Gamescom 2019: Vo vojnovej stratégii Unity of Command II dôjdete až do Berlína

Na Gamescome sme sa nepustili len do veľkých akčných hier, ale vyskúšali sme si aj menej známe tituly.

pridal matus_ace 8.9.2019 o 16:00 pod hry
Gamescom 2019: Vo vojnovej stratégii Unity of Command II dôjdete až do Berlína

HRY > NOVINKY >

Na Gamescome sme sa nepustili len do veľkých akčných hier, ale vyskúšali sme si aj menej známe tituly. Medzi nimi bola aj chorvátska vojnová ťahovka Unity of Command II, ktorej demo sme si mohli vyskúšať a taktiež vyspovedať jedného z vývojárov. Ten nám hru predviedol aj vo videu, kde môžete vidieť nielen jej audiovizuál, ale aj základné herné princípy a mechanizmy.

Unity of Command II je historická vojnová ťahovka zameraná na obdobie 2. svetovej vojny. Konkrétne tu začínate v roku 1943, pričom dôvodom práve na tento rok je to, že práve vtedy výraznejšie začali kampane Spojencov v Európe. Vašou úlohou v hre bude dostať sa až do Berlína, pričom vás na ceste tam čaká 29 bojov a tie by vám podľa odhadov mali v kampani zabrať 25 až 30 hodín. Musíte si ale dávať pozor, lebo ak jednotky stratíte, zostanú stratené aj v ďalšej bitke a vy tak musíte regrútovať nové jednotky. Práve jednotky sú historicky presné a zodpovedajú dobe, kedy sa dané boje odohrávajú.

Každá jednotka tu predstavuje divíziu a každý šesťuholník predstavuje rozlohu 16 kilometrov. Na obrazovke tak síce vidíte napríklad či troch 3 vojakov, no v skutočnosti tam tých jednotiek je trošku viac. Boje taktiež vychádzajú z histórie a čo ma prekvapilo najviac, tak sa v priebehu nášho dema udialo aj relatívne dosť neočakávaných vecí. Napríklad sa umelá inteligencia nesprávala tak, ako samotný vývojár očakával a aj keď to už mala prehraté, dokázala svojim ťahom prekvapiť.

Gamescom 2019: Vo vojnovej stratégii Unity of Command II dôjdete až do Berlína

Do bojov tu navyše vstupuje viac prvkov. napríklad na mape stále nájdete rozbité jednotky. Tie tu majú nejaký vplyv, no v boji už nie sú až tak použiteľné, dokážete ich však napríklad zajať. Obrovský vplyv tu má línia zásovobania, ktorú si jednoducho musíte permanentne strážiť, prerozdeľovať zdroje a podporovať, aby ste svoje jednotky v každom kúte mapy mali dobre zásobené. Naopak nepriateľ sa vám môže pokúsiť prerušiť líniu a odrezať tak niektoré jednotky od zásob. Bez nich sú totiž jednotky kontinuálne slabšie až nakoniec neaktívne. Kvôli tomu si naozaj treba dávať pozor v otvorenom priestore.

Sledovať tiež musíte svoj vlastný stav, aby ste do boja mohli nasadzovať nové jednotky, pričom peniaze sú tu nahradené prestížou. Buffovať sa môžete prostredníctvom kariet, no musíte vedieť, kedy ich nasadiť, keďže ich počet je obmedzený a ich efekty sú rôznorodé, no  zároveň poslúžia na ďalšie 3 scenáre. Vaše jednotky postupne získavajú skúsenostné body a to isté platí aj pre veliteľstvo, ktoré môžete vylepšovať.

Už aj z hore uvedených vecí ste možno usúdili, že sa autori pokúšajú aj o slušnú mieru znovuhrateľnosti. No ňou to nekončí, keďže tu nájdete napríklad aj offline tabuľky pre porovnávanie skóre, no hlavne multiplayer. Ten môže fungovať na jednom PC v hotseat režime pre dvoch hráčov, prípadne aj online taktiež vo dvojici. A tento mesiac sa snáď o hre dozvieme viac, keďže autori naplánovali uzavretú betu.





Páči sa mi! (+1)






Gamescom 2019: Vo vojnovej stratégii Unity of Command II dôjdete až do Berlína
PC

Vývoj: 2x2 Games / Croteam
Štýl: Stratégia
Dátum vydania: 12. november 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk