Prezident Blizzardu znova reagoval na kontroverziu okolo banu hráča, bola to pre nich nočná mora

Podľa slov J. Allen Bracka to však celé nebola práve vina Blizzardu.

pridal Gam_er 5.11.2019 o 14:26 pod hry
Prezident Blizzardu znova reagoval na kontroverziu okolo banu hráča, bola to pre nich nočná mora

HRY > NOVINKY >

Spolupráca so streamermi a postoj veľkých vydavateľom voči nim nie je vždy jednoduchý. Svoje o tom vie aj Activison Blizzard, s ktorým sa spája nedávna, tzv. Blitzchung kontroverzia. Tú spustil profesionálny hráč Heartstone Ng “Blitzchung” Wai Chung. Možno ste zachytili, že v Hong Kongu prebiehajú pro-demokratické protesty. Práve tie sa rozhodol podporiť pred časom zmienený hráč, ktorý si počas turnaja zložil z tváre masku a zakričal hlášku "Osloboďte Hong Kong, revolúcia nášho veku"

Incident napokon skončil tým, že Ng Wai Chunga vylúčili z účasti na Heartstone turnajoch počas jedného roka a zrušili mu aj výhry. Podľa Blizzardu by profi hráči nemali konať v rozpore s tým, čo by mohlo priniesť do spoločnosti vlnu nespokojnosti alebo uraziť časť či väčšiu skupinu spoločnosti, prípadne inak poškodiť samotný Blizzard.  

Ten organizuje svoj event Blizzcon, na ktorom síce zahviezdil najmä kvôli ohláseniam World of Warcraft: Shadowlands, Diablo IV a Overwatch 2, no za reakciu na Ng Wai Chunga dostal aj vlnu kritiky. Na incident sa tak znova rozhodol reagovať prezident Blizzardu J. Allen Brack, ktorý tvrdí, že Blitzchung kontroverzia bola nočnou morou pre všetkých zúčastnených a nie je to tak celkom ich vina:

"Sme veľkí obhajcovia slobody prejavu. Osobne v slobodu prejavu skutočne silno verím. Preto je pre mňa trochu zaujímavé byť teraz osobou, ktorá zdanlivo nie je jej podporovateľom. Podporovatelia sú vítaní. Protest je niečim, čo by malo byť súčasťou kultúry našej krajiny. 

Preto myslím, že to bol pre Blizzard skutočne ponižujúci incident, ak sa vlastne zamyslíte nad druhom toho incidentu. Myslím, že je tu veľa práce, ktorú chceme robiť aj naďalej, aby sme podobným incidentom zabránili. Bola to, myslím, nočná mora pre všetkých zainteresovaných."

Zároveň však Brack tiež zdôrazňuje, že oficiálne stanovisko ktoré sa objavilo na oficiálnom Hearthstone Weibo účte (kde vyzdvihli, že takto budú obraňovať česť Číny), nebolo vôbec schválené Blizzardom. Účet totiž prevádzkuje firma NetEase, ktorá sa postarala o vydanie Heartstone v Číne:

"Myslím si, že existuje veľa nejasností, pokiaľ ide o to, ako funguje vydávanie hier v Číne. V Číne nemáme zákonom povolené vydávať naše hry. Musíme mať partnera, v tomto prípade NetEase. Je to ich vyjadrenie. Nie je to niečo, čo by sme schválili. Toto by sme totiž nikdy neschválili. Cítime, že to nie je niečo, čo by malo zosobňovať spoločnosť Blizzard."

Brack sa zároveň za celú vec ospravedlnil. Znovu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19797)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk