Xbox Series X umožní pozastaviť a znova spustiť viacero hier naraz

Známa funkcia pozastavenia hry a obnovenie z bodu, kde ste prestali, získava v novom Xboxe ešte širší rozmer. Bude to ako Alt-Tab vo Windows.

pridal Gam_er 14.12.2019 o 18:53 pod hry
Xbox Series X umožní pozastaviť a znova spustiť viacero hier naraz

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň Microsoft prekvapil ohlásením nového Xboxu Series X, ktorý sme predtým poznali ako Project Scarlett. Videli sme hlavne nový, veľmi vydarený tower dizajn, ktorý tak trochu pripomína PC skrinku. Zároveň je však veľmi praktický, keďže Microsoft uvádza, že im pomáha udržať efektivitu konzoly a zároveň aj jej tichý chod.  

Najnovšie Jason Ronald z tímu Xbox hovorí o funkcii, ktorá konzole umožní pozastaviť a znova spustiť viacero hier naraz: 

"Aktuálna generácia konzol vám umožňuje pozastaviť a znova obnoviť poslednú hru, ktorú ste hrali. Prečo by sme to nemohli urobiť pri viacerých hrách naraz? Mnoho hráčov môže hrať viacero hier súčasne, pretože budú schopní odskočiť si k inej a obnoviť predchádzajúcu tam, kde skončili.

To sú veci, ktoré môžeme urobiť na tejto úrovni našej platformy, aby sme vylepšili herný zážitok. Je to naozaj o tom, aby sme zabezpečili, že hráči budú tráviť menej času čakaním a viac času hraním. Pretože koniec koncov to je niečo, čo chceme robiť všetci s konzolami a službami, ktoré máme."

Prepínanie bude fungovať podobne ako pri Xbox One, kde to funguje s jednou hrou a prepínaním sa do aplikacii alebo stav ostáva zachovaný aj pri vypnutú konzolu. Tu sa bude dať spustiť viac hier, pričom stav celej pamäte z jednodtlivých hier sa rýchlo uloží na NvME disk v konzole a pri spätnom prepnutí sa len znovu načíta. Hry tak nebudú spustené naraz, ale zachovajú svoj posledný stav. 

K vyhláseniam o novom Xboxe sa pridáva aj šéf tejto divízie, Phil Spencer:

"Chceli sme navrhnúť konzolu, kde formu poháňa funkčnosť. Ako som už povedal, funkčnosťou mám na mysli hranie najpôsobivejších herných zážitkov s najvyšším výkonom. Prislúchajúci je aj názov Series X, ktorý nám dáva slobodu robiť s týmto názvom iné veci než predtým. Napríklad v prípade, že by sme k nemu potrebovali vytvoriť kľúčové slová."

Spencer chcel zároveň zdôrazniť cieľ zlepšiť pohlcujúci zážitok hráčov vďaka vysokej obnovovacej frekvencii. Xbox Series X totiž podporuje až 120 snímkov za sekundu a zároveň znižuje vstupnú latenciu:

"Keď hovoríme o veciach, ako je obnovovacia frekvencia či vstupná latencia, všetko je to o najpohlcujúcejších zážitkoch, ktoré môžu dizajnéri hier vytvoriť. Vizuál je naozaj ohromujúci a môj zážitok z celej tejto skúsenosti je naozaj veľmi aktuálny. Je to také skvelé, aké len mohlo byť, s rýchlosťami I/O a časmi načítania, ktoré sa nám podarilo dosiahnuť. Prevzatie kontroly a ovládanie mojej hernej postavy sa tu stáva akousi podvedomou vecou než niečo, o čom by ste museli premýšľať."

Čo sa týka exkluzivít, zatiaľ vieme o dvoch launch titule, ktoré prídu na Xbox Series X. Je to práve predstavená Senua’s Saga: Hellblade II od Ninja Theory a už dávnejšie predstavené Halo Infinite. Vieme, že sa pripravuje aj nová Forza Motorsport ale tá zrejme príde až začiatkom roka 2021.





Páči sa mi! (+13)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk