Vývojár: Zen 2 CPU v PS5 je hlavným a veľmi vzrušujúcim vylepšením, ktoré umožní veľa nových vecí

Ďalší vývojár hovorí o prichádzajúcej PS5, ktorá uzrie svetlo sveta tento rok. Przemyslaw Dabrowski z Arclight Creations hovorí o výhodách, ktoré ponúkne nový procesor.

pridal Gam_er 7.1.2020 o 12:44 pod hardware
Vývojár: Zen 2 CPU v PS5 je hlavným a veľmi vzrušujúcim vylepšením, ktoré umožní veľa nových vecí

HARDWARE > NOVINKY >

Next gen je od nás vzdialený už len necelý rok a tak nie je žiadnym prekvapením, že sa na adresu nových konzol vyjadruje stále viac vývojárov, ktorí zdieľajú so svetom svoje nadšenie. Aj keď stále existuje veľa informácií o PS5 a Xboxe Series X, ktoré ešte nevieme, Sony a Microsoft už odhalili aj niekoľko zaujímavých parametrov. 

Napríklad, PS5 bude využívať procesor AMD Zen 2, čo je samo o sebe faktor, ktorý by novej konzole mohol dať podstatne vyšší výkon oproti aktuálnej PS4. Je to tiež niečo, o čom vývojári hovorili s nadšením posledných pár mesiacov. Ďalším, ktorý sa k procesoru v novej PS5 vyjadruje je Przemyslaw Dabrowski z Arclight Creations. Pracuje tam ako programátor na príbehovej adventúre Help Will Come Tomorrow. 

Dabrowski hovorí, že extra výkon, ktorý prinesie nový procesor dá vývojárom veľa výhod a umožní vytvárať realistickejšie, a zároveň pohlcujúcejšie svety:

"Osemjadrový 16-vláknový procesor Zen 2 je skutočne hlavným a vzrušujúcim vylepšením, v porovnaní so zatiaľ stále aktuálnou generáciou. Viac dostupného výpočtového výkonu môže pre vývojárov ponúknuť veľa výhod, ktoré využijú napríklad pri procedurálne generovaných, na simuláciu náročných tituloch alebo pri výpočtoch fyziky. 

To však nie je všetko. Lepšia výpočtová sila ponúka zároveň plynulejší zážitok a tiež dokážeme vytvárať realistickejší a pohlcujúci svet."

Ďalším významným aspektom, ktorý Sony odhalilo je použitie SSD disku. Ide o tému, ku ktorej sa hneď popri procesore vývojári vyjadrujú najradšej. Nový SSD disk nezabudol okomentovať ani Dabrowski:

"SSD ponúka rýchlejšie časy načítania, čo vo všeobecnosti zlepší zážitok z hry. Pomôže tiež v akomkoľvek prípade, ktorý bude vyžadovať rýchly tok údajov z disku."

Ďalšie podrobnosti k hardvéru PS5 zatiaľ nie sú známe. Bývalý šéf SIE Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, sa však už skôr vyjadril, že nový hardvér umožňuje vývojárom veľmi jednoduchú tvorbu hier na ich novú konzolu. 





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk