Sapkowski nehral Zaklínača

pridal spacejunker 17.3.2009 o 14:52 pod hry
HRY > NOVINKY >

Nemôžete vylepšiť Sapkowskeho, vyhlásil obľúbený autor fantasy, ktorý má na svojom konte aj Zaklínača, počas spoločnej prednášky s predstaviteľom CD Projekt RED na Game Expo. Ostrieľaný spisovateľ sa k hernému Zaklínačovi vyjadrovať nechcel, pretože podľa jeho slov ho nehral ani hrať nikdy nebude. Otvoril však otázku vulgarizmov v početných dialógoch a v priamej konfrontácii vyzval Sebastiena Stepiena, aby objasnil, prečo sa to v hre len tak hemží prízemným slovníkom.

Autor dialógov odpovedal diplomaticky, boli napísané, aby zodpovedali charakteru postáv a urobili ich tak uveriteľné, ako je to len možné. „Je úplne bežné pre dospelých, že používajú vulgarizmy pri riešení osobných problémov," priamo naráža na postavu priekupníka Talara, ktorý si servítky skutočne pred ústa nedáva. Sapkowski ďalej hovoril o tom, že hra je na míle ďaleko od originálu, na čo Stepien pohotovo reagoval, že hry sú úplne iné médium a neporovnával by ich priamo s knihami.

Jednou zo zaujímavostí bola informácia, že pôvodným hrdinom herného Zaklínača nemal byť Geralt, ale iný hrdina. Nakoniec sa však autori rozhodli, že bude lepšie, ak sa vyhnú priamemu porovnávaniu Geralta s novým zaklínačom a umožnia hráčom vžiť sa s postavou, ktorú už dlhé roky poznajú. Andrzej Sapkowski ďalej nahlas uvažoval, že po knihách, komikse a hre má niekoľko ďalších nápadov pre ďalšiu knihu o Zaklínačovi, avšak nič, čo bolo v hre, by v nej nepoužil. „Preto nemôžete povedať, že hra je pokračovaním príbehu Zaklínača. Hra je hra. A písanie príbehov je môj biznis. Ja píšem príbehy." dodal sebecky. Môžeme teda od neho čakať rozšírenie ságy o Zaklínačovi? „Oficiálne som na dôchodku, mám niečo iné na práci. Chystám také prekvapenie, že sa budete za hlavy chytať."

A čo nové chystá CD Projekt RED? Je to samozrejme konzolová verzia Rise of the White Wolf, ktorú Stepien odmietal bližšie predstaviť. Prezradil však, že okrem príbehu bude všetko v hre nové, vrátane inovovaného súbojového systému, animácií a pôvodného anglického dabingu. O lokalizácii nepadlo ani slovo, ale môžeme po predošlých skúsenostiach povedať, že CD Projekt prispôsobí hru aj regiónu východnej Európy. Takisto zatiaľ zostáva tajomstvom bonusový obsah, ktorý bol súčasťou Rozšírenej edície.

„Som spokojný s tým, čo som videl v hre," priznal Sapkowski nakoniec.





Sapkowski nehral Zaklínača
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






na
Xbox 360
PS3

Vývoj: Atari / CD Projekt Red
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk