Beneath a Steel Sky dostáva druhú šancu

Revolution Software zakladá novú divíziu pre mobilné hry. Prvou lastovičkou má byť vynovená adventúra Beneath a Steel Sky, ktorá je šírená zdarma.

pridal spacejunker 30.7.2009 o 13:44 pod hry
Beneath a Steel Sky dostáva druhú šancu

HRY > NOVINKY >

Revolution Software zakladá novú divíziu pre mobilné hry. Prvou lastovičkou má byť vynovená adventúra Beneath a Steel Sky, ktorá je šírená zdarma.

„Žáner adventúr prechádza renesanciou, sme nesmierne nadšení, že môžeme priniesť vylepšenú remastrovanú verziu tejto klasickej adventúry pre úplne nové publikum,“ hovorí Charles Cecil, zakladateľ Revolution Software.

Prečo ale platiť za niečo, čo je dostupné zdarma? Prvým pádnym argumentom majú byť animované cutscény nakreslené výtvarníkom Davom Gibbonsom (spolutvorca Watchmen). Tým ďalším je skutočnosť, že ak sa vrátia financie vynaložené na vývoj, divízia Revolution Pocket bude remastrovať staršie tituly, pokračovať vo vývoji nových a dokonca možno uvidíme aj Beneath a Steel Sky 2! Navyše, do vybraných hier sa môžu dostať mená fanúšikov.

Cecilovi vôbec nevonia retailový model distribúcie. „Ak predáme hru v kamennom obchode, predajca si zoberie 40 % z ceny, držiteľ platformy 15 % a vydavateľ 20 % z toho, čo zostane.“ Matematikom nemôže dlho trvať, koľko potrebujú predať kópií, aby sa vrátili investície. „Pri iPhone dostaneme 70 % ceny ihneď, navyše hru predávame priamo našej cieľovke.“ dodáva.

Vývoj Beneath a Steel Sky stál v roku 1994 okolo 40 000 libier, nebol však bez komplikácií. Tesne pred dokončením skrachoval vďaka tragickej nehode vydavateľ Mirrorsoft, nakoniec sa predalo prevažne v Európe okolo 400 000 kópií.

Remastrovaná verzia Beneath a Steel Sky s novými cutscénami a inteligentným pomocníkom debutuje na App Store v priebehu tejto jesene. Nie je vylúčené, že sa dostane aj na iné systémy, ktoré majú prístup k digitálnej distribúcii obsahu (DSi, WiiWare, PSPgo).

O histórii Revolution Software, Beneath a Steel Sky a ťažkých začiatkoch hovorí Charles Cecil v rozhovore pre Eurogamer. Dozviete sa, prečo nosili programátori rukavice, ako sa kvôli názvu Lure of the Temptress zmenil scenár a ako Cecil zarobil s kolegom Turnernom prvých 50 000 libier za hru, ktorú ako študenti vytvorili za mesiac.

PC verziu Beneath a Steel Sky si môžete stiahnuť zo stránky ScummVM.





Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20253)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk