Analýza grafiky Gears 5 na Xbox One konzolách

Digital Foundry chváli Gears 5 ako vizuálne, tak výkonovo.

pridal saver 6.9.2019 o 22:57 pod hry
Analýza grafiky Gears 5 na Xbox One konzolách

HRY > NOVINKY >

DF sa bližšie pozrelo na Gears 5, konkrétne zatiaľ na jeho kampaň, ktorá ide v dynamickom rozlíšení, kde Xbox One X dáva maximum 4K pri minime okolo 1584p, Xbox one S 1080p s minimom 792p. Obe verzie až na rozlíšenie vyzerajú takmer rovnako.

Čo sa týka kampane, na Xbox One X je framerate väčšinou stabilný na 60 fps, len občas pri väčších bojoch klesne na chvíľu nižšie a pohybuje sa medzi 50-60 fps. Splitscreen kooperácia viacerých hráčov ide stabilne na 30 fps. Na Xbox One S ide kampaň na stabilných 30 fps, aj keď v splitscreene troch hráčov klesá aj nižšie. 

K tomu sú v engine teraz spravené aj všetky prestrihové scény oproti Gears 4 s dynamickými prechodmi priamo do hrateľnosti. Oproti Gears 4 pribudli nové efekty, zvýšili sa detaily postáv o 50% a je to aj vidieť na jednotlivých detailoch a textúrach, popritom boli prepracované aj tváre, ktoré vyzerajú realisticky. K tomu Coalition prešlo na Faceware, ktoré dokáže namapovať tvár pri scénach a ešte ju aj upraviť podľa tváre pri samotnom dabingu. Cinematicky je teraz jednou z najlepších hier. Dopĺňa to veľmi kvalitný motion blur, lepší depth of field, ktoré bolo doteraz len na PC a zároveň majú zrejme najlepšie zapracovanie HDR v hrách doteraz.

Prostredia sú teraz ešte kvalitnejšie a ukazujú rozmanitosť a to ako scenériami, tak aj farbami. Pritom ponúkajú pôsobivé detaily, ako aj deštrukciu, ktorá dotvára dynamiku hrateľnosti. Napríklad si zničením vecí viete dynamicky vytvárať prekážky, alebo viete ničiť laď priamo pod nepriateľmi, ktorý časom znovu zamrzne. Pridáva sa aj deformácia piesku a snehu. Zo zaujímavostí hra má raytracované tiene. Plus je tam množstvo ďalších efektov, grafických techník a veľmi verných a detailných textúr.








Analýza grafiky Gears 5 na Xbox One konzolách  Analýza grafiky Gears 5 na Xbox One konzolách  Analýza grafiky Gears 5 na Xbox One konzolách
Analýza grafiky Gears 5 na Xbox One konzolách
Páči sa mi! (+8)







PC
Xbox One
Xbox Series X|S

Vývoj: Xbox Game Studios / The Coalition
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 6. september 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk