Ochutnávka z kampane Starcraft II

Bohaté informácie z hrateľnej verzie kampane Wings of Liberty odhaľujú atraktívne novinky.

pridal uni 17.8.2009 o 17:30 pod hry
Ochutnávka z kampane Starcraft II

HRY > NOVINKY >

Blizzard sa asi vyžíva v tom, ako trápi hráčov, ktorí netrpezlivo čakajú na Starcraft II. Ako inak by sa dal vysvetliť fakt, že krátko po tom, ako spoločnosť oznámila odklad hry na budúci rok, zverejnila kvantum informácií a nových materiálov z tejto RTS. Je to ako keď hladnému dáte ovoňať jedlo, ale nedovolíte mu nasýtiť sa. Nech je ako chce, máme veľa noviniek o Starcraft II a nedá sa inak, musíme sa o ne s vami podeliť.

Vlastne by sme mohli povedať, že niekto predsa len ochutnal a to vybrané médiá, ktoré mali možnosť vyskúšať si niekoľko misií v kampani. Portál IGN priniesol nielen dojmy, ale aj video preview a fanúšikovská stránka je priam nabitá množstvom nových informácií vrátane detailného popisu misií aj s prestrihovými scénami. My sme pre vás zozbierali to najzaujímavejšie, čiže predovšetkým videá, obrázky a pikošky o hre a kampani, o ktorých sa zatiaľ málo alebo vôbec nehovorilo.

Kampaň pre jednotlivca sa točí okolo známeho hrdinu z radov ľudí Jima Raynora. Budete sa s ním vídať hlavne na palube jeho vlajkového krížnika Hyperion. V prvej misii sa k slovu dostanú základné jednotky terranov, teda mariňáci, potom sa ťaženie rozvetvuje a sortiment jednotiek, misií a vylepšení ovplyvní hráč svojimi voľbami. Kampaň bude mať štyri obtiažnosti, ľahkú, normálnu, ťažkú a šialenú. Obtiažnosť ovplyvní nie len vyspelosť AI, ale aj zvýši počty, útok a odolnosť protivníkov.

 Starcraft II - Single-Player Gameplay

Vo videosekvencii "Public Enemy" sa ukáže Jim a ďalšia známa postava z jednotky, imperátor Arcturus Mengsk, ktorý komunikuje vo forme hologramov a poverí Raynora misiou na planéte Mar Sara. Úvodná misia má názov "Liberation Day". Hráč postupuje so skupinou mariňákov, musí zničiť  nepriateľské holografické zariadenie a odolávať protivníkom z Domínia. Raynorova navigácia z orbitu funguje ako tutoriál a privedie hráča ku kolónii, kde sa k nemu pridajú spočiatku ustráchaní civilisti. Tí potom začnú vzdorovať Domíniu a dokonca hádžu molotove koktaily. Raynor potom môže mať pod kontrolou kolóniu a získať jej kredity, čo ale odmieta. Za úspech v misii môže hráč získať tri achievementy. Backwater Liberator za výhru, Flawless Liberation za výhru na "normal" obtiažnosti bez uhynutých civilistov. Backwater Speed Run za výhru na ťažkej obtiažnosti do troch minút.

Ďalší priebeh úvodu kampane v skratke:

  • Nasleduje videosekvencia "Old Times".
  • Misia "The Dig" (planéta Mar Sara), cieľ: získanie mimozemského artefaktu, odmena: suma 50 000, nová jednotka: medik 
  • Misia "Zero Hour" (Mar Sara), cieľ: udržať sa, kým nezačne evakuácia, odmena: 70 000, nová technológia: bunker
  • Filmová sekvencia "Escape from Mar Sara".
  • Zoznámenie s loďou Hyperion, ktorá obsahuje kantínu, mostík, zbrojnicu a laboratórium. Tu sa hráč pripravuje na ďalšie boje.
  • V kantíne sa hráč zoznámi s postavou menom Graven Hill, pomocou ktorej môže najímať do misií žoldnierov na základe kontraktov. Sú to Kel Morian Mercenaries, Devil Dogs a Hammer Securities. V TV v kantíne môžete sledovať aktuálne udalosti.
  • V zbrojnici čaká Rory Swann a umožní vám vidieť prehľad technológií  a získať vylepšenia. Tie sú rozdelené do siedmych kategórií, základňa, pechota, vozidlá, lode, mid-tech, ghost/spectre a Dominion.
  • V laboratóriu čaká vedec Stedman. Robí experimenty a keď mu pri tom pomáhate, získate bonusové vylepšenia, napríklad lepší efekt vybranej zbrane. Niektoré poverenia zaberú jednu misiu, iné sú rozsiahlejšie. Príklad: Výskum "Evolúcia zergov" vyžaduje nájsť 4 kukly zergov a odmenou je zvýšenie útoku mariňákov o jeden bod.
  • Na mostíku si za asistencie poradcov vyberáte misie. Váš výber odomkne ďalšie možné misie. Na základe volieb sa vám môžu sprístupniť nižšie uvedené misie.
  • Misia "The Evacuation of Agria" (planéta Agria), cieľ: evakuácia kolónie, bonusový cieľ: vyťažte DNA kukly, odmena: 60 000, nová technológia: firebat
  • Misia "Tooth and Nail" (planéta Monlyth), cieľ: získanie artefaktu, bonusový cieľ: nájsť predmety protossov, odmena 80 000, nová tehcnológia: Maurader
  • Misia: "Outbreak" ( planéta Meinhoff), cieľ: vyčistiť oblasť od zmutovaných štruktúr, ďalšie detaily neznáme
  • Misia: "Minding Your own Business" (Redstone III), cieľ: vyťažiť 8000 minerálov, bonusový cieľ: zabiť brutaliska a a nájsť baníkov, nová technológia: Reapers

 Starcraft II - video preview

Zaujímavosťou poslednej misie je ťažba na lávovom povrchu za sťažených podmienok. Hráč ťaží suroviny na nestabilnom povrchu, ktorý pravidelne zalieva láva. Preto musí vo vhodnom okamihu, stiahnuť robotníkov k základni, kým je okolie dočasne zaplavené žeravým nánosom. Misia "Outbreak" je tiež unikátna. V noci totiž musí hráč čeliť početným infikovaným jednotkám, ktoré sa valia zo všetkých strán, avšak v priebehu dňa sú ukryté. Vtedy treba zničiť čo najviac nepriateľských štruktúr, kým zas nenadíde tma.

V kampani budú obsiahnuté achievementy (príklad je uvedený vyššie) a jednotky a technológie, ktoré nenájdete v multiplayeri. Jedná sa hlavne o jednotky z pôvodnej hry Starcraft nahradené novými (medic, firebat a dragoon). Viac o hre čakáme na Blizzcon 2009 budúci víkend.





Ochutnávka z kampane Starcraft II  Ochutnávka z kampane Starcraft II  Ochutnávka z kampane Starcraft II
Ochutnávka z kampane Starcraft II  Ochutnávka z kampane Starcraft II  Ochutnávka z kampane Starcraft II
Ochutnávka z kampane Starcraft II  Ochutnávka z kampane Starcraft II  Ochutnávka z kampane Starcraft II
Ochutnávka z kampane Starcraft II  Ochutnávka z kampane Starcraft II  Ochutnávka z kampane Starcraft II
Ochutnávka z kampane Starcraft II
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19524)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk