Americkí politici reagujú na zabanovanie hráča Blizzardom kvôli podpore Hong Kongu

pridal saver 19.10.2019 o 12:46 pod hry
Americkí politici reagujú na zabanovanie hráča Blizzardom kvôli podpore Hong Kongu


Aj americkí politici si začínajú spájať vzorec správania amerických firiem v ohľade Číny. V poslednom čase sa to nahromadilo už viac. Bol tam problém s NBA, Číne sa poklonilo aj Apple, ktoré zrušilo aplikáciu protestov v Hong Kongu a aj emoji s taiwanskou vlajkou,  Pixar v rozprávke Abominable (Snežný chlapec) pridal juhočínske more Číne, čoho následkom ho Vietnam zrušil z kín a v hernej oblasti je zase rezonuje prípad Blizzardu, ten zabanoval hráča, ktorý vyjadril podporu Hong Kongu, ale nie len jeho ale aj moderátorov a ešte mu chcel zobrať aj peniaze. 

Všíma si to aj americký senát, odkiaľ poslanci poslali Kotickovi, šéfovi Activision Blizzard list:

"Vážený pán Kotick

Píšeme, aby sme vyjadrili naše hlboké znepokojenie nad rozhodnutím spoločnosti Activison Blizzard, aby hráč Ng Wai Chung stratil peniaze o ceny a zakazoval mu účasť na turnajoch rok potom, čo vyjadril podporu prodemokratickým protestom v Hongkongu. Toto rozhodnutie je znepokojúce vzhľadom na rastúcu chuť čínskej vlády tlačiť na americké firmy, aby pomohli potlačiť slobodu prejavu.

Activision Blizzard ťaží z rastúceho čínskeho trhu s esportmi, spolu s investíciou z Tencentu, jednej z najväčších čínskych technologických firiem. Vy a vaša spoločnosť si určite vedomí toho, že čínska vláda používa veľkosť a silu svojej ekonomiky na potlačenie názorov, s ktorými nesúhlasí. Iba minulý týždeň sa čínska vláda zamerala na spoločnosť Apple, ktorá hostovala aplikáciu, ktorá má pomôcť pokojným demonštrantom vyhnúť sa represiám ako aj na NBA, pretože generálny manažér jedného tímu sa zapojil do podpory protestov v Hongkongu.

Vaša spoločnosť tvrdí, že stojí za „právom vyjadriť individuálne myšlienky a názory každého“, napriek tomu sa mnohí z vašich zamestnancov domnievajú, že rozhodnutie spoločnosti Activision Blizzard potrestať pána Chunga je v rozpore s týmito hodnotami. Pretože vaša spoločnosť je pilierom odvetvia hier, vaše rozhodnutie by mohlo mať schladzujúci účinok na hráčov, ktorí sa snažia využívať svoju platformu na podporu ľudských práv a základných slobôd. Mnoho hráčov na celom svete si skutočne všimlo kroky vašej spoločnosti a pochopiteľne volajú po bojkote herných stránok Activision Blizzard.

Keďže Čína rozširuje svoju kampaň zastrašovania, vy a vaša spoločnosť sa musíte rozhodnúť, či sa budete pozerať nad rámec dolnej hranice a propagovať americké hodnoty - napríklad slobodu prejavu a myslenia - alebo sa vzdať požiadavkám Pekingu s cieľom zachovať prístup na trh. Naliehavo vás žiadame, aby ste znovu zvážili svoje rozhodnutie týkajúce sa pána Chunga. Máte možnosť obrátiť kurz. Žiadame vás, aby ste si to premysleli."

Blizzard nebude mať jednoduché dostať sa z tejto situácie, hlavne vzhľadom na blížiaci sa Blizzcon. Už pre protesty proti jeho jednaniu radšej zrušili promo akciu Switch verzie Overwatchu a uvidíme, čo sa bude diať na Blizzcone.





Páči sa mi! (+4)

Zaradené pod: politika, čína, Hong kong






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19620)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk