Ako funguje xCloud Streaming u nás?

U nás síce Xboxový xCloud streaming ešte nefunguje, ale ak ste sa dostali do preview programu, viete ho rozbehať.

pridal saver 20.10.2019 o 10:39 pod hry
Ako funguje xCloud Streaming u nás?

HRY > NOVINKY >

Microsoft už spustil preview fázu svojho xCloudu na Androidoch a zahŕňa tam stále viac prihlásených ľudí. Ak ste sa prihlásili, možno aj vám už prišla pozvánka. Samozrejme, ak nie ste v UK, US alebo Kanade, tak vám systém nepôjde ani vtedy, keď ste boli vybraný. Musíte obísť obmedzenia.

Ako funguje xCloud Streaming u nás?

Jedine ako to teraz dokážete obísť je ísť cez VPN, teda pripojíte sa cez server, ktorý je v danej krajine a cez ten pôjdu všetky dáta k vám. Môžete na to použiť rôzne VPN aplikácie, ktoré nájdete v Play Store, napríklad Express VPN, Tunnel Bear, atď niektoré majú obmedzenia na počet prenesených MB zadarmo ale na vyskúšanie to bude stačiť.  Najlepšie je vybrať si VPN v UK, keďže US a Kanada sú výrazne ďalej. Pri streamingu je totiž najlepšie byť čo najbližšie k serverom, keďže čím ste ďalej tým je odozva pomalšia. Už UK je ďaleko na čisté streamovanie a keď to ešte smerujete cez VPN pôjde ešte pomalšie, ale aspoň uvidíte ako to funguje. 

Ako funguje xCloud Streaming u nás?

Ak nastavíte VPN, aplikácia sa Xbox Game Streaming aplikácia sa vám v store zobrazí a po stiahnutí, prihlásení a spustení sa vám rovno ukážu prvé tituly  na testovanie a to Gears 5, Halo 5, Sea of Thieves a Killer Instinct, všetky teraz hráte zadarmo.  Môžete na nich vyskúšať hlavne ovládanie a zobrazenie a aj odozvu. Odozva bude u nás samozrejme pomalá.

Pre hranie zatiaľ musíte mať zatiaľ pripojený bluetooth ovládač, ideálne Xboxový, ktorý má priamu podporu všetkých tlačidiel a funkcii. Neskôr Microsoft pridá aj touchscreenovú podporu, ale zatiaľ testuje hlavne odozvu a stabilitu pripojenia.

Ako funguje xCloud Streaming u nás?

V aplikácii si jednoducho vyberiete jeden z titulov, spustíte a už len sledujete ako sa aktivuje pripojenie a po chvíli sa hra spustí rovnako ako na Xboxe. Následne už je všetko rovnaké ako na konzole, s tým, že na obrazovke máte malé tlačidlo na aktivovanie menu na vyskočenie z hry a aj anténku so stabilitou pripojenia. Čo u je u nás veľmi ťažké dosiahnuť, keď idete cez VPN a ste tisíce kilometrov od serverov.  Vidíte tak badateľné oneskorenie ovládania, ale eventuálne aj kockatenie, ak idete cez preplnené VPN a rýchlosť je pomalšia ako 10Mbit. To je základná rýchlosť, ktorú si stream vyžaduje.

Tu je ukážka ako to funguje na stabilnom pripojení:

 

Stále však vidíte veľmi dobrý obraz, kde nevadí ani kompresia, keďže na malom displeji sa to stráca (čím väčší displej tým väčšie artefakty). Okrem toho vidíte, že to funguje prakticky rovnako ako na Xboxe a to ako ovládaním, tak aj prepojením keďže fungujete na svojom konte so svojimi cloud pozíciami. 

Zdá sa, že to Microsoftu funguje podľa očakávaní, len bude otázne ako bude teraz postupovať, či bude rozširovať funkcie v aktuálnom teste, alebo bude rozširovať aj krajiny. Ako aj to kedy systém prejde do plnej verzie a koľko bude stáť. 

Ako funguje xCloud Streaming u nás?





Ako funguje xCloud Streaming u nás?  Ako funguje xCloud Streaming u nás?  Ako funguje xCloud Streaming u nás?
Páči sa mi! (+6)

Zaradené pod: cloud streaming, xcloud






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19607)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk