Šéf Remedy vysvetľuje, ako je možné, že Control sa stále darí aj bez obrovských čísel predaja

Fínske štúdio má na svoje hry iné nároky než konkurenčné štúdiá, ktoré do nich investujú o mnoho väčšie budgety. Preto si dokážu udržať úspech titulov v dlhodobom horizonte.

pridal Gam_er 6.12.2019 o 13:08 pod hry
Šéf Remedy vysvetľuje, ako je možné, že Control sa stále darí aj bez obrovských čísel predaja

HRY > NOVINKY >

Generálny riaditeľ Remedy Entertainment Tero Virtala diskutuje o predajoch Control a o tom, ako štúdio nevyžaduje obrovské čísla predaja počas celého životného cyklu hry. Podobne, ako takmer každé zábavné médium sú videohry veľmi drahé. Vývojári a vydavatelia sa preto musia ubezpečiť, že dostanú späť to, čo vložili do danej hry. Niektoré štúdiá môžu za hru minúť viac ako 100 miliónov dolárov, iné míňajú oveľa menej. Control od Remedy je druhý prípad, ktorý aj vďaka tomu dokáže profitovať.

Tero Virtala hovorí, že od hry nemali také predajné nároky ako väčšie developerské domy a ako je Control stále úspešné aj bez stúpajúceho grafu predaja:

"Control bolo vyvíjané za menej než 3 roky s rozpočtom nepresahujúcim 30 miliónov eur. Nevyžadujeme rovnako obrovské čísla predajov ako iné štúdiá s vyšším rozpočtom na hry. Aj keď Control od začiatku svojho vydania nelámalo rebríčky predajov, momentálne sme v dobrej, stabilnej predajnej pozícii. Vždy sa na to pozeráme z dlhodobého hľadiska.

V súčasnosti sa väčšina predajov mnohých hier generuje v digitálnych obchodoch po dlhú dobu. Control sa naďalej predáva, čo je dobré. Prinášame do hry viac bezplatného aj plateného obsahu. Má preukázateľne vysokú kvalitu a jedinečnosť, čo potvrdzujú aj hodntenia hráčov či kritkov."

Aj keď Control nebolo najhorúcejším želiezkom v ohni predaja, kriticky sa mu darilo veľmi dobre. Od svojho vydania získalo veľa ocenení. Napríklad na tohtoročnom Game Awards, kde si Control odnieslo ocenenia v kategóriách Game of the Year, Art Direction, Narrative, and Performance (Courtney Hope ako Jesse Faden). 

V prípade Control došlo včera k malému nedorozumeniu, kedy Phil Spencer v streame povedal, že hra bude súčasťou Xbox Game Passu. Hneď na to vydalo Remedy krátke vyhlásenie, kde Spencerove slová dementovali a potvrdili, že v súčasnosti nemajú v pláne oznámenie týkajúce sa Xbox Game Passu. 





Páči sa mi! (+4)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: 505 Games / Remedy
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 27. august 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk