Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Čo kúpiť hráčovi? To je otázka, na ktorú nie je jednoznačná odpoveď, ale výber je bohatý

pridal saver 14.12.2019 o 16:25 pod hardware
Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

HARDWARE > NOVINKY >

Vianoce sa nezadržateľne blížia a ak ešte nemáte vybavené darčeky a potrebujete zaujímavý tip, môžeme vám uľahčiť výber v rôznych smeroch. Keďže je toho množstvo, vyberieme si zaujímavé produkty od hier, cez hardvér, konzoly, TV až po rôzne zaujímavé doplnky.  

Dôležité je vedieť pre koho vyberáte a hlavne čo má a čo nemá.

Herný darček pre muža / priateľa / staršieho syna 

Toto je ťažká kategória, keďže musíte vedieť, čo daná osoba má a čo potrebuje. Musíte vedieť, akú má hernú platformu (PC, Xbox One, PS4, Switch), alebo akú by chcel. Podľa toho môžete kúpiť na danú platformu hru, kde ale tiež treba zistiť, aké hry sa mu páčia. Môžete mu kúpiť aj nejakú platformu, napríklad konzolu, akú ešte nemá, alebo nové PC či notebook. Samozrejme, to už záleží od toho, koľko peňazí chcete obetovať. Čím viac, tým lepšie je potrebné premyslieť nákup, aby ste nekúpili zbytočnosť. Aj keď dnes ak už objednávate z internetu, viete to bez problémov vrátiť a vymeniť, ak mu nesadne.

Viete kúpiť aj mobil, nostalgické retro konzoly na krátke potešenie, samozrejme smart hodinky. Plus, ak má cieľ vášho záujmu PC, dá sa kúpiť lepší hardvér, napríklad nová grafická karta, nový procesor (väčšinou aj s doskou treba), dokúpiť pamäť alebo harddisk, teraz napríklad m.2 Nvme SSD disky idú. Potešiť môže externý disk, ktorý funguje aj ku konzolám, notebookom, PC. Rovnako každému hráčovi sa môže zísť herný headset, myš alebo klávesnica.

Ak chcete ísť na istotu, viete kúpiť rôzne predplatené karty pre PC alebo konzoly, teda kúpite peniaze do Steamu, na Xbox Live alebo PSN, za ktoré si už vie daný hráč kúpiť hocijakú hru. Plus na Xboxe a PC je parádna možnosť predplatiť mu Game Pass službu napríklad na celý rok. Xbox má v rámci tej služby 200 hier, ktoré sa stále rozširujú, PC verzia má zatiaľ okolo 100 hier.

Vyberiete si len sumu a nech si už obdarovaný kúpi, čo len chce. A je ešte posledná možnosť a to pozrieť sa po knihách podľa herných značiek, len si treba zistiť, ktoré herné série hráva a k tej mu kúpiť knihu.

Ak to zhrnieme, môžete vyberať:

- hry
- hardvér do PC
- PC alebo notebook
- mobil
- smart hodinky
- predplatené karty 
- kniha z hernej série
- monitor, TV
- predplatený Game Pass na Xbox One alebo PC
- herná stolička
- zábavné herné doplnky, herné postavičky
- konzola (Xbox One, PS4, Switch)
- handheld (Switch, Switch Lite)
- nový gamepad
- VR headset

 

Pre manželku / priateľku / staršiu dcéru

A toto je kategória, kde sa musíte ešte presnejšie triafať do vkusu, hlavne ak slečna nie je intenzívna hráčka. Ale ak v tomto prípade rozmýšľate o hernej oblasti, zrejme viete, čo približne chce, alebo čo by sa jej páčilo. Možno niektoré ženy potešia hry, alebo rovno konzoly, handheld, notebook. 

Takmer každú dnes poteší nový mobil. Špeciálne herne založené slečny môže zaujať prenosný Switch Lite alebo plný Switch, ak jej k tomu dokúpite nejaké pekné Mario skákačky. Teraz prišiel aj Ring Fit kruh na cvičenie s hrou pre veľký Switch. Smart hodinkami tu tiež nič nepokazíte, fitness náramkom tiež nie. Len pri hodinkách a náramkoch dávajte pozor na veľkosť, aby neboli väčšie ako ruka.

Vyberajte tak napríklad:

- Mobil
- Smart hodinky, fit náramok
- Herné postavičky
- Herná kniha
- Notebook
- Switch konzola
- Hry

plus podľa zamerania danej osoby aj všetky veci z vyššej kategórie, alebo ak chcete čisto ženské veci je teraz veľa dostupného ružového hardvéru.

 

Pre dieťa / teenagerov

Deti od tých 6 rokov vyššie určite poteší mobil, kde už lacné mobily vedia pekne rozbehať všetky hry. Samozrejme, čím sú starší, tým ich rýchlejší mobil poteší viac. Rovnako smart hodinky to tu istia, ak už teda má mobil a chcete mu dať niečo naviac. Prípadne tablet, aj keď tie sa už utlmujú, keďže mobily už majú veľké displeje.

Ak nemá PC alebo notebook, tak tieto veci potešia vždy, prípadne ho treba raz za čas vymeniť za nový, alebo v prípade desktopov upgradnúť. Tu však dávajte pozor na konfiguráciu, aby ste nekupovali niečo, na čom sa nedá zahrať (teda nie úplne lacné PC alebo notebook). Z doplnkov sa pekne dá dokúpiť lepšia klávesnica, alebo lepšia myš. To sú cenovo prijateľné položky. Zaujímavý by mohol byť aj nový monitor.

Ak mu chcete kúpiť konzolu, je tam napríklad Xbox One s Forzou Horizon 4 a Lego expanziou, alebo Xbox One s Minecraftom a Fortnite, doplníte Game passom, kde platíte mesačne 10 eur a dieťa má k dispozícii cez 200 hier. PS4 môžete mu kúpiť s pribalenými Fortnite bonusmi alebo Spider-manom. Ale pre menšie deti je veľmi zaujímavá Nintendo Switch, ktorá má veľa skákačiek a jednoduchých zábavných hier, sú tam aj kartónové hry. Plus ide na tom aj Fortnite.

Plus, samozrejme, môžete nakúpiť rôzne hry na platformu, akú ste mu kúpili.

Ak dieťa inklinuje k streamovaniu, alebo chce byť youtuberom, tak sa oplatí mikrofón, kamera, či už malá PC kamera, alebo poriadna kamera. 

Môžete tak vyberať:

- hry - autíčka, Minecraft, Fortnite, športové hry
- mobil, smart hodinky
- mikrofón, kameru na streamovanie
- niektorú konzolu alebo handheld
- počítač, notebook
- predplatené karty (paysafe card pre Fortnite skiny)
- Game pass na Xbox One alebo PC
- Herná stolička
- Lego s Minecraft témou, alebo s podobnou hernou témou
- Fortnite Nerf zbrane
- Stolnú hru s hernou témou - napríklad Monopoly Fortnite, alebo Monopoly Gamer

 

 

Prejdime na samotné darčeky, tie si rozdelíme do kategórii.

 

 

Predplatené karty

Úplne najjednoduchšia vec je darovať predplatené karty, ktoré hráčovi do daného systému (na platforme ktorú má) pridajú peniaze a oni si môžu kúpiť hry aké uznajú za vhodné. Predplatené karty sú na rôzne sumy, a tak si sami môžete vybrať, koľko do toho investujete. Tu by ste mali vedieť, že nové hry sú za 60 eur, staršie alebo menšie 20-30 eur.

 

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

 

- Steam darčeková karta (PC) - je to predplatená karta na Steam v rôznych hodnotách, zoberte napríklad 50 eurovú, nech sa za to dá niečo slušné kúpiť

Xbox predplatená karta (pre Xbox One a PC Windows 10 Store) - podobne môžete dať 50 eurovú kartu, za ktorú sa dajú kúpiť hry ako na Xbox One, tak aj na Windows Store vo Windows 10.

- Playstation Store darčeková karta (PS4) - aj pre PS4 hráča môžete kúpiť predplatenú kartu a podobne za 50 eur.  

- Paysafe karta - Môžete zobrať aj Paysafe kartu, ktorá je náhradou kreditky a deti to napríklad používajú na kupovanie vecí vo Fortnite. Sú tam napríklad 25 eurové hodnoty. Paysafe karty majú už v rôznych obchodoch s novinami alebo v Bille 

- Prípadne, ak daný hráč hráva World of Tanks, v obchodoch dostanete aj predplatené World of Tanks karty na rôzne sumy. Podobne na World of Warcraft

 

 

 

Konzoly - vianočné balenia

Konzoly sú pekným darčekom pod stromček, vždy tu majú jednotlivé firmy zaujímavé balenia aj s hrami. Môžete kúpiť Xbox One, PS4 alebo Switch, kde každá má čo ponúknuť. 

Konzoly sme už detailne rozoberali v samostatnom článku, kde sme si rozobrali výhody a nevýhody jednotlivých konzol, ale pozrime sa na zaujímavé ponuky:

 

Switch

Switch sa oplatí pre malé zábavné hry či už na TV alebo priamo na displeji konzoly, v ponuke konzoly je aj Fortnite a teda pre deti to môže byť zaujímavý darček. Dá sa kúpiť ako veľká verzia, tak aj nová čisto handheldová verzia bez možnosti pripojenia k PC

 

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Plná verzia konzoly aj s dockom k TV a odpojiteľnými ovládačom:

- Nintendo Switch na Heureke ide  od

Na Alze sú verzie buď so šedými, alebo farebnými ovládačmi:

Nintendo Switch – Grey Joy-Con  má cenu  309 eur
Nintendo Switch – Neon Red & Blue Joy-Con  má cenu  309 eur

Nintedo má rovno aj balenie konzoly s kartónovými hrami, kde si deti postavia rôzne ovládače a následne s nimi zahrajú, Vehicle kit má vozidlové ovládače a Variety rozmanité malé ovládače:

Nintendo Switch - Neon + Nintendo Labo Vehicle kit  má cenu  339 eur
Nintendo Switch - Neon + Nintendo Labo Variety kit  má cenu  339 eur

 

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Ak však nepotrebujete pripájať konzolu k TV a stačí vám handheldové hranie, môžete si zobrať Switch Lite. Ten je menší a prenosnejší, ale nemá už oddeliteľné ovládače a teraz niektoré hry určené na hranie s ovládačmi pred TV nepôjdu 

- Nintendo Switch Lite v obchodoch nájdete od

Na Alze to vyzerá nasledovne, môžete si vybrať aj jednu z farieb:

Nintendo Switch Lite – Turquoise  - 225 eur
Nintendo Switch Lite - Yellow - 225 eur
Nintendo Switch Lite – Grey  - 225 eur
Nintendo Switch Lite – Zcian & Zamazenta  - 225 eur

 

 

PS4

Základná verzia hry to tieto vianoce ťahá hlavne s Fortnite balením. Táto verzia konzoly je s menším 500GB diskom, ten vás už môže postupne obmedzovať, ak budete hrávať viac hier. Niektoré hry už dnes majú aj 100GB.  Môžete zobrať aj konzolu s 1TB diskom napríklad so Spider-manom.  

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Ceny idú od:

- Sony PlayStation 4 Slim 500GB v obchodoch nájdete od
- Sony PlayStation 4 Slim 1TB v obchodoch nájdete od

Samotné verzie sú napríklad:

- PlayStation 4 500GB + Fortnite  balenie s Fortnite je za 205  eur
PlayStation 4 Slim 1 TB + Spider-Man balenie so Spider-manom je za 269 eur
PlayStation 4 Slim 1TB + 3 hry (GT Sport, Uncharted 4, Horizon Zero Dawn) ak chcete rovno sériu štartovacích titulov, pekné balenie je za 249 eur

 

 

PS4 Pro

Rozšírená, výkonnejšia verzia konzoly ponúka niekoľko zaujímavých balení

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

- Sony PlayStation 4 Pro 1TB v obchodoch nájdete od

Samotné verzie sú rovnako s Fortnite, ale môžete zobrať aj Fifu alebo COD:

- PlayStation 4 Pro 1TB + Fortnite verzia s Fortnite je za 299 eur
- PlayStation 4 Pro 1TB + FIFA 20 s FIFA 20 je za 339 eur
- PlayStation 4 Pro 1TB + Call of Duty: Modern Warfare s novým COD za 339 eur

 

 

Xbox One S All Digital Edition

Digitálna verzia bez mechaniky je najlacnejšia za peknú cenu, má rovno 1TB harddisk

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

- Microsoft Xbox One S 1TB All-Digital v obchodoch nájdete od

Z verzií je v ponuke:
- Xbox One S 1TB All-Digital + 3 hry (Fortnite, Minecraft, Sea of Thieves) balenie s tromi hrami za 149 eur

 

Xbox One S

Verzia s mechanikou je o niečo drahšia, ale má zaujímavé balenia teraz k Vianociam, hlavne verziu s Lego Forzou, ale zaujať môže aj Star Wars alebo Gears 5.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

- Microsoft Xbox One S 1TB v obchodoch nájdete od

Balenia sú napríklad:

Xbox One S 1TB + Lego Forza Horizon 4 Bundle s Forzou a Lego expanziou je za 233 eur
Xbox One S 1TB + Star Wars: Fallen Jedi Order verzia s Jedi Fallen Order za 233 eur
Xbox One S 1TB + Gears 5 verzia s Gears 5 je za 233 eur

 

 

Xbox One X

Najvýkonnejšia konzola má teraz dobré ceny a aj zaujímavé balenia

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

- Microsoft Xbox One X 1TB v obchodoch nájdete od

Balenia z hrami sa oplatia najviac a to napríklad:

Xbox One X + Star Wars: Fallen Jedi Order - pre fanúšikov Star Warsu je tu balenie za 298 eur
Xbox One X + Lego Forza Horizon 4 Bundle - Lego balenie s Forzou je za  298 eur
Xbox One X + Gears 5 verzia s Gears 5 a parádnou tematickou konzolou je za  298 eur

 

 

 

PC hardvér - komponenty

Ak chcete pekný darček pre niekoho, kto má počítač, alebo pre seba, tak nové procesory, grafické karty a iné doplnky potešia. Teraz sa pekne rozbehlo AMD s novou Ryzen sériou, kde sa oplatí investovať, ale Intel má stále veľmi výkonnú sériu.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Ryzen 5 3600 je zaujímavý v strednej triede


Ryzen 7 3700X je zase pekná vyššia trieda

K nim napríklad dosku GIGABYTE X570 GAMING X za 175 eur

Ak radšej intel, v ponuke sú i7 a i9 procesory:

- Intel Core i9-9900K ide za cenu  € (na alze je za 543 eur)
- Intel Core i7-9700K ide za cenu  € (na alze je za 395 eur)

Zoberte k tomu napríklad ASUS ROG STRIX Z390-H Gaming za 162 eur

Prípadne môžete zložiť celé PC, ktoré sme nedávno rozpisovali v článku s rôznymi konfiguráciami.

Možno oveľa viac poteší nová grafická karta, ktorá pôjde do každého počítača. Môžete zobrať nové RTX grafické karty aj s raytracingom, alebo aj nové AMD karty zatiaľ však bez raytracingu.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

RTX2080 Super je výkonná grafika pre 4K rozlíšenia, alebo 1440p vo vysokom framerate


RTX2070 Super  je ideálna na 1440p a vysoký framerate


RTX2060 Super  ponúkne slušné 1080p alebo 1440p rozlíšenia


RX 5700 - podobne pre 1080p alebo 1440p  aj keď bez raytracingu

- MSI Radeon RX 5700 MECH OC ide od  € (na alze je za 388 eur)


RX5700 XT je podobne bez raytracingu a zaistí bezproblémové 1440p rozlíšenia
 


GTX1660 Super - ak vám stačí 1080p so slušným framerate


GTX1650 Super, ak stačí lacnejšia, ale stále slušne výkonná grafika

Ak chcete väčší výber kariet, minule sme robili zhrňujúci článok.

 

Headsety

Headsety využijú všetci hráči a máte tam rôznu ponuku cien od lacných cez strednú triedu okolo 80 eur až po herné hi-endy od 100 alebo aj 300 eur.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

 
Ak chcete kvalitný a veľmi lacný headset, pozrite sa po Stealth XP (recenzia), prípadne Venom Stereo Gaming Headset. Ak chcete menej tradičnú značku, no stále kvalitný zvuk, nájdete na trhu aj PDP LVL50 alebo LucidSound headsety.
 

Pre streamera alebo youtubera sa oplatia mikrofóny, kde napríklad Blue majú veľmi zaujímavú ponuku.

Ak by ste chceli naozaj kvalitný mikrofón, skúste Sennheiser Handmic Digital (recenzia). Plus pre streamerov sú vhodné karty na grabovanie, ako Elgato HD60s alebo Avermedia Live Gamer v rôznych verziách. Z kamier je dobrá Logitech C920s HD Pro.

 

 

Klávesnice a myši

Klávesnicami nič nepokazíte, vždy sa dá stará vymeniť za novú, lepšiu. Je ich množstvo od lacných po drahé, kde ak chcete, aby vydržala, oplatí sa mechanická, ktorá ide od tých 60 eur, ale ak chcete len aby to svietilo rôznymi farbami, môžete zobrať aj lacné 10-20 eurové.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Pri mechanických je dôležité zistiť si viac o ich spínačoch, ktoré majú rôzne vlastnosti. Môžu byť lineárne alebo s odozvou. Ovplyvňuje to ich zvuk, silu stlačenia, hĺbku stlačenia a aj celkový dojem.

- Logitech G Pro je za 138 eur (recenzia)

- Corsair K70 Mk. 2 ide za 113 eur

- Corsair CH-9109010-NA ide od  € 

- Mad Catz S.T.R.IK.E. 2 ide za 38 eur, ak chcete zaujímavú lacnú klávesnicu 

Podobne ako pre klávesnice platí univerzálnosť pre myši, kde sa myš dá vždy vymeniť za lepšiu alebo novšiu. Rovnako sú v rôznych cenových kategóriách podľa kvality a značky. Bezdrôtové dnes už oneskorením prakticky konkurujú káblovým, takže ak vám ide o rýchlosť, môžete pokojne brať aj bezdrôtovú myš. Dôležitým údajom je aj rozlíšenie a možnosti jeho prepínania. Väčšina myšiek sa ergonomicky navrhuje pre pravákov, no dá sa nájsť aj pár symetrických pre ľavákov.

Corsair M55 RGB Pro je za 35 eur (recenzia - vhodná aj pre ľavákov)

Mad Catz  R.A.T. 8+ je za 101 eur (recenzia

K myške potrebujete aj poriadnu podložku. Uvedené značky ku svojim myškám často vyrábajú aj kvalitné podložky. Tam závisí hlavne na veľkosti, akú potrebujete. Od toho sa odvíja aj ich cena.

Zaujímavou myškou je Mad Catz R.A.T. Air, ktorá sa predáva rovno aj s podložkou, keďže jej práve podložka dodáva energiu. Myš je bezdrôtová a ľahká, keďže vďaka tomuto systému neobsahuje batériu. Podobnú verziu má aj Logitech.

 

PC monitor

Monitory sa oplatí priebežne meniť za lepšie s vyšším rozlíšením alebo vyššou frekvenciou, teraz hráči prechádzajú na 144Hz, alebo aj 240hz monitory s tým, že rozlíšenie si vyberú podľa potreby. Niektorým stačí 1080p, iným 1440p a niekto ide po maxime v 4K.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

AOC má medzi 24 palcovými monitormi veľmi dobrú ponuku s 1080p displejom a 144Hz

AOC C24G1 ide od  € (na alze je za 182 eur)
 
Ak chcete zobrať 24 palcový zakrivený monitor, Samsung má jeden za dobrú cenu
 
Ak chcete prejsť na 4K, veľmi dobrá cena je za Samsung U28
 
HP ponúka vo vyššej triede 27 palcový Omen so 165Hz frekvenciou
 
Ak chcete zobrať niečo viac, AOC má 21:9, 35 palcový monitor so 120Hz obrazovkou
 

Kompletný rozpis monitorov si môžete pozrieť tu.

 

Desktop PC

Ak chcete kúpiť celé nový počítač, teraz je pekná ponuka s dostatočným výkonom pre jednoduché hranie ide okolo 600-700 eur. V decentnej strednej triede ste za 1000 eur. 

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Napríklad HP Omen je s i5 / RTX2060 a 16GB pamäťou, kde cez tisícku a ponúkne dobrý pomer ceny a výkonu s decentnou ponukou diskov a teda 512 GB M.2 SSD + 1 TB HDD.

Ak vám stačí slabšia grafika môžete ísť do kombinácie I5 s GTX1660

GameBox GTX1660  za 929 eur

Podobnú cenu má aj kombinácia Ryzen 5 a RX5700 grafika

GameBox Ryzen 5700 za 939 eur

Alebo ak chcete top zostavu s i9 a RTX2080ti priplatíte si ale bude to stáť z ato

BattleBox RTX2080 Ninja ide za 3390 eur

 

Podrobný výber PC desktopov sme spísali tu.

 

 

Notebook

Z notebookov máte tiež na výber rôzne cenové kategórie, ale ak chcete niečo pre hry, tak si sledujte, aby mal aj grafickú kartu a mal ako taký výkon.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Ak však chcete viac chod hier, od 650 eur začínajú notebooky, kde už spustíte všetko. Síce je tu nižšia GTX1050 grafika, ale stále v spolupráci s i5-8300 ponúka slušný výkon. Konkrétne tu to ešte dopĺňa 8GB pamäte a 512GB SSD. Tu už začínajú aj kvalitnejšie IPS displeje s 1080p rozlíšením.

- Acer Aspire 5  ide od  €  (na alze je za 739 eur)
- Asus X571GD ide od  € (na alze je za 659 eur)

Ak vám chcete ísť vyššie v výkonom CPU, za 1300 eur je už i7 8750H a to v 17 palcovej verzii. Nechýba 16GB RAM, aj keď grafika je tu staršia GTX1070 8GB, ale stále decentne výkonná.  Z diskov pridáva SSD 512 a  1TB HDD, ktoré zaistia dostatok miesta.

- HP Omen 17 ide od  € (na alze je za 1299 eur)
 
Asus má svoje ROG v peknej konfigurácii i7 9750H s grafikou RTX 2060 6GB a dopĺňa to SSD 512GB + HDD 1TB. Pridáva 15 palcový 144Hz displej.
 
 
Ak máte peniaze a chcete niečo exkluzívne ROG Mothership je úplne iný typ notebooku s odnímateľnou klávesnicou. V sebe skrýva  i9 9980HK procesor, 17.3 palcovým displej, pridáva 64GB pamäte a RTX2080 8GB grafiku. Dopĺňa to 1TB SSD.
 

Podrobný zoznam zaujímavých notebookov si môžete pozrieť tu.

 

Mobil

Z mobilov je masívny výber, kde viete kúpiť pekné a lacné mobily už do 200 eur a výkonné už idú okolo 300-400 eur. Samozrejme, ak chcete aj ešte viac a kvalitné kamery, vodeodolnosť wireless nabíjanie, už ste cez 500 eur.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Veľmi dobrý základný model je:

Mierne vyššie má Xiaomi zaujímavú Note 8T veziu s kvalitnými foťákmi a slušnou rýchlosťou

Samsung ide so svojim Amoled displejom

Ak chcete displej na celú obrazovku, vysúvaciu kameru a slušnú rýchlosť, MI9T je ideálna voľba, prípadne MI9T Pro, ak chcete aj vysoký výkon.-

Ak chcete kúpiť niečo špeciálne, tak 108MP kameru má Note 10

Veľmi dobrý malý mobil s vysokým výkonom je Galaxy S10e od Samsungu

Apple tento rok vo svojich mobiloch vylepšilo kamery a iPhone 11 série začína 800 eurách

Nakoniec exkluzívny mobil aj s dotykovým perom Note10 ide cez 900 eur


Rozsiahly výber mobilov sme nedávno spísali tu.

 

 

Smart hodinky

Smart hodinky sú prakticky univerzálny darček, idú teraz veľmi do módy a to ani tak nie preto, aby ste sledovali koľko je hodín, ale pre prepojenie s mobilom, notifikácie, ale aj meranie tepu alebo spánku. 

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Xiaomi a aj Huawei ponúkajú pekné a relatívne lacné verzie smart hodiniek, nemajú až také funkcie ako Samsungy, ale môžu vám postačiť.

- Xiaomi Amazfit Bip s malým displejom idú od €  (na alze za 64 eur)
- Xiaomi Amazfit GTS s veľkým displejom idú od  €  (na alze ide za 124 eur)

Samsung tento rok vydal nové Galaxy Watch Active hodinky rovno v dvoch sériách, pričom ponúkajú množstvo fitness funkcií, veľa aplikácií, kvalitný displej a aj slušnú výdrž a kvalitný displej. Majú ich aj v zlatoružovej pekne sa hodiacej ženám. Môžete siahnuť po lacnejšej Active verzii, alebo novšej Active 2 serii s rozšírenými funkciami.

 
Zaujímavú ponuku má aj Fitbit, kde majú hodinky Versa:

- Fitbit Versa 2 ide od  € 

Ak má osoba, ktorú idete obdarovať iPhone, môžete za pozrieť po Apple hodinkách:

- Ružové Apple Watch Series 5 - 40 mm sú za 459 eur
- Čierne Apple Watch Series 5 - 44mm sú za 483 eur

Alebo ak nechcete primárne kupovať hodinky s celým displejom, Withings majú zaujímavú alternatívu s mechanickými hodinkami a doplnkovým displejom. Majú ako tep srdca, tak aj EKG.

- Move ECG hodinky sú za 124 eur
- Steel HR  hodinky sú za 190 eur

Ak chcete smart darček kúpiť rodičom alebo starým rodičom, Withings má aj inteligentný tlakomer BPM Core, ktorý okrem tlaku meria EKG, srdcovú aktivitu pomocou stetoskopu a dokáže detegovať ochorenia chlopní a fibriláciu siení. Nechýba mu wifi ani bluetooth.

Nakoniecm ak chcete fit náramok, tam je veľmi dobrá ponuka hlavne od Xiaomi, kde je ich parádny Mi Band 4 za peknú cenu. Ak chcete niečo zamerané na fitness, je tam aj Fitbit Inspire.

- Xiaomi Mi Band 4 Global je za 34 eur.

- Fitbit Inspire HR ide od  € (na alze je za 99 eur)

 

 

TV

Ak chcete kupovať novú TV, máte teraz masívne výbery 4K TV v rôznych verziách.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Môžete ísť do lacných, ale už teraz pekne kvalitných televízorov, kde už pod 500 dostanete 55 palcov s kvalitným obrazom. Jedine tam nerátajte s kvalitným HDR, ale všetko ostatné je veľmi slušné a zrejme vám nebude nič chýbať

50" - Samsung UE50RU7402 ide cenou od € (na alze je za 499 eur)
55" - Samsung UE55RU7402 ide cenou od € (na alze je za 599 eur)

Ak chcete top kvalitu a herné funkcie, teraz môžete vybrať medzi OLED alebo QLED, kde LG má pekné OLED v B9 a C9 sériách. B9 je mierne lacnejšia:

55" - LG OLED55B9 ide cenou od € (na alze je za 1599 eur)
65" - LG OLED65B9 ide cenou od € (na alze je za 2329 eur)

OLED však nie sú ideálne na hry, keďže môže dôjsť k vypaľovaniu obrazu, firmy sa to už snažia eliminovať, ale za pár rokov sa tam môže niečo objaviť, OLED je všeobecne ideálny na filmy. Klasické LCD sú vhodnejšie na hry. Tam má dobrú ponuku Samsung s QLEDom a hlavne Q80 má veľmi dobrý pomer ceny a ponuky.

55" - Samsung QE55Q80R ide cenou  od € (na alze je za 1359 eur)
65" - Samsung QE65Q80R ide cenou  od € (na alze je za 1759 eur)
75" - Samsung QE75Q85R ide cenou od € 

Rozsiahlejší zoznam TV nájdete tu.

 

 

Ovládače

Samozrejme, ku konzolám môžete nakúpiť ďalšie gamepady, keďže väčšinou býva len jeden a niektoré hry podporujú aj hru dvoch či viacerých hráčov. Samozrejme musíte si overiť, ktoré sú to.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Pre Xbox One je parádny Xbox One Elite series 2 Controller za 160 eur, ktorý ponúka detailné možnosti nastavení, doplnkové páčky, výmenný d-pad. Jednoducho aktuálne najlepší gamepad. Funguje pre PC a Xbox One. 

Viete kúpiť aj Xbox One Controller Purple + Fortnite DLC 

 
Na PS4 môžete pozrieť:
 

Rovnako je tu dobrá edícia PS4 gamepadu s Fortnite Sony PS4 Dualshock 4 V2 – Black + Fortnite Neo Versa Bundle.

Na Nintendo Switch je možností viac. Môžete kúpiť súpravu Joy-Con ovládačov, ktoré sa zasúvajú do konzoly, ale aj samostatný ovládač. Originálny Pro controller je bezdrôtový a najlepší, ale nájdete aj lacnejšie alternatívy. 

 
Ak chcete kúpiť volant
 
- Logitech G29 Driving Force ide od  €  (pre PS4 a PC)
- Logitech G920 Driving Force ide od  €  (pre Xbox One a PC)

Na lietadlové hry a simulátory sú zas vhodné joysticky. Napríklad Thrustmaster má kvalitnú ponuku 

Na bojovky sú zas ideálne arcade sticky, ktoré napodobňujú ovládanie na automatoch, kde tento žáner vznikol. Nás zaujal Venom Arcade Fight Stick, ktorý sa dá použiť na PC, Xbox One, PS4 aj Nintendo Switch (recenzia). 

 

 

Retro konzoly

Retro konzoly sú netradičný darček. Aj keď väčšinou nemajú dlhodobú hrateľnosť, keďže ide o staré skôr nostalgické hry. Ale zase darček to nemusí byť zlý, hlavne, ak ju dáte staršiemu hráčovi, ktorý si pamätá pôvodné konzoly. 

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Oficiálne retro konzoly sú kvalitné, tie neoficiálne už menej. Medzi najlepšie patria Mini NES a Mini SNES od Nintenda, no tie už takmer nenájdete. Ponúkajú retro hry, ktoré už dnes mladších hráčov príliš dlho neudržia, ale na Vianoce to môže byť zaujímavý darček.. 

- SEGA Mega Drive Mini v obchodoch nájdete od € (na Alze je za 80 eur)
- Sony PlayStation Classic v obchodoch nájdete od
- Atari TV Plug v obchodoch nájdete od
- Atari Flashback 8 gold stojí 74 eur

Ak by ste chceli nejakú netradičnú retro drobnosť, môžete zobrať mini automat od My Arcade. Podobných automatov majú viac s rôznymi hrami a sériami, pričom ak chcete hrať na cestách, k dispozícii sú už aj handheldy. My sme sa pozreli na Data East verziu v Game Boy štýle a aj na Pac-Man verziu. Výber je tak veľký a môžete priamo zobrať mini automat či handheld s hrou, ktorá niekoho bavila v detstve.

Fanúšikov Commodore 64 zas poteší C64 Mini Je to prakticky len drobná konzola a joystick z Commodore 64 so 64 hrami. Ak by ste chceli niečo viac podobné pôvodnému Commodoru, je tu aj C64 Maxi .Na opačnej strane spektra je Capcom Home Arcade, čo je vlastne ovládač aj automat v jednom so 16 automatovými klasikami od Capcomu. Je to veľké, naraz môžu hrať dvaja hráči, len je to aj drahé.

Zaujímavosťou s 20 zabudovanými retro klasikami z automatov je aj NEOGEO Arcade Stick Pro, ktorý tiež vychádza z automatu a jednoducho ho pripojíte k TV cez HDMI. Nájdete tam Fatal Fury, Samurai Shodown, King of Fighters a iné. U nás sa však nepredáva, takže zostáva len objednať zo zahraničia.

 

 

 

Hry

Hry hráčov potešia zrejme najviac, pričom ak stačí vedieť akú majú platformu a môžete kupovať. Bližšie sme to rozoberali v samostatnom článku.  Ale v skratke si môžeme niekoľko zo zaujímavých spomenúť:

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Jedi Fallen Order (PC, Xbox One, PS4)

Nová a veľmi kvalitná Star Wars hra zavedie hráčov do príbehu Jediho medzi epizódami III a IV. V našej recenzii dostala 8/10.

Kúpiť ju môžete:

- PC verzia Jedi: Fallen Order ide na heureke cenou od € (na alze je za 54 eur)
- Xbox One verzia Jedi: Fallen Order ide na heureke cenou od € (na alze je za 59 eur)
- PS4 verzia Jedi: Fallen Order ide na heureke cenou od € (na alze je za 59 eur)

 

Minecraft  (PC, Xbox One, PS4, Switch, mobily)

Minecraft sa pekne postupne rozširuje a napríklad najnovšie pribudli do shopu aj Frozen 2 skiny a mapa, môžete si ich dokúpiť k hlavnej hre. V našej recenzii dostala hra 9/10.

- Xbox One Minecraft ide na heureke cenou od €  
- PC - Java Minecraft ide na heureke cenou od
- PC - Minecraft Windows 10 Edition ide na heureke cenou od
- PS4 - Minecraft ide na heureke cenou od
- Xbox One - Minecraft Starter Collection ide na heureke cenou od

Plus väčšia Minecraft Master Collection na Xbox One je za 38 eur.

 

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Forza Horizon 4  (PC, Xbox One) (recenzia)

Forza Horizon je veľmi dobrá séria v otvorenom svete na PC a Xbox One, ktorá sa v štvrtej časti posunula do UK, kde už dostala dve expanzie, pričom nedávno prišla aj Lego expanzia.

- PC verzia Forza Horizon 4 ide na heureke cenou od
- Xbox One verzia Forza Horizon 4 ide na heureke cenou od

Môžete dokúpiť aj obe expanzie v Expansions bundle, kde je Fortune Island (recenzia) a aj Lego expanzia (recenzia).

 

Call of Duty: Modern Warfare  (PC, Xbox One, PS4) (recenzia)

Fanúšikovia vojnových hier a modernej vojny sa potešia novému Call of Duty, ktoré sa vracia späť do obľúbenej Modern Warfare podsérie a teda do vojny proti teroristom

- PC verzia Call of Duty: Modern Warfare (2019) ide na heureke cenou od

 

FIFA 20   (PC, Xbox One, PS4)  (recenzia)

FIFA 20 sa tento rok rozšírila do oblasti pouličného futbalu, ktorý má v hre vlastnú kampaň.

- PS4 verzia FIFA 20 ide na heureke cenou od € (na alze je za 59 eur)
- Xbox One verzia FIFA 20 ide na heureke cenou od € (na alze je za 59 eur)
- PC verzia FIFA 20 ide na heureke cenou od € (na alze je za 52 eur)
- FIFA 20 - 2200 FUT Points ide na heureke cenou od € (na alze je za 20 eur)

 

PC má aj Football Manager 2020, ktorý ide cenou od € (na Alze je za 38 eur). Ten umožní hráčom manažovať svoj vlastný futbalový tím.

 

NHL 20  (PS4, Xbox One) (recenzia)

Pre hokejistov prišla nová časť NHL, ktorá ponúka vonkajšie ľadové plochy a aj vylepšenú hrateľnosť, aj keď žiadne zásadné zmeny.

- PS4 verzia NHL 20 ide cenou od € (na alze je za 59 eur)

 

Z ostatných hier sa pozrite na Control, Death Stranding, Sekiro, Gears 5, ani Need for Speed Heat nie je zlé. 

 

VR

Virtuálna realita je už rozbehnutá a síce stále nejde plným tempom ohlasované sú stále zaujímavejšie hry v rôznych herných žánroch. Momentálne viete kúpiť virtuálku samostatnú, prepojenú s PC, alebo aj VR pre konzolky kde PS4 má svoj PSVR a Switch má kartónovú jednoduchú VR verziu.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Podrobnejšie sme sa virtuálnej realite venovali v článku. Teraz si vyberieme niekoľko, medzi ktorými sa oplatí rozhodovať:

Oculus Quest, mobilnej virtuálnej realite, ktorú viete prepojiť s PC a môže fungovať aj ako PC virtuálka, aj keď v nižšej kvalite

Cenovo prijateľný kompromis pre virtuálnu realitu je Oculus Rift S, slušný obraz, dobrá detekcia ovládačov.

- Oculus Rift S ide  od  € (na Alze za 503 eur)
 
Ak chcete ísť do hi-endu, HTC Vive Pro je dobrá voľba. Nakoniec je tu ešte vylepšený Valve Index, ale ten musíte objednávať priamo od Valve a momentálne je vypredaný.

- HTC Vive Pro vyššia verzia ide od  €  (na alze ide HTC Vive pro full kit za 1190 eur)

PS4 má svoju virtuálku síce nižšej kvality, ale lacnú a ak máte PS4, oplatí sa po nej pozrieť  

Nakoniec Switch má len základnú virtuálku z kartóna z niekoľkými doplnenými hrami.

 

Hračky a stolné hry

Z hračiek môže zaujať zaujímavé robotické hračky, teraz sú veľmi obľúbené guľôčky, ktoré sa dajú ovládať cez mobil.

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Sphero SPRK+ za 121 eur
Sphero Mini White malá verzia za 41 eur

 

Tipy na herné vianočné darčeky 2019. Čo kúpiť hráčovi?

Zo stolných hier sa pozrite na Monopoly, tá má množstvo edícií a napríklad teraz ide Fortnite edícia, Gamer edícia, alebo Hra o Tróny.

Monopoly Hra o Tróny 20 eur
Monopoly Fortnite 18 eur
Monopoly Gamer za 15 eur

 

Prípadne sa pozrite na  herne ladené figúrky alebo knihy, tam ma peknú ponuku Brloh. Nájdete tam napríklad Zaklínač knihy, World of Warcraft ale aj Assasins Creed, alebo aj Minecraft knihy.





Páči sa mi! (+3)

Zaradené pod: výber, darčeky, vianoce, 2019, hardvér, hry






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19890)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk