Podpora konzolových verzií Gwentu čoskoro skončí, neskôr aj hry ako také

CD Projekt RED sa rozhodol ukončiť podporu svojej kartovej hry na konzolách a bude sa sústrediť na populárnejšie verzie na PC a mobiloch

pridal matus_ace 4.12.2019 o 22:31 pod hry
Podpora konzolových verzií Gwentu čoskoro skončí, neskôr aj hry ako také

HRY > NOVINKY >

Gwent: The Witcher Card Game je zaujímavý titul, ktorý zobral minihru zo Zaklínača 3 a prepracoval ju do samostatnej podoby, ktorá sa dokázala presadiť nielen medzi hráčmi, ale aj na esportovom poli. Zdá sa však, že hra nezožala rovnaký úspech naprieč rôznymi platformami. Konzolové verzie hier sa dočkali veľmi smutnej správy. CD Projekt RED totiž oficiálne oznámil, že pomaly skončí s podporou verzií pre Xbox One a PS4.

Vo svojom vyjadrení hovoria o tom, že chceli všetky verzie podporovať rovnako, no keďže nedávno vydali iOS verziu a Androidová je za rohom, mali by na starosti priveľa platforiem. Rozhodli sa tak odrezať podporu tých najmenej populárnych, čo sú v tomto prípade konzolové. Pomaly tento proces začal už teraz, naplno sa rozbehne 9. decembra.

Od tohto dátumu sa konzolové verzie nedočkajú žiadneho updatu ani expanzie. Rovnako od 9. decembra nebude v konzolových verziách možný matchmaking s ďalšími platformami. Nakupovanie v týchto verziách za reálne peniaze je však vypnuté už teraz, takže sa dá používať len mena získaná v hre.

Ak vás ale Gwent baví, CDPR má pre vás riešenie. Od 9. decembra prinesie možnosť preniesť si progres z vašej konzolovej verzie do GOG verzie (do nových aj už existujúcich účtov). Nepodporujú však spájanie účtov, takže nie je možné progres preniesť na účet, na ktorom už Gwent je. Táto možnosť bude otvorená do 9. júna 2020. To je zároveň dátum, do ktorého bude hra funkčná vo svojej podobe z 9. decembra.

Môžete si preniesť level vášho účtu, rank, zoznam deckov, karty, Thronebreaker odmeny, kontrakty, všetky zozbierané ornamenty a herné meny, až na výnimku v podobe Meteorite Powder, s ktorým sú menšie problémy. Z Xbox One verzie si ho prenesiete hladko bez problémov, no z PS4 verzie to už nie je možné. PS4 hráči tak všetok svoj Meteorite Powder môžu len minúť a ideálne ešte predtým, než si prenesú svoj progres na GOG. Je to pravdepodobne jedno z crossplatform obmedzení Sony.

Je veľká škoda, že tak kvalitná a úspešná hra relatívne zrazu končí, no zároveň to len reflektuje trh, kde podobné hry na konzolách nie sú až tak populárne ako na PC a mobiloch.





Páči sa mi! (+3)






PC
Android
iOS

Vývoj: CD Projekt / CD Projekt Red
Štýl: Stratégia
Dátum vydania: 23. október 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk