PSPgo na vlastné oči

Oficiálne PSPgo nebol predstavený na tlačovke, ale ešte pred E3 nový handheld odhalila séria leakov.

pridal spacejunker 9.6.2009 o 22:30 pod hardware
PSPgo na vlastné oči

HARDWARE > NOVINKY >

Oficiálne PSPgo nebol predstavený na tlačovke, ale ešte pred E3 nový handheld odhalila séria leakov, z ktorých si aktuálny prezident SCE Kaz Hirai vystrelil slovami, že mali pre nový model niekoľko mien a jedno z prvých bolo „najhoršie ustrážené tajomstvo E3".

Z fotiek ani z papierových údajov sa nedá vyčítať, aká je váha a veľkosť nového zariadenia v skutočnosti. Po otvorení (posunutí displeja smerom hore (odslajdnutí?)), máte veľmi divný pocit, že držíte v rukách silnejší kartón. Tak je tenká spodná časť s tlačítkami! Tie pre zmenu nemajú taký zdvih ako u predchodcov, ale sú kompletne digitálne, klikateľné ako u DSi. D-pad by sa aj vďaka tomuto nemal vykývať.

Na čelnej strane nájdete iba jediné tlačítko PS, zvyšok ovládacích prvkov sa nachádza na chrbte, kde sú ťažko prístupné, ak je PSPgo otvorený. Zmena hlasitosti alebo jasu displeja je počas hraní komplikovaná, v zatvorenom stave je k ním prístup bezproblémový. Umiestnenie d-padu a tlačítok so symbolmi bližšie k sebe sa nepodpisuje negatívne na ergonómii, prsty sa zo zadnej strany opierajú o oblúkové výlisky. PSPgo sa pohodlne drží v rukách aj vďaka mušej váhe 158 g.

PSPgo je o 50 % ľahší ako predchodcovia, uhlopriečka sa scvrkla z 4,3" na 3,8" a pokiaľ novší model nemáte položený vedľa staršieho, rozdiel nezbadáte. Otvárací mechanizmus kladie príjemný odpor a displej sa zahryzne do polohy, v ktorej sa absolútne nekýve. V zatvorenom stave sa na displeji zobrazuje kalendár alebo hodiny.

Po hardvérovej stránke pribudol novému modelu s označením N-1000 komunikačný protokol Bluetooth (rozumie si aj s DualShockom), 16 GB internej pamäte, ktorá nahrádza UMD mechaniku, a do slotu pre karty zasuniete iba Memory Stick Micro (M2). PSPgo dáva zbohom UMD diskom, ale Sony pracuje na alternatívach, ako z nich dostať obsah priamo do pamäte. Digitálna distribúcia a veľká interná pamäť majú byť veľkým lákadlom pre cieľovú skupinu, ktorú tvoria muži od 16 rokov.

PSPgo sa bude dodávať s novým manažérom multimediálneho obsahu Media Go a dostupná bude aj aplikácia SensMe, ktorá z playlistov bude prehrávať muziku podľa vašej nálady (Relax, Dance, Upbeat). SensMe má fungovať na všetkých modeloch PSP.

PSPgo sa začne predávať 1. októbra v čiernom a bielom vyhotovení za 249 EUR. Launchovým titulom bude Gran Turismo PSP.





PSPgo na vlastné oči  PSPgo na vlastné oči  PSPgo na vlastné oči
PSPgo na vlastné oči
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk