Analýza hry Control na konzolách a PC

pridal saver 30.8.2019 o 19:12 pod hry
Analýza hry Control na konzolách a PC


Digital foundry už zanalyzovalo Control ako na konzolách tak aj na PC a hlavne na starých konzolách má hra dosť veľké problémy.  Hra funguje na podobnom systéme ako Quantum Break a teda s rekonštrukciou obrazu, ktorý zvyšuje základné rozlíšenie, za cenu malého rozmazania.  

Na Xbox One hra natívne renderuje v 720p, na PS4 v 900p, na PS4 Pro v 1080p a Xbox One X v 1440p,  pričom finálne rozlíšenie vyzerá o stupeň vyššie, teda pri Xbox One X ako v 4K.  Hra vyzerá veľmi dobre hlavne vďaka materiálom, reflekciám, ktoré aj bez raytracingu na konzolách vyzerajú dobre sú o krok vpred oproti štandardným screen space reflekciám. Pridáva sa aj kvalitne zapracované nasvietenie a aj parádna deštrukcia 

Problém však je s framerate, síce na Xbox One X ide hra plynule na 30 fps, ale môže miestami pri explózii na chvíľu spadnúť k 20 fps, PS4 Pro padá častejšie a niekedy aj na dlhšie pod 20 fps, a Xbox One a PS4 pro majú veĺmi radi oblasť pod 20 fps,Xbox One pri bojoch padá aj k 15 fps, PS4 aj k 10 fps.

Je to až zvláštne, že Remedy to vydalo v takomto stave. Možno stačilo na slabších konzolách znížiť ďalšie nastavenia. V každom prípade, ak hru chcete hrať tak najlepšie na vyšších konzolách, alebo potom na PC.

Zatiaľ čo vizuál je parádny aj na konzolách, na PC priam exceluje, hlavne ak si zapnete aj raytracing. Digital Foundry bližšie opísalo jednotlivé efekty a aj ich dopad na vizuál hry.  Pritom je to najkvalitnejší raytracing v hrách doteraz a to aj oproti Battlefieldu V. Totiž raytracing tu môže pri maximálnom nastavení fungovať na každý jeden pixel rozlíšenia a teda aj odlesky sú úplne presné, nie rozmazané. Battlefield ide len do 40% rozlíšenia. 

Čo sa týka výkonu z raytracingom na maxime viete s RTX2080ti ísť v 60fps v 1080p s DLSS. DF pridáva aj zaujímavé tipy ako zvýšiť framerate a neprísť o kvalitu. 





Páči sa mi! (+1)







PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: 505 Games / Remedy
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 27. august 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk