F.E.A.R. demo look

pridal saver 6.8.2005 o 10:07 pod hry
HRY > NOVINKY >

No a je to tu, single playerová ukážka na F.E.A.R., očakávanú FPS akciu s hororovým príbehom od Monolithu. Demo predviedlo začiatok z hry, ukázalo časť príbehu a hlavne dynamickú akciu zmiešanú s temnými prvkami ala Kruh (to malé záhadné dievča akoby naozaj s Kruhu ušlo). Misiu prejdete tak za 30 minút a je to viac menej úvodný tutoriál k hre. Teda celá akcia sa tu len rozbieha a rovnako aj temnota ešte len naberá na obrátkach. Ukázaného je tu toho dosť a napriek dĺžke cez 600MB sa oplatí stiahnuť.

Príbeh začína prvým incidentom v tajnom projekte Origin, kde vznikla vzbura vyklonovaných supervojakov, psychicky vedených jedným veliteľom. Jedným z veliteľov je Paxon Fettel, ten zjavne prišiel príliš blízko k tomu dievčaťu a odvtedy má radšej krv a surové ľudské mäso, ako prepečené bifteky. Navyše ovláda tisícku vojakov. Preto je povolaná do akcie jednotka FEAR a presnejšie vy, nový, práve prevelený vojak s vynikajúcimi výsledkami a podivnými spomienkami na niečo, na čo sa veľmi nepamätá. Nech už ste hocikto a spravili s vami hocičo, práve ste vysadený v nepriateľskom teritóriu a vašou úlohou je zničiť Paxtona. Za zmienku stojí aj to, že ste sám.

Grafika je pekná, veľmi slušne prepracované postavy, krv, efekty streľby a aj odpadávanie omietky a podobných vecí tam, kam strelíte (len škoda, že je to nejaké nepravidelné, raz niečo odpadne, inokedy nie). Trochu ma zarazila jednoduchosť prostredí, na budovách dosť šetrili polygónmi (hlavne zvonku) a vnútri to často zachraňuje zariadenie, množstvá rozbitných skiel a hlavne nepriatelia, z ktorých si vždy spravíte sitko. Prekvapila ma hlavne ich AI, kde vojaci často spravia nečakané veci, utekajú pred vami, skrývajú sa, snažia sa vás obísť zložitými cestami (jedného som naháňal skoro minútu) a veľmi sa mi páčilo, ako dvaja vojaci za sklom ho potom, ako som po nich začal strieľať, efektne cez rozbité sklo preskočili a skôr, ako som sa spamätal, dostal som pažbou po hube. Boje spestria aj ich výkriky po sebe, kde často začujete aj nespisovné slová. Pri bojoch nechýba dym a prach, ktorý vám znižuje viditeľnosť, dynamické svetlá, veľmi poteší fyzika, deštrukcie a samozrejme slow motion efekt. Nakoniec mi nedá nespomenúť kvalitné zvuky a aj peknú hudbu.

Hardwarová náročnosť nie je extrémna, ale dosť vysoká. Ak si však upravíte vhodne detaily, nemáte s tým problém. Systém vám síce na začiatku nastaví všetko automaticky, ale dosť to oreže, takže lepšie je doladiť si nastavenia ručne. Ja na 2GHz, AT9800 a 512MB, som mohol dať skoro všetky efekty na maximum (až na soft shadows a antialiasing som radšej tiež znížil)  a textúry samozrejme na medium. S týmito nastaveniami išlo slušne okolo 30fps, jedine raz za čas doťahovalo textúry.

Celkovo demo splnilo očakávania a vyzerá, že hra predsa len nesklame. Akcia v hre je veľmi dobrá, príbeh má sľubný začiatok (škoda, že z neho neukázali viac) a scriptovanie v leveloch má niečo do seba (a nie je také prehnane nápadné ako v Doomovi).





F.E.A.R. demo look F.E.A.R. demo look F.E.A.R. demo look F.E.A.R. demo look F.E.A.R. demo look F.E.A.R. demo look F.E.A.R. demo look F.E.A.R. demo look F.E.A.R. demo look
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Vivendi / Monolith
Štýl: Akcia / Triler
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 18. október 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20455)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk