Malá veľká (revolučná) PS3 planéta

pridal spacejunker 10.3.2007 o 16:47 pod hry
HRY > NOVINKY >

Sony na tohtoročnej konferencii GDC mala okrem služby Home ešte jedno eso v rukáve, LittleBigPlanet, hopsačku s kreatívnym kooperačným gameplayom a sharovaním obsahu, ktorá na prezentácii (video 69 MB) zožala obrovské ovácie. Áno, počuli ste to už sto krát, inovatívna a originálna, v prípade LittleBigPlanet o tom niet pochýb, autori Media Molecule mali prsty aj v Rag Doll Kung Fu. V hre sa skrýva obrovský potenciál a nie je to len inovatívnou formou prekonávania prekážok a spoluprácou s ostatnými hráčmi, ale potenciál vývoja celej komunity okolo tohto titulu.

LittleBigPlanet možno považovať za také semienko, z ktorého vyrastie obrovský strom, kde každú vetvičku bude predstavovať užívateľský obsah, pretože v hre ide o budovanie vlastného sveta na modrej a zelenej planéte. Nie je tu žiaden komplikovaný editor, ale vašu postavičku budete hraním učiť novým schopnostiam, ako svet dizajnovať, formovať, tvarovať, vytvárať nové objekty a celé lokácie pre hráčov z celého sveta. Kreativita je základom gameplayu a hranie je zase súčasťou kreatívneho zážitku. Neexistuje tu jedna preddefinovaná cesta, iba nekonečné možnosti, ako si ju vybudovať a potom sa po nej prejsť.

Postavičky môžu hýbať čímkoľvek v prostredí, chytať sa, dokonca sa medzi sebou fackovať. Cez jednoduché menu pridávate do prostredia nové objekty a už hotové levely môžete ďalej vylepšovať napríklad vytapetovaním plôch nálepkami. Tie pukajúce guličky, ktoré nemožno prehliadnuť v traileri (100 MB) sú tzv. špongie, veľmi dôležité pre samotnú kreatívnu stránku. Takto postavičky získavajú nielen nové schopnosti, ale aj objekty a použiteľné predmety. Z traileru bola evidentná aj silná kooperácia a svet založený na fyzike. Tam, kam postavičky nevyskočia, môžu si pritlačiť menší objekt a pomocou neho sa dostať do vyšších miest. Krásnym príkladom spolupráce je scéna, kedy sa štvorica vybavená jet-packmi snaží zaťažiť vypínač nad ich hlavami ťažkou ulitou.

Neprehliadnuteľná je aj grafická stránka, ktorá je vďaka použitiu skutočných materiálov fotorealistická. Ostré a detailné textúry kontrastujú s handernými bábikami a vytvárajú tak neopakovateľnú atmosféru fantastického sveta nekonečných možností a postavičiek, ktoré napriek tomu, že nedýchajú, majú obrovskú charizmu a v niektorých situáciách sú doslova na zožranie.

Svet LittleBigPlanet sa bude na dennej báze meniť. K úvodným prepripraveným levelom budú pribúdať na PlayStation Networku užívateľsky vytvorené úrovne, ktoré bude možné sťahovať, hrať a hodnotiť (Sharing trailer, 9 MB). Hra uspokojí aj sólo hráčov a takisto aj tých, ktorí sa radi chvália svojimi výtvormi iba kamarátom.

LittleBigPlanet vychádza začiatkom budúceho roka, ale demo si zahráme už túto jeseň.





Malá veľká (revolučná) PS3 planéta Malá veľká (revolučná) PS3 planéta Malá veľká (revolučná) PS3 planéta Malá veľká (revolučná) PS3 planéta Malá veľká (revolučná) PS3 planéta Malá veľká (revolučná) PS3 planéta
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, playstation, ati






PS3
PS Vita

Vývoj: SCEE / Media Molecule
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. november 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19837)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk