Guitar Hero na svetovom turné

pridal spacejunker 16.7.2008 o 20:11 pod hry
HRY > NOVINKY >

Pravdu povediac od ohlásenia multi nástrojového rozšírenia série Guitar Hero bolo jasné, že: a) okopíruje layout obrazovky od Rock Band, b) bude vyzerať na prvý pohľad rovnako ako Rock Band. Skejťákom z Neversoftu môžeme nadávať za príživníctvo, ale zase kto sa sťažuje na to, že Microsoft šlohol Nintendu nápad s Mii-čkami? Guitar Hero: World Tour možno vyzerá ako Rock Band a možno sa aj rovnako hrá, akože sa aj rovnako hrá, avšak obývačkovým kapelám ponúka odlišné zážitky.

Vytváraniu vlastných rockerov sa asi bude zaoberať akurát tak mladšia sestra, aj keď sa môžete pohrať s poprsím vokalistky. Zmeniť sa dá nielen pohlavie, handry, farba vlasov a pleti, ale aj také prkotiny ako vek, veľkosť očí, pier, ich pozícia na tvári a pod. S nástrojmi je to podobné, vyberiete si tvar gitary, farbu, finiš, mostíky, hmatník, krčok, dokonca aj také zbytočnosti ako potenciometre a struny. A komu by sa nepáčilo, môže si nástroj polepiť vlastným dizajnom, ktorý sa objaví aj na coveri albumu, na pódiu atď. To najlepšie pri vytváraní vlastných nástrojov je možnosť výberu pozadia, na ktorom padajú noty.

Guitar Hero: World Tour sa pýši vôbec prvým nahrávacím štúdiom v hudobno-hernom žánri. Vlastnú skladbu nebude jednoduché vytvoriť, na výber je množstvo samplov, efektov, loopov, DSP efektov pre gitary a ďalších pre kapelu nevyhnutných vecí. Pri nahrávaní vybrnkávate na gitare alebo hráte na bicích a hra za vás stráži, aby sample na seba nadväzovali. Skladba sa dá obohatiť o melódiu napríklad zo synťáku, ktorý supluje vokály, a ďalej upraviť v postprodukčnom nástroji GH Mix. Dajú sa tu kopírovať celé časti skladby, presúvať, vkladať markery pre svetlá a ďalšie vychytávky. Ak chcete vedieť viac o štúdiu a o tom, ako funguje celá hra, odporúčame vyčerpájúco-nudnú prezentáciu na GameTrailers.

Vlastnoručne nahraté skladby potom stačí uploadnúť na GH Tunes, čo je vlastne skladisko všetkých užívateľsky vytvorených songov. Tu sa dajú hodnotiť, sťahovať, prezerať, sortovať a pod. Jedno konto môže stiahnuť približne 100 skladieb a 5 uploadnúť. Ďalší sťahovateľný obsah bude ponúkať Music Store (aj pre Wii!), kde už budete musieť vytiahnuť kreditku, aby ste si zahrali očakávaný nový album od Mettalica.

Neversoft pridal aj niekoľko zlepšovákov do už dôverne známej hernej mechaniky. Tak za prvé, prachy na nové handry, nástroje a iné bonusy zarábate aj hraním napríklad v Quick Playi, kde sa dajú vytvárať setlisty! Medzi skladbami už nie sú loadingy! Kampaň bude rozdelená na jednotlivé nástroje a kapelu, navyše sa dá hrať aj online. Bude nelineárna, zložená zo série vystúpení (gigs). Guitar Hero World Tour bude ponúkať obtiažnosť Beginner, kde stačí len hrabnúť do strún (bez nutnosti mačkať farebné tlačítka) a už ste druhý Hendrix. Pri hre na basu pozor na šiestu notu, bude sa hrať len brnkaním do struny! Z hry vypadnú Boss Battle! Nájdu svoje miesto iba v multiplayeri, no s najväčšími celebritami budete v kampani jamovať na javisku na striedačku.

Čo sa týka samotných nástrojov, gitara sa nafúkla čo do veľkosti, má väčšie tremolo, Star Power sa dá aktivovať tlačítkom pod dlaňou a na krčku je Touch Slider, na ktorom sa dá tapovať, pohybom chytať noty, alebo modulovať natiahnuté noty. V závislosti od typu hrania vám na konto pribudnú prachy.

Bicie sú naozaj tiché, dokážu rozoznať silu úderu a povrch je kompletne pogumovaný. Na notovej osnove sa občas môžu objaviť obrnené noty, ktoré bude nutné rozbiť silnejším opretím sa do bicích. Mikrofón zostal mikrofónom, je káblový a vyrába ho Logitech.

Guitar Hero: World Tour vyrazí na svetové turné za bližšie nešpecifikovanú cenu koncom tohto roka.





Guitar Hero na svetovom turné Guitar Hero na svetovom turné Guitar Hero na svetovom turné Guitar Hero na svetovom turné Guitar Hero na svetovom turné Guitar Hero na svetovom turné
Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, ati






PS2
PS3
Xbox 360
Wii

Vývoj: Activision / Neversoft
Štýl: Párty hra
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19869)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk