Týždenník - nový Xbox Series X predstavený

Microsoft tento týždeň prekvapil a predstavil ako názov, tak aj dizajn nového Xboxu.

pridal saver 15.12.2019 o 20:56 pod hry
Týždenník - nový Xbox Series X predstavený

HRY > NOVINKY >

The Game Awards sa tento rok niesli prekvapivým predstavením nového Xboxu, ktorý dostal názov a ukázal aj dizajn. Ten sa bude volať Xbox Series X a zmení celý pohľad na konzoly, keďže bude primárne postavený na výšku a bude kockový. Veľmi pripomína AI asistentov,alebo subwoofer, môže sa dobre vynímať pod TV. Na druhej strane, ak máte stolík s úzkymi poličkami, možno sa vám do nich nezmestí. 

V každom prípade má ponúknuť 4 krát rýchlejší procesor ako Xbox One a viac ako 2 krát rýchlejšiu grafiku ako Xbox One X. Bude tam okolo osemjadro s multithreadingom s taktovaním okolo 3.4GHz a okolo 12Tflops grafika (v GCN Tflopsoch). Grafika bude mať raytracing, VRR, variabilné shadery a veľa ďalších moderných funkcií. Vďaka Nvme disku bude môcť konzola pozastaviť a prepínať sa medzi rôznymi rozohranými hrami. Táto funkcia funguje na Xbox One len pri jednej hre, z ktorej sa dá prepínať do aplikácií.

 

Z hier Microsoft rovno predstavil ďalší launch titul a to Hellblade 2, ktorý sa pridá k Halo Infinite a ponúkol pôsobivý trailer ukazujúci in-game scény. Eventuálne v traileri naznačili aj Forzu horizon 5. Doplnili to predstavením Gears Tactics, ktoré príde budúci rok v apríli na PC, zrejme neskôr aj na Xbox.

Celé to doplnil aj Ori and the Will of the Whisps, ktorý dostal dátum vydania na marec a pri ktorom autori uvažujú o podpore 120Hz pre Xbox Series X verziu.

Sony na The Game Awards ukázalo nový trailer na Ghost of Tsushima, plus tento týždeň mali aj svoju State of Play reláciu, kde potvrdili dátum na vydanie Dreams na 14. februára, teda na Valentína. Ukázal sa aj Predator: Hunting Grounds, ktorý vyjde na PS4 a PC budúci rok a to 24. apríla.

Z nových titulov predstavili GodFall titul od Gearboxu, ktorý príde na PS5 a PC - Epic Store. Bude to loooter slasher zameraný na kooperáciu, teda niečo ako Borderlands, len prehodené to sekačkového kabátu.

Všetko toto ohlasovanie Xboxu zatienilo ostatné veci na The Game Awards, ako aj samotnú hru roka, ktorou sa stalo Sekiro. Pre zaujímavosť, na IGN si hru roka odniesol Control. Najvyhľadávanejšiu hru na Pornhube pre zmenu Overwatch.

Cez týždeň sa predstavil aj Resident Evil 3 remake, ktorý príde v apríli a ponúkne ako remake pôvodného titulu, tak k sebe pribalí aj Project Resistance, 4v1 multiplayerovku. Tá by možno sama o sebe neprežila a preto je spojenie oboch titulov veľmi dobrý ťah.

Z iných noviniek pridali autori COD Modern Warfare prvý kontroverzný DLC doplnok a to počítadlo úmrtí, ktoré si môžete len kúpiť. Úmrtia totiž nikde nemáte napísané. Je to síce len informačný prvok a neovplyvňuje hrateľnosť, ale aj tak nevyhnutne nemusel byť platený. Zaujímavejšiu novinku priniesol THQ Nordic, ktorý vydal prvú testovaciu verziu nového Gothica, ku ktorému chcú, aby sa hráči vyjadrili. Zatiaľ sú reakcie dosť zmiešané. Uvidíme, ako budú s projektom pokračovať. Popritom sme videli prvý teasing na novú hru od Playerunknown, tvorcu PUBG. 

Bližšie sa ukázal aj The Witcher seriál, ktorý štartuje už tento týždeň 20. decembra a ukázal ako nový trailer, tak vo videách priblížil aj jednotlivé hlavné postavy. 

Zhrnuli sme aj predvianočné zľavy a priebežne sme sa už pozreli na to, aké darčeky kúpiť hráčovi, pridali sme si aj zhrnutie konzol, rozobrali sme si VR headsety, podobne TV, samozrejme aj hry a mobily. Z mobilnej sféry Xiaomi predstavilo nové Redmi K30 mobily, kde príde ako 4G, tak aj 5G verzia a obe budú za dobré ceny. Obe dostanú aj 120Hz displej. Samsung oproti tomu ukázal nové Galaxy A51 a A71 mobily, ktoré budú nasledovať ich A sériu teraz s obdĺžnikom na kamery vzadu. 

AMD tento týždeň predstavilo a vydalo RX 5500XT grafiku, ktorá sa zaradila len medzi GTX 1650 Super a GTX 1660. Bude však dobrá alternatíva k Nvidii v cene okolo 200 eur.

Z recenzií sme zhrnuli celú sériu Life is Strange 2, otestovali sme aj Kingdom Under Fire 2, vrátili sme sa aj do Jurského parku, vyskúšali skákačku Asterix a Obelix XXL3. Z hardvéru sme sa pozreli na AOC AG273QCG monitor so 165Hz zahnutým displejom, doplnili sme to Corsair headsetmi. Pridali sme aj nové interview a to s Mikaelom Haverim a aj s CEO Beat Games, autormi Beat Sabera.

Budúci týždeň prinesieme recenziu na domáci mini "automat" Capcom Home Arcade, nebudú chýbať ďalšie rozhovory a zaujímavé recenzie.





Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: Xbox Series X, týždenník






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19571)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk