Gamescom 2019: TT Isle of Man 2 opäť prinesie legendárne preteky v hernej podobe

Po dvoch rokoch sa dočkáme pokračovania ambicióznej hry, ktorá sa odhodlala spracovať veľmi náročné preteky motoriek na osrove Man

pridal play3man 6.9.2019 o 14:42 pod hry
Gamescom 2019: TT Isle of Man 2 opäť prinesie legendárne preteky v hernej podobe

HRY > NOVINKY >

Minulý rok sa Kylotonn Entertainment na čele s vydavateľom Bigben Interactive vytasil so svojou vlastnou motorkárskou hrou TT Isle of Man, ktorá ale necieli na masy. V našej recenzii dostala solídnych 7 z 10 a túto číselnú latku vo svete veľmi nepreskočila. Nutno ale povedať, že to naozaj nemá jednoduché, firma sa totiž rozhodla do licencovania skutočnej pretekárskej série, ktorá rozhodne nie je pre amatérov. Legendárne preteky odohrávajúce sa rovnomennom ostrove pri Veľkej Británii sú len pre tých najkvalitnejších jazdcov, ktorí nemajú problém s nielen náročnejším terénom, ale tiež dĺžkou pretekov. To nás ale v tomto momente nemusí zaujímať. Tvorcovia sa rozhodli pripraviť aj pokračovanie, ktoré sa do predaja má dostať až budúci rok, no my mohli ísť prevetrať dvojkolesové tátoše už tento rok na Gamescome.

TT Isle of Man 2 samozrejme chce posunúť latku vyššie. Prekonať problémy, rozšíriť ponuku obsahu priniesť ešte kvalitnejšie spracovanú skutočnú súťaž vo virtuálnom svete. Hry s motorkami sú štandardne náročné na ovládanie, oveľa viac ako tie s vozidlami na štyroch kolesách. O ako-takú simuláciu hre aj ide, predsa len, tvorcovia nejdú po mainstreame a skôr cielia na tých pravých fanúšikov tohto náročného športu. My sme to samozrejme pocítili hneď v prvých minútach hrania. Našťastie, tentokrát nemáme k dispozícii záznam, nakoľko tvorcovia ešte nechceli hru ukazovať tak skoro pred vydaním.

Na druhú stranu, po pár minútach som začal mať pocit, že problém ani tak nemusí byť vo mne ako v hre a jej nastavení citlivosti. Na gamepade stačil len malý pohyb pre značné vychýlenie z jazdnej dráhy, pričom dostať sa naspäť na trať bolo v podstate až nemožné. Kamera sa ako keby snažila kopírovať každú nerovnosť na povrchu okolo cesty. Značne roztrasená kamera v kombinácii s citlivým ovládaním, to skrátka nemohlo skončiť šťastne a takáto situácia spravidla končila rýchlym pádom. Autorom som to samozrejme okamžite referoval a spätnú väzbu prijali. Či ju aj prenesú do reality je už ale na ich zvážení. 

Čo sa ale týka zmien, autori sa očividne zameriavajú na obsah a možnosti. Hneď na úvod mi oznámili, že trate sú laserovo skenované do najmenších detailov. Všetko je modelované tak, aby to odpovedalo realite, dokonca aj okolie trate. Podľa ich slov aj samotní jazdci si skúšajú zákruty práve na ich hre. Ak totiž v hre dokážu prejsť zákrutou v 160 kilometrovej rýchlosti, rovnako by to malo byť možné aj v skutočnosti. Očividne si teda dávajú záležať na detailoch, no tešiť sa môžete aj na ďalšie novinky. Napríklad z pohľadu kariéry či dostupných obťažností. Tu bola spomenutá napríklad nová obťažnosť pre hráčov, ktorí majú naozaj radi výzvy. Týkať sa bude celej súťaže, pričom ak kedykoľvek počas priebehu spadnete, končíte a musíte začať všetko úplne odznova. 

Vydanie TT Isle of Man 2 bolo zatiaľ stanovene na budúci rok. Na presný dátum si ale musíme ešte počkať.





Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Bigben Interactvie / Kylotonn Entertainment
Štýl: Racing
Dátum vydania: 19. marec 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18482)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk