Vyskúšali sme si retro handheld PAC-MAN Pocket Player

Legendárneho Pac-Mana už môžete hrať takmer všade. Prečo by ste ho teda mali hrať na tomto handhelde?

pridal matus_ace 17.11.2019 o 16:07 pod hry
Vyskúšali sme si retro handheld PAC-MAN Pocket Player

HRY > NOVINKY >

Jednou z najväčších ikon hernej histórie je postavička tak jednoduchá, že ju dokáže každý nakresliť snáď aj so zatvorenými očami. Pac-Man si za svoj život toho preskákal veľa a s výnimkou kuchynských spotrebičov ste si ho mohli zahrať snáď už na všetkom. Dokonca má svoju verziu ešte stále aj Google. Tento fenomén pritom vznikol už v roku 1980 a doteraz ho majú mnohí spätý so svojimi hernými začiatkami. Ak by vám teda nestačil ten milión spôsobov, ako si Pac-Mana zahrať, teraz prišiel ďalší.

Firma My Arcade sa už dlhšie venuje vydávaniu rôznych retro herných zariadení a tie najmä delia do dvoch sérií – Pocket Player sú handheldy akurát do vrecka, Micro Player sú drobné repliky automatov s hernými klasikami. Nám sa teraz dostal do rúk PAC-MAN Pocket Player handheld a mohli sme sa tak lepšie pozrieť na to, či za tých zhruba 30 eur stojí a čo vlastne ponúka.

Musím pochváliť ako sympatické balenie (s magnetickým zatváraním prednej časti, ktorého otvorením odhalíte handheld v krabičke. Taktiež vyhotovenie handheldu a dizajn sú na slušnej úrovni. Je naozaj drobný, dokonca menší ako moja Nokia 9, tým pádom aj do vrecka padne ľahšie ako telefón. Taktiež bez batérií váži len 100 gramov, čo je taktiež veľmi málo. Pritom nepôsobí dojmom nejakého lacného šmejdu. Plasty sú skôr kvalitnejšie, pôsobí pevne, nevŕzga a vyhli sa mu aj iné neduhy rôznych lacných napodobenín z Číny. Farebne presne vystihuje Pac-Mana. Rovno v balení je aj putko na prichytenie na ruku.

Vyskúšali sme si retro handheld PAC-MAN Pocket Player

Z ovládacích prvkov tu nájdete možno až prekvapivo dobrý D-pad a tlačidlá A a B. Nad nimi je Start a Reset, ktorý vás vráti do základného menu handheldu. Na hornej hrane sú tlačidlá na ovládanie hlasitosti a tlačidlo na zapnutie, pričom tu nájdete aj micro USB port, ak nechcete na napájanie použiť 4 AAA batérie, ktoré sa vkladajú pod kryty na zadnej strane. Na spodnej hrane je výstup pre slúchadlá. Vpredu dominuje 2,8“ farebný displej.

Handheld ponúka trojicu hier. Ich výber mohol byť aj lepší, ale čo už. Je tu samozrejme klasický Pac-Man, ktorý je doplnený izometrickou variáciou Pac-Mania (kde Pac-Man vôbec prvý raz dostal možnosť skákať) a variáciou na Tetris nazvanou Pac-Panic. Pac-Man je úplná klasika a na jeho hrateľnosti sa tu nič nezmenilo. Zbierate guľôčky, unikáte pred duchmi a pokúšate sa dostať čo najďalej. Pac-Mania je to isté, ale snaží sa nabudiť trojrozmerný dojem, no sále je to len izometrické zobrazenie. Hrateľnosť ale nie je zlá, pričom tu pravdepodobne beží Mega Drive verzia. Panic zase čerpal z Tetrisu, no až taký dobrý nie je a nesiaha kvalitatívne ani na úroveň niekoľkých iných klonov. Ponúka dva režimy (klasická a puzzle) a 4 úrovne obťažnosti.

Vyskúšali sme si retro handheld PAC-MAN Pocket Player

Tieto hry si vyberáte zo základného menu, kde okrem ich názvov nič iné nie je. Ak chcete hru zmeniť, tlačidlo Reset vás tam hneď vráti. Kvalita emulácie je naprieč hrami pomerne dobrá, aj keď mohlo by to byť aj lepšie vzhľadom na to, že to nie sú automatové verzie. Len Mania má jemný tearing, ale ak nepoznáte pôvodné verzie, možno si to ani nevšimnete. Farby sú verné a vzhľadom na displej aj prekvapivo dobré, keďže by ste tu čakali niečo škaredšie.

Nízka cena sa však prejavila na zvuku, ktorý nie je žiaden zázrak. Je tu iba jeden mono reproduktor a zvuk z neho je veľmi skreslený, pričom často môžete počuť aj podivný šum, ktorý však zmizne v momente, keď spustíte hru. Toto sú veci, ktoré už nepotešia. Zbavíte sa ich však v momente, keď pripojíte slúchadlá, kedy je razom zvuk čistý a verný originálom. A asi práve zvuk by som vypichol ako najväčšie negatívum. Cena je na zváženie, ale je to oficiálne licencovaný produkt, takže sa to na nej odrazilo. Handheld naozaj dobre sadne do rúk aj do vrecka, hrá sa na ňom dobre, no osobne by som aj tak radšej volil Micro Player verziu, ktorá ponúkne to isté, akurát oveľa lepšie vyzerá.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19462)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk