Activision pod právnickou paľbou

Bývalí aj stávajúci zamestnanci Infinity Wars žalujú svojho chlebodarcu za nevyplatené bonusy z predaja Modern Wardare 2. Šef Activision rezignoval na svoj post.

pridal spacejunker 28.4.2010 o 15:01 pod informácia
Activision pod právnickou paľbou

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Kauza nevyplatených odmien z predaja bestselleru Modern Warfare 2 a odchodu kľúčových ľudí z Infinity Ward do novozaloženého štúdia isteného EA nemá konca. K dvom žalobám zo strany bývalých šéfov IW a Activision sa pridáva tretia, v ktorej bývalí i terajší zamestnanci žalujú Activision a požadujú odškodné vo výške 75 – 125 miliónov dolárov.

Pod žalobou podpísaných 38 zamestnancov (približne 40 % z tímu Modern Warfare 2) sa odvoláva na porušenie pracovnej zmluvy, kontaktu, ako aj na neoprávnené obohacovanie. Tvrdia, že im bolo doteraz vyplatených len 28 zo 118 miliónov (mimo odmien pre šéfov Westa a Zampellu) a to z toho dôvodu, aby ich donútil zamestnávateľ pracovať na Modern Warfare 3. V žalobe stojí ďalej, že Activision povedal zamestnancom, že ak by West a Zampella neodišli, boli by odmeny 2,5x vyššie ako tie vyplatené koncom marca. Celkovo do kasičky Activision putovalo vraj koncom roka 900 miliónov dolárov z predaja Modern Warfare 2.

Situácia okolo Infinity Ward nie je ružová, firmu opustilio 26 ľudí, pričom polovica si to priamo namierila do Respawn Entertainment, štúdia založeného bývalými šéfmi IW Jasonom Westom a Vinceom Zampellom. Ak sa situácie neukľudní, bude ich ešte viac.

Nejde však iba o zamestnancov, ale padajú hlavy aj vo vedení. Mike Griffith rezignoval na post prezidenta Activision, na ktorý zasadol v roku 2005, informuje GI.biz. V ďalších minimálne 12 mesiacoch bude vo firme zastávať pozíciu vice-predsedu Activision Blizzard. Odchod šéfa sa priamo nespája s nepokojmi v Infinity Ward, no je viac ako isté, že akcionári požadovali za verejne prepierané problémy nejakú obeť.

Activision žalobu zamestnancov označuje ako bezpredmetnú a hovorí, že pri vyplácaní odmien boli dodržané všetky body zmlúv. O výsledku rozhodnú páni v čiernych oblekoch.





Páči sa mi!






PC
PS3
Xbox 360
DS
Xbox One BC

Vývoj: Activision / Infinity Ward
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. november 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk