Kontroverzia menom Modern Warfare 2

Myslíte, že letiská sú bezpečné? Kontroverný level v Modern Warfare 2 vás vyvedie z omylu. POZOR na spojlery!

pridal spacejunker 9.11.2009 o 15:31 pod hry
Kontroverzia menom Modern Warfare 2

HRY > NOVINKY >

Kto nechce prísť o prekvapenie z nechutnej otváracej scény, nech ďalej nečíta ani nepozerá video. Nasledujú spojlery.

Modern Warfare 2 strháva na seba pozornosť a to nie z dôvodu prvých recenzií, či cenovej vojny na bristkých ostrovoch, ale z iného dôvodu. Je ním kontroverzný level z letiskového terminálu a masaker nevinných civilov. Ak zalovíte v pamäti a započúvate sa do vôbec prvého teaser videa ohlasujúceho existenciu Modern Warfare 2, spoznáte verné zvuky vo výťahu, ktorý vezie niekam ozbrojených vojakov. Počuť zips na taške, zasúvanie zásobníkov, nabíjanie zbraní a vzdychnutie "Boh s nami". Vy však nič nevidíte, obrazovka je čierna, len sa domnievate, že sa niekto chystá na akciu. A keď cinkne výťah a dvere sa otvoria do pristávacej haly plnej civilov, na pregĺganie je neskoro.

Ako člen teroristickej skupiny pod vedením charizmatického lídra Makarova teatrálne vstupujete na terminál letiska a nabitá M60 začne na povel chŕliť horúce olovo do bezbranných civilov čakajúcich na bezpečnostnú kontrolu. Po prvých výstreloch zavládne na moskovskom medzinárodnom letisku totálny chaos. Sklenené výplne praskajú, vzduch je presýtený smrťou a nevinní sa snažia ukryť. Uniknúť niet kam. Makarovi muži odvádzajú dôkladnú prácu a čistia každý kúsok letiska. Civili si navzájom pomáhajú, snažia sa odplaziť do úkrytu, zem je posiata mŕtvolami a kalužami krvi.

Infinity Ward provokujú nechutným divadlom, ktoré má zapáliť oheň nenávisti proti vašim nepriateľom. Je tu však malý háčik. Vy tých civilov zabíjate! Surová poprava otvárala aj Modern Warfare, v ktorej ste však účinkovali ako obeť, nie kat.

O tejto úvodnej scéne sa už hovorí nejaký ten týždeň a až teraz sa dostala do pozornosti príslušných úradov. Proti herný aktivista Keith Vaz plánuje vystúpiť proti Modern Warfare 2 v parlamente, v Austrálii, kde platia najtvrdšie ratingy, ju plánujú znovu označkovať vekovou dostupnosťou.

Úvodná scéna sa dá preskočiť, dokonca je hráč na jej existenciu upozornený, miera brutality však prekračuje hranice únosnosti. Teroristi si z letiska urobili strelnicu? Osobne mi prebehol mráz po chrbte, nie preto, že na obrazovke zomierajú desiatky ľudí, ale preto, že tento rok som strávil na letiskách množstvo času. Autenticita úvodného levelu spravila svoje. Už nebudem pokojný ani po troch prehliadkach. Ďakujem Infinity Ward.





Páči sa mi!

Zaradené pod: ati, call of duty






PC
PS3
Xbox 360
DS
Xbox One BC

Vývoj: Activision / Infinity Ward
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. november 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk