Aký je Need for Speed Heat?

NFS Heat je už dostupný v EA Access a Origin Access a ukazuje decentnú racingovku, ktorá si zobrala lekciu-dve od Forzy Horizon.

pridal saver 6.11.2019 o 15:07 pod hry
Aký je Need for Speed Heat?

HRY > NOVINKY >

NFS Heat je už dostupný v EA Access a Origin Access a ukazuje decentnú racingovku, ktorá si zobrala lekciu-dve z Forzy Horizon. Vidieť to hlavne na ladení prostredia, jeho otvorenosti a niektorých možnostiach, ale mimo toho si hra ide svoj štýl, kde kombinuje denné a nočné preteky, tunovanie a naháňačky s políciou. 

Príbeh hry tentoraz sedí na netradičnom základe, v ktorom veliteľ polície v meste bojuje proti jazdcom všetkými prostriedkami a neštíti sa ani porušovať zákon. Vy sa do tohto mesta dostávate ako nový jazdec a postupne sa vydávate mesto spoznávať. Ako vždy si kúpite prvé auto, zoznámite sa s miestnymi ľuďmi, zazávodíte cez deň. aby vás následne vtiahli do nočných pretekov a potom sa to už s vami ťahá. Pretekáte, vylepšujete auto, získavate nové... 

Aký je Need for Speed Heat?

Samotná jazda nie je zlá, auta síce viac sedia na cestea len tak ich niečo nerozhádže, ale dôležité je tu naučiť sa brzdiť do zákrut, driftovať a neskôr samozrejme používať aj nitro.. Dá sa to rýchlo dostať do rúk.  Zároveň môžete rátať s tým, že prostredie je otvorené, môžete ním prakticky plne prechádzať, vrátane Fozovského skákania z útesov kde ani tu sa vám nič nestane. Množstvo objektov sa dá zničiť, čo zlepšuje pocit z jazdy hlavne pri náhlych vybočeniach za okraje ciest. Síce sa dajú zlikvidovať aj až príliš hrubé stromy a stĺpy, ale to už patrí k tejto otvorenejšej jazde cez prostredie, kde čím menej vecí vás zastaví tým je to hrateľnejšie a dynamickejšie. 

 

Mapa hry je dostatočne rozsiahla a má okolo 8x8 km. Je tu množstvo ciest, malé a väčšie mestá, príroda ale aj staveniská, staré väzenie, pretekársky okruh. Celé je to inšpirované Floridou a Miami a z hier mi miestami pripomenulo Test Drive Unlimited. Vizuálne to nie je až na forza kvalite, ale pohrali ako s prostredím, tak aj s vozidlami. Vozidlá sú veľmi detailné aj keď pôsobia príliš vyleštené (aspoň kým ich nezačnete rozbíjať) do mesta však sadnú. Hlavne do nočného mesta kde sa všetko odráža.

Výkonovo na PC hra nevyzerá zle a už na GTX1050ti na ultra nastaveniach v 1080p ide tesne cez 30 fps, na RTX2080 super v 4k ide okolo 50-60 fps a RTX2080ti dáva cez 70 fps.  Na PC je však škoda, že autori nechali len konzoloidné ovládanie menu bez kurzora myši. Musíte všetko ovládať klávesnicou.

Aký je Need for Speed Heat?

Samotné preteky s protivníkmi sú minimálne zo začiatku vyvážené a aj keď vidieť ako na vás protivníci čakajú keď zaostanete, ale zároveň ak zaostanete, ťažko sa už dobieha hlavne na prvé miesto. Oproti tomu, čo sa týka policajtov, zdali sa mi aspoň v prvej hodine hry príliš nenároční a to aj v noci. Relatívne ľahko sa im dá ujsť. Stačí keď ich povodíte krížom cez kopce alebo rýchlo odbočíte, tak aby sa zamotali, následne vás už  stratia z dohľadu a môžete si ďalej jazdiť. Na druhej strane stále si vás pamätajú a ak sa s nimi nechcete stále naháňať, musíte si dávať pozor na ich lokality na mape. Ak vás chytia, pustia vás až na druhý deň ráno a končí sa vám noc. Okrem toho nočný mod môžete zrušiť aj odchodom domov, respektíve do garáží. Tam si auto upravíte a pri odchode sa rozhodnete, či idete do dňa alebo do noci. Dôležité je cez deň jazdiť oficiálne preteky a zarábať, aby ste peniaze mohli míňať na tuning, ktorý potrebujete na nočné jazdy a získavanie reputácie.

Aký je Need for Speed Heat?

Minimálne zo začiatku hra nevyzerá zle, vidieť že Ghost games chce zaujať príbehom ale aj samotnou jazdou, deštrukciou a voľnosťou. Je z toho cítiť ovplyvnenie Forzou Horizon na kilometre, ale to je len dobre a ak máte ten štýl radi, tu vám autori ponúknu iné typy pretekov a aj policajtov. 





Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?
Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?
Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?
Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?
Aký je Need for Speed Heat?  Aký je Need for Speed Heat?
Páči sa mi! (+5)

Zaradené pod: racing, need for speed






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: EA / Ghost Games
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 8. november 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19967)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk