil pri jednej z mnohých výprav jaskyňu. Nebola by Zelda a neboli by ani mnohé iné, za všetky menujme aspoň neuveriteľnú adventúru Okami, ktorá má k originálu najbližšie a v mnohom ho aj prekonáva.

Všetko najlepšie, Zelda! 





Páči sa mi!

Zaradené pod: nintendo, nintendo






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk